Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 663
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czyli chcesz miec szafke na wysokość 45 cm ??? brakuje tutaj czegoś ! szafki w standardzie maja 72 cm. musisz znaleźć na google odpowiednia prowadnice do wysokości i szerokości ale nie ukrywam nie pasuje mi to czy sie dobrze rozumniemy czy to ma byc jedna szafka i z jaka ilościa szuflad czy osobne szuflady nie zwiazane ze sobą ps. zamiast rodzaj frontu napisz wymiar frontu :) (udawajmy że sie znamy pozory to podstawa :) )

generalnie wymiar 600 i 550 to długość prowadnicy więc zależy od głębokości szafki jaka będziesz miał - ja mam 520 mm głęboką więc wzięłam 500 mm prowadnicę tandembox , jeśli chodzi o front to raczej chodzi tu o wysokość prowadnic czyli rozmiar M , D itd

M- to niska szuflada do frontu standardowego 14 cm , D do wysokich frontów np 28 cm;) lub wyższych. ja mam np szuflady dolne D z frontem 71.3 cm a pod nimi schowane 2 wewnętrzne mniejsze szuflady ;_)

tu może dopytaj dokładnie o skład zestawu - i o jakim froncie mowa- czy to sa wewnętrzne szuflady? bo do zwykłych to i tak montujesz fronty takie jak w reszcie mebli;)

Edytowane przez bradykardia1

generalnie wymiar 600 i 550 to długość prowadnicy więc zależy od głębokości szafki jaka będziesz miał - ja mam 520 mm głęboką więc wzięłam 500 mm prowadnicę tandembox , jeśli chodzi o front to raczej chodzi tu o wysokość prowadnic czyli rozmiar M , D itd

M- to niska szuflada do frontu standardowego 14 cm , D do wysokich frontów np 28 cm;) lub wyższych. ja mam np szuflady dolne D z frontem 71.3 cm a pod nimi schowane 2 wewnętrzne mniejsze szuflady ;_)

tu może dopytaj dokładnie o skład zestawu - i o jakim froncie mowa- czy to sa wewnętrzne szuflady? bo do zwykłych to i tak montujesz fronty takie jak w reszcie mebli;)

wszystko dobrze lecz po co napisałeś , CZY WEWNĘTRZNE > nie ma reguły czy prowadnice sa do nakładanych czy wpuszczanych - jest różnica w głębokości montażu prowadnić jak i szerokości montażu inserta

generalnie wymiar 600 i 550 to długość prowadnicy

No... o to mi chodziło. Nie wiem czemu ale cały czas kojarzyłem ten rozmiar z szerokością...... ehhh...

Czyli ważna jest głębokość szafki a szerokość frontu jest dowolna, tak ? Bo spodu i tak nie ma w komplecie tylko trzeba dorobić. Teraz dobrze kombinuję ?

No... o to mi chodziło. Nie wiem czemu ale cały czas kojarzyłem ten rozmiar z szerokością...... ehhh...

Czyli ważna jest głębokość szafki a szerokość frontu jest dowolna, tak ? Bo spodu i tak nie ma w komplecie tylko trzeba dorobić. Teraz dobrze kombinuję ?

dokładnie ;) ja ściągnęłam sobie wymiary formatek czyli dna i tyły szuflad ze strony bluma bo w pierwszej wersji mieliśmy sobie rozkroić płytę w stolarni , ale w belmebie sprzedają gotowe ucięte formatki do kazdej szer szuflad wiec kupiłam sobie tam;)

szukałem długo Magic Corner z instrukcja montażu która się mi naprawdę przydała wiec daje link na którym jest instrukcja montażu wraz z produktem :) moim zdaniem jest to bardzo dobra rzecz

http://www.imeble.eu/kosz-magic-corner-confort-900.html

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Witajcie,

Czy ktoś może wie, jak działa zamykanie szuflad tandembox z bluemotion, a do tego TIP-ON? Czy tak, że otwieranie polega na naciśnięciu szuflady, a zamykanie po prostu na jej pchnięciu? Czy też TIP-ON wyklucza automatyczne domykanie i trzeba ręcznie dociągnąć szufladę do korkupu i wtedy "zatrzask" się zatrzaśnie i będzie zamknięta?

Michał

• 1 month później...
  • 3 months później...

Im więcej rozglądam się za kuchnią tym bardziej się zastanawiam ile jest w tym wszystkim technologii a ile marketingu.

Czy ktoś mi na przykład potrafi wytłumaczyć różnicę między szufladami tendembox a metalbox (mowa o nomenklaturze bluma).

Że niby medal przyjmują mniejsze obciążenia, tak?

Jeden ze sprzedawców mówił, że metalbox nie ma pełnego wysuwu... katalog bluma wydaje się mówić co innego. Jak jest?

Czy metalbox to rzeczywiście rozwiązanie bieda i kryzys, która się sypnie po 2 latach?

Czy do metalboxa są też 'systemy organizacyjne' (przegródki na talerze itp.) jak do tandemboxa?

Albo - czym ktoś miał do czynienia z nieoryginalną półką le mans. W sensie taką nie z Peki. Bo różnica między oryginałem a podróbką wynosi 1500zł... domyślam się, że to jakaś chińszczyzna, ale niestety nie widziałem jej na żywo...

Podobnie z Magic Cornerami - Rozrzut cenowy wynosi od 1500 do 3500 zł...