majkoski 28.03.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Dzieki za pomoc i przepraszam za zamieszanie na wątku poswięconym .. koszom obrotowym. Ale myślę, że zdecyduję sie na atrapę szafki, czyli tylko na blat o wymiarach 90x90 (naroznik) bo mi sie wkomponuje w zabudowę. Do narożnika będzie trzeba w przykucu , ale miejsca będzie dosyć. No i będe miała zabudowę w kształcie litery L. A w pustym narożniku wstawię sobie kosze na smieci - na kółkach. Pozdrawiam i nie będę więcej przeszkadzać. Ale, wiecie, jest tyle drobnych spraw, które w trakcie budowy okazują się "powaznymi" projektowymi dylematami. A na pierwszy rzut oka wyglądały prosto i funkcjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 28.03.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 przetestowałam osobiście wszystkie rozwiązania narożneMagic Corner jest niezaprzeczalnie najlepszyw końcu używam szafek narożnych i są one wykorzystane!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 28.03.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 przetestowałam osobiście wszystkie rozwiązania narożne Magic Corner jest niezaprzeczalnie najlepszy w końcu używam szafek narożnych i są one wykorzystane!! dzięki za tą opinię! ja wybrałam Magic Corner nie mając z nim żadnego doświadczenia, wiedziałam tylko że NIE CHCĘ "karuzeli" zobaczymy jak sie sprawdzi, bo jeszcze jestem przed montażem kuchni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 28.03.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 przetestowałam osobiście wszystkie rozwiązania narożne Magic Corner jest niezaprzeczalnie najlepszy w końcu używam szafek narożnych i są one wykorzystane!! dzięki za tą opinię! ja wybrałam Magic Corner nie mając z nim żadnego doświadczenia, wiedziałam tylko że NIE CHCĘ "karuzeli" zobaczymy jak sie sprawdzi, bo jeszcze jestem przed montażem kuchni ... karuzela to moim zdaniem najgorsze rozwiązanie już półka lepiej się sprawdzała ale MC jest the best warto w niego zainwestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 28.03.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Obawiam się , że magic c. nie jest już taką rewelacją.Wbrew pozorom ma mnóstwo wad. Blum wpadł na inne rozwiązanie.3 zdjęcie od góry. Niby Metaboxy, ale ...http://www.dynamicspace.com/dynamicspace/pl/02/01/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 28.03.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Pisałam wcześniej o " szufladach z łamanymi frontami " , bo o to chodzi, prawda ? Panie Wojtku, przy okazji, jeśli można . Mam półeczkę metalową, chyba emaliowaną i starą. Emalia odskakuje, zwł. po namoczeniu. Więc ja to oczyszczę troskliwie, bo półeczki " koronkowe ", wycinane precyzyjnie. Oddam do malowania proszkowego...tylko, rdza. Jal się jej pozbyć ? Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 28.03.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Tak, o te "łamane" chodzi Szuflada narożna, lub szuflady narożne ( do wyboru jak chcemy zagospodarować narożnik) W porównaniu z magic c.- bajka, jeśli chodzi o wykorzystanie miejsca, dostęp do narożnika i utrzymanie czystości. Co do półki nie odważę się wypowiadać , bo "chyba emalia" i "jakiś metal" to za mało i zbyt ogólnie , żeby coś sensownego poradzić. Być może można dać do piaskowania, być może usunąć rdzę chemicznie, być może wyszczotkować i dać odpowiednią farbę na rdze . Dużo tych "byćmoże" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekZ 28.03.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Obawiam się , że magic c. nie jest już taką rewelacją. Wbrew pozorom ma mnóstwo wad. Blum wpadł na inne rozwiązanie. 3 zdjęcie od góry. Niby Metaboxy, ale ... http://www.dynamicspace.com/dynamicspace/pl/02/01/index.html ...Tandemboxy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 29.03.2009 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Panie Wojtku, do piaskowania ta blacha ( bo sądzę, że to jest blacha stalowa ) wydaje mi się zbyt delikatna. Liczyłam na podpowiedź , jak to wyczyścić chemicznie. Sama znam tylko Fosol , nie wiem, czy to jeszcze produkują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 29.03.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Obawiam się , że magic c. nie jest już taką rewelacją. Wbrew pozorom ma mnóstwo wad. Blum wpadł na inne rozwiązanie. 3 zdjęcie od góry. Niby Metaboxy, ale ... http://www.dynamicspace.com/dynamicspace/pl/02/01/index.html ...Tandemboxy Ooops! Racja, dzięki, to są Tandempuszki. Tula, Przepraszam Pani tula Fosol produkują i sprzedają a odrdzewiaczy w płynie i żelach na rynku jest masa. Lepiej jednak zastosować coś co używają w spozywce np Termosol, podobno nie zostawia białego nalotu jak fosol. Jeśli to jednak bardzo filigranowa robota , być może trzeba zastosować odrdzewianie elektrolityczne. Takie coś można sobie zrobić samemu w domu : zasilacz -12- 24 V ( np tzw. prostownik do akumulatorów)+miska + roztwór sody oczyszczonej+ kawałek żelaza, a być może zwykły odrdzewiacz spożywczy pt. "coca cola" pomoże Znowu być może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 29.03.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Bardzo dziękuję, panie Wojtku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 29.03.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 A ja karuzelę bardzo sobie chwalę. Wymiary 80x80- przy nietypowej wysokości zabudowy 95cm powstała jeszcze półka na dole. Wszystkie gary i patelnie mieszczą się bez problemu i dostęp jest dużo łatwiejszy niż przy półkach (miałam w poprzednim mieszkaniu) koszt też niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 29.03.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Tak, o te "łamane" chodzi Szuflada narożna, lub szuflady narożne ( do wyboru jak chcemy zagospodarować narożnik) W porównaniu z magic c.- bajka, jeśli chodzi o wykorzystanie miejsca, dostęp do narożnika i utrzymanie czystości. Z ciekawości: jak Ci wychodzi że to jest lepsze wykorzystanie przestrzeni, skoro całe rogi po prawej i po lewej od szuflad są puste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 30.03.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Fatamorgana albo różne zdjęcia oglądamy !Zdjęcie nr 5 od góry lub film obok.http://www.dynamicspace.com/dynamicspace/pl/02/01/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekZ 30.03.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Tak, o te "łamane" chodzi Szuflada narożna, lub szuflady narożne ( do wyboru jak chcemy zagospodarować narożnik) W porównaniu z magic c.- bajka, jeśli chodzi o wykorzystanie miejsca, dostęp do narożnika i utrzymanie czystości. Z ciekawości: jak Ci wychodzi że to jest lepsze wykorzystanie przestrzeni, skoro całe rogi po prawej i po lewej od szuflad są puste? Łączna powierzchnia 2 półkek w karuzeli = 0,85 m2 Łączna powierzchnia 3 szuflad narożnikowych = 0,88 m2 Różnica kosmetyczna, ale do szuflad o niebo lepszy dostęp Ale jak już pisałem na początku tego wątku - nie ma idealnego rozwiązania szafki narożnikowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 30.03.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Tak, o te "łamane" chodzi Szuflada narożna, lub szuflady narożne ( do wyboru jak chcemy zagospodarować narożnik) W porównaniu z magic c.- bajka, jeśli chodzi o wykorzystanie miejsca, dostęp do narożnika i utrzymanie czystości. Z ciekawości: jak Ci wychodzi że to jest lepsze wykorzystanie przestrzeni, skoro całe rogi po prawej i po lewej od szuflad są puste? Łączna powierzchnia 2 półkek w karuzeli = 0,85 m2 Łączna powierzchnia 3 szuflad narożnikowych = 0,88 m2 Różnica kosmetyczna, ale do szuflad o niebo lepszy dostęp Ale jak już pisałem na początku tego wątku - nie ma idealnego rozwiązania szafki narożnikowej... Karuzela to słynie ze straty miejsca a w porównaniu do magica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekZ 30.03.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Tak, o te "łamane" chodzi Szuflada narożna, lub szuflady narożne ( do wyboru jak chcemy zagospodarować narożnik) W porównaniu z magic c.- bajka, jeśli chodzi o wykorzystanie miejsca, dostęp do narożnika i utrzymanie czystości. Z ciekawości: jak Ci wychodzi że to jest lepsze wykorzystanie przestrzeni, skoro całe rogi po prawej i po lewej od szuflad są puste? Łączna powierzchnia 2 półkek w karuzeli = 0,85 m2 Łączna powierzchnia 3 szuflad narożnikowych = 0,88 m2 Różnica kosmetyczna, ale do szuflad o niebo lepszy dostęp Ale jak już pisałem na początku tego wątku - nie ma idealnego rozwiązania szafki narożnikowej... Karuzela to słynie ze straty miejsca a w porównaniu do magica? Proszę bardzo Magic corner ok. 0,55 m2 (w zależności od producenta), ale magic w odróżnieniu do karuzeli nie wykorzystuje całej L-ki narożnika - po jednej stronie zostaje jeszcze miejsce na szafkę 40-tkę. Jeżeli zainstalujemy w niej 3 szuflady to do dyspozycji mamy dodatkowo 0,43 m2, czyli łącznie magic + szuflady=0,98 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 30.03.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Tak, o te "łamane" chodzi Szuflada narożna, lub szuflady narożne ( do wyboru jak chcemy zagospodarować narożnik) W porównaniu z magic c.- bajka, jeśli chodzi o wykorzystanie miejsca, dostęp do narożnika i utrzymanie czystości. Z ciekawości: jak Ci wychodzi że to jest lepsze wykorzystanie przestrzeni, skoro całe rogi po prawej i po lewej od szuflad są puste? Łączna powierzchnia 2 półkek w karuzeli = 0,85 m2 Łączna powierzchnia 3 szuflad narożnikowych = 0,88 m2 Różnica kosmetyczna, ale do szuflad o niebo lepszy dostęp Ale jak już pisałem na początku tego wątku - nie ma idealnego rozwiązania szafki narożnikowej... Karuzela to słynie ze straty miejsca a w porównaniu do magica? Proszę bardzo Magic corner ok. 0,55 m2 (w zależności od producenta), ale magic w odróżnieniu do karuzeli nie wykorzystuje całej L-ki narożnika - po jednej stronie zostaje jeszcze miejsce na szafkę 40-tkę. Jeżeli zainstalujemy w niej 3 szuflady to do dyspozycji mamy dodatkowo 0,43 m2, czyli łącznie magic + szuflady=0,98 m2. I o to mi chodziło, dzięki. Czyli optymalnie jest magic + szuflady, co było do udowodnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monisien 30.03.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Ja przepraszam, ale nie rozumiem... Gdzie do szafki z magicem jeszcze półkę montujemy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 30.03.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Jak masz przestrzeń w L, to magic zajmuje tylko nóżkę tego L, a stopkę stanowią szuflady Oj, żeby mi się rysować chciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts