ZABRA 18.03.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 ja mam kosz obrotowy i na nim garnki i patelnie. Jestem zadowolona. (kuchnia z IKEA)W nowym domu też tak będzie. Nie często się chyba zdarza, aby ktoś miał doświadczenie i z jednym i z drugim. Takie opinie byłyby najcenniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masulda 18.03.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Mam teraz kosz obrotowy(kuchnia Rust) i nigdy więcej!Teraz na pewno zrobię zwykłą półkę.Szafka z koszem obrotowym jest b niewygodna-wystarczy że zachaczy się uchwyt od patelni ,poza tym taka szafka jest nie do umycia,w praktyce robiłam to tak że aby umyć dno szafki musiałam kombinować z jakimś kijem żeby dostać do rogu.Odradzam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekZ 18.03.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Niestety nie wymyślono jeszcze dobrego sposobu na zagosodarowanie narożnika... Możliwości są następujące:1. Półka - plusy: zdecydowanie najtańsze rozwiązanieminusy: teoretycznie najbardziej pojemne rozwiązanie. Teoretycznie, bo w szafce narożnikowej zmieści się tylko 1 półka, czyli do dyspozycji mamy 2 poziomy. Dodatkowo te poziomy są bardzo trudno dostępne - spróbujcie wyciągnąć coś co jest z tyłu na dolnym poziomie. Powodzenia.2. Kosz obrotowy-plusy: stosunkowo tanie okucie, lepszy dostęp do przechowywanych produktów niż w przypadku półkiminusy: nadal kiepskie wykorzystanie powierzchni użytkowej - tylko 2 niezbyt duże poziomy, przedmioty umieszczone na karuzeli (zwłaszcza wysokie) mają tendencję do częstego spadania, a wyjęcie ich zza karuzeli nie należy do rzeczy łatwych3. Szuflady narożnikowe-plusy: nieco lepsze wykorzystanie przestrzeni użytkowej - 3 poziomy, szuflada wyjeżdża przed korpus - nie trzeba nurkować za poszukiwanym przedmiotem minusy: stosunkowo wysoka cena - koszt 3 szuflad narożnikowych Bluma to ok. 1300 zł4. Magic Corner plusy: Jeszcze lepsze wykorzystanie przestrzeni użytkowej (ale gorsze od zwykłej półki)plusy: tylko cena. Magic corner dobrej firmy np. PEKA - ok. 1900 zł Co wybrać? Trudno doradzać, każde rozwiązanie ma swoich zagorzałych zwolenników i przeciwników. Myślę że najgorszym pomysłem jest zwykła półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 18.03.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Zdecydowanie normalne półki !!!!!!!!!!!! szkoda kasy na magic i miejsca na obrotówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masulda 18.03.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 A ja myślę,że półka jest najlepszym rozwiązaniem!Ja planuję szafkę narożną z drzwiami składanymi-dostęp do półek jest OK.W każdym studio kuchennym chcieli mi wcisnąć magic corner albo półki obrotowe-na moje pytanie jak umyć taką szafkę już tylko spuszczali głowy z niemocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żmija1719503461 18.03.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 ja mam kosz obrotowy i nie zmienie go na nic innego . Obracam i mam dostep do wszystkiego chce umyc to podnosze kosz do gory .Fakt mam mniej miejsca niz na polce zwyklej ale tak jest wygodniej. W nowej kuchni beda tylko szuflady i kosze zadnych,polek (chodzi mi o szafki dolne ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 18.03.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 jestem wielka miłośniczka szyflad - na dole same duże szuflady !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 18.03.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 A ja w obecnej kuchni mam kosz obrotowy -natomiast w nowej (za około tydzień ) bedzie Magic Corner. Kosz to straszne marnowanie m-sca! wokoło niego jest mnóstwo pustej przestrzeni, poza tym trudno dotrzec do tylnej części szafki np przy ścieraniu kurzy. Poza tym szafka z koszem ma 90x90cm, natomiast na magic corner wystarczy szafka "jednostronnie szersza" -czyli np 90x55cm. U mnie będzie Magic Cirner firmy "Rejs" -koszt ok 950zł: http://www.rejs-am.pl/img/galeria/full/06.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 19.03.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Mam doświadczenia z obrotowym koszem w szafce rogowej i półką. Wg mnie w tym starciu ewidentnie wygrywa półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 19.03.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Równiez jestem za półką, ale tenn magic corner tez fajna sprywa tylko czy warta takiej kasy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abco 19.03.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witam, pytanie do użytkowników kuchni - tak jak w temacie - czy jesteście bardziej za koszem obrotowym czy magic cornerem w rogu kuchni? Zastanawiamy się i chcielibyśmy poznać opinie osób, które ten temat mają już za sobą ani jedno, ani drugie= w rogu tylko szafka. Taniej i ekonomiczniej i wygodniej. No i jak coś spadnie poza cornera czy kosz, to nie musisz kombinować z wyciągnięciem. Ja teraz zdecydowałam się właśnie na półki i jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 19.03.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 kurcze...no to teraz dopiero mam problem...czyli nikt nie ma magic cornera? a szuflady ktos ma? bo tak naprawdę to wybór jest chyba między półkami a szufladami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 19.03.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Z tymi szufladami to też nie jest tak różowo. Stosuje się je raczej do szafek narożnych o przyprostokątnych 110x110 cm, wtedy szuflada ma szer. 60 cm, tak jak płyta grzewcza, którą montuje się na takiej szafce. Przy szafce narożnej 90x90 cm szuflada, jeśli się nie mylę, będzie miała szerokość 45 cm. Ten wątek pomógł mi podjąć decyzję w odpowiednim momencie, jakie ma być wyposażenie szafej narożnych. Dzięki, 2.600 przeznaczę na coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 19.03.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 zdecydowanie półka. życzę powodzenia w myciu magic cornera... każdy pręcik osobno, a przynajmniej 2x do roku to trzeba zrobić poza tym, szkoda kasy. ja mam półkę i mam wniej właśnie rzeczy, które wyciągam raz na miesiąc w reszcie mam szuflady tandembox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 19.03.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 tula - Pochwal się potem na co poszło to 2600 Żebyśmy mogli pluć sobie w brodę, że tak dobrze doradziliśmy A tak serio - może pochwalisz się kuchnią w wątku o kuchniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 19.03.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Anulek, u mnie jeszcze w kuchni wieje wiatr , czekam na tynkarza, wcześniej na elektryka. Ale pod koniec roku, zobaczymy Te 2.600zł z przyjemnością przeznaczę na odkurzacz centralny, który miał być zakupiony w bliżej nieokreślonym czasie. Instalacja " rur" była planowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 19.03.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Z tymi szufladami to też nie jest tak różowo. Stosuje się je raczej do szafek narożnych o przyprostokątnych 110x110 cm, wtedy szuflada ma szer. 60 cm, tak jak płyta grzewcza, którą montuje się na takiej szafce. Przy szafce narożnej 90x90 cm szuflada, jeśli się nie mylę, będzie miała szerokość 45 cm. Ten wątek pomógł mi podjąć decyzję w odpowiednim momencie, jakie ma być wyposażenie szafej narożnych. Dzięki, 2.600 przeznaczę na coś innego i na co się zdecydowałas? na półki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 19.03.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 tak sobie myśle, ze montując półki to ma się niezłą gimnastyke w wyciąganiu czegokolwiek z rogu...trzymacie tam coś w ogóle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 19.03.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 tak sobie myśle, ze montując półki to ma się niezłą gimnastyke w wyciąganiu czegokolwiek z rogu...trzymacie tam coś w ogóle?? garnek do bigosu, maszynkę do mielenia mięsa i takei tam rzeczy, które potzrebne są 2 razy do roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 19.03.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Tak, ania i seba, półki Ale ważniejsze, na co zdecydowała się autorka wątku. Ja tak przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts