Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Właśnie baaaardzo mnie ucieszyło, czekałam na opinię użytkownika. Jeden z monterów burknął odchodząc, że będzie mi niewygodnie otwierać cargo przy takich uchwytach i....zostałam z tą uwagą przez tydzień, czekając na następną dostawę frontów :D No i zaczęłam się martwić. Dzisiaj zaraz przychodzą , to zobaczymy.

:) Może upewnijmy się, że to to, o czym myślisz...

U mnie to wygląda tak (po lewej stronie jest to wysokie cargo)

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ph/gd/7shz/lWH90bVgq4CyUwpCcX.jpg

• Odpowiedzi 663
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

GGGosik Mamy trochę podobne meble, ale Ty masz takie długie wpuszczane listwy - tak mi się wydaje - a ja krótkie, na środku. Ale przyjechali i cargo zamontowali. Nie jest źle, a wygląda bardzo fajnie. no może rzeczywiście taki solidny uchwyt byłby wygodniejszy, ale co tam. A w innych znowu coś źle wymierzyli, więc poszły do poprawki. trochę to jeszcze potrwa chyba....U Was też tak długo się to ciągnęło?
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...

Macie jakieś pomysły na szafkę narożną, ale pięciokątną, nie w "L", taką pod plytę elektryczną? Ja generalnie nie lubię takich bajerów jak magic corner i w mieszkaniu mam zwykłe półki i łamane drzwiczki, ale o ile w "L" to jest w miarę wygodnę, to boję się że w taka jest za głęboka żeby cokolwiek wydobyć...

Jedyne co znalazłam to coś takiego:

http://www.dacter.pl/drut/peka8b.jpg

http://www.dacter.pl/drut/peka8.jpg

ale to chyba jednak przerost formy nad treścią...

Co myślicie?

• 2 months później...

"składam" kuchnię' i porównuję ceny samodomykaczy

znalazłem na jednej ze stron że firma hetich robi nie gorsze zawiassy i sysytemy jak blum; a cena niższa

czy spotkaliście się z tą firmą; ma ktoś jakąś opinię na ten temat?

nie zawsze droższe musi oznaczać lepsze

:lol:

bo BLUM jest jak rolls-royce: nowy model co piec lat ;-)

a powaznie: znam wiele osob ktore zdecydowaly sie na BLUMa, i nikogo, kto by narzekal, nawet jesli cos zaszwankowalo, to nie bylo najmniejszego problemu z wymiana (dozywotnia gwarancja),

bo BLUM jest jak rolls-royce: nowy model co piec lat ;-)

a powaznie: znam wiele osob ktore zdecydowaly sie na BLUMa, i nikogo, kto by narzekal, nawet jesli cos zaszwankowalo, to nie bylo najmniejszego problemu z wymiana (dozywotnia gwarancja),

Zgadzam sie z Jacekp71 - używałem osprzętu Blum'a , używam i bedę używał - żadnych najmniejszych problemów przez długie lata ...

My mamy juz druga kuchnie na blumach.

Pracujemy w branzy meblowej i sprzedajemy wlasnie osprzet tej firmy.

A ja też jestem z branży i pracuję na Hettichu.

Hettich jest według mnie bardziej innowacyjna i mają bardzo szeroką ofertę.

Blum to generalnie zawiasy i systemy prowadnic

Hettich też ma dożywotnią gwarancję i i jest tańszy.

Hettich też ma dożywotnią gwarancję i i jest tańszy.

O tym to ja wiem ale ludzie bardziej pytaja o blumy, bo sa bardziej rozreklamowane, wiec sprzedajemy to czego sobie zycza klienci.

mamy kuchnie z systemami Blum i Peka - jedne i drugie super..

Heticha miałam okazję wypróbować na targach we Wrocławiu i moje subiektywne odczucie opowiedziało się za Blumem (szuflady zdecydowanie lepiej domykały się w Blumie)..

• 1 month później...
Powracając do tematu.... Ma ktoś z Was może carga lub magic cornery z Rejsa?? Facet, który robi mi meble usilnie namawia mnie na Pekę twierdząc że Rejs nie dorasta im do pięt :roll: No ale różnica cenowa też między nimi jest znaczna.

Witam posiadamy 2 carga z firmy rejs,małe cargo 40cm mam bez spowalniacza ,załuje ze zgapiłam się podczas zamawiania ,a zamawiałam wszytskie carga blumy z hurtowni w necie .....wysokie cargo jest z samodociagiem tu się niezgapiłam.Mamy wersje chrom i jest bardziej solidna polki sa regulowane ,moja siostra ma rejsa w kolorze szarym taki troche "druciany" polki sa na stałe bez regulacji i powiem ze moglby byc bardziej stabilny(chodzi o wysokie cargo).

Zdjecia w moim dzienniku

Dzięki escape za odpowiedź. Jakbyś drugi raz zamawiala to byś kupila teżRejsa czy raczej Peki?

Jak możesz podaj mi linka do tej hurtowni gdzie zamawialaś.

Spojrzalam na ceny. Magic corner z rejsu ok 900 zl , z Peki ok 2000zl :roll:

Napewno bym zamowiła Rejsa ze względu na cene ...może nie tyle ze niestac mnie..... ale dlatego ze niechce wydawać po 2 tys za carga czy coś podobnego,hurtownie znalazłam na allegro ,wyslalam zapytanie i poprosiłam o wycene :wink: po małych negocjacjach ceny były jeszcze lepsze niż poczatkowo chodz i tak były przystepne ..doradzili mi tez rolete aby wziasc aluminiową a nieplastikowa malowana na srebrno,roleta jest z firmy Rehau czy jakos tak cena tez była dobra cos koło 650zł za wymiar 90x140 ,stolaz za plastikowa zyczył sobie 800zł :o

Na allegro są pod nazwą "supersklep2 "