Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

U mnie są dwie szafki cargo- jestem z nich bardzo zadowolona. Jest tylko z nimi jeden problem. Gdy coś się rozsypie- strasznie trudno jest posprzątać wewnątrz.

Szuflady samozamykające się, o których była mowa wyżej mam też dwie. Na sztućcie i na talerze. Ich cena nie pozwoliła na więcej (200 zł za sztukę, podczas gdy tradycyjne zamknięcia- 20 zł za sztukę). Ale gromkim głosem mówię, że warto było.

Planuję też zamontować tzw. "orginazery" w szufladach. Super sprawa, nic nie lata, wszystko ma swoje miejsce. Musze pooszczędzac, bo to też nie jest tanie.

• Odpowiedzi 663
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Magdzia

O ile dobrze pamiętam to masz kuchnię z BRW.

W szafkach narożnych,chyba w standardzie jest półka w kształcie I a nie L. Wydaje mi się że to jeszce zależy czy twoje narożne szafki są tradycyjne (róg pod kątem prostym) czy róg tak jakby zabudowany. Bo ja ma własnie takie z tym "wyprostowanym " rogiem i w tych szafkach na pewno półka jest tylko w kształcie I.

Paty.

No mam kuchnię z BRW, prawdę mówiąc nie pomyślałam o tym, że tak może u nich z tymi szafkami być, po prostu założyłam, że WSZYSTKIE szafki narożne robione są z półką L. Człowiek uczy sie na własnych błędach :(

aha, i jeszcze coś - w cargo mam te metalowe półeczki przyspawane do ramki, tak że nie mozna regulować ich wysokości, cu skutecznie uniemożliwia mi włożenie tam rzeczy, które zazwyczaj trzyma się w cargo, tj np. olej, napoje, słoiki itp. Teraz trzymam tam tylko papierowe ręczniki, folię, woreczki na kanapki itp. :(

kroyena - juz dawno udowodniono,że w jajach nie ma cholesterolu :lol: To jest bomba wodorowa dająca "kopa " na cały dzień :wink:

Smacznego

chyba węglowodanowa?

A dzieki inżynierii genetycznej to w jajach już nie ma jaj :( To są tylko biało - żółte atrapy :(

dobrze napisałam ....wodorowa....w żółtkach jaj jest tyle energii , porównywalnej do bomby wodorowej :wink:

Jajeczniczka z żółtek jest naszym przysmakiem na śniadanie .

-2 całe jaja + 4 żółtka - na masełku lub boczuszku - do wieczora nie pomyślisz o jedzeniu i podjadaniu :D

Sprawdzone

-2 całe jaja + 4 żółtka - na masełku lub boczuszku - do wieczora nie pomyślisz o jedzeniu i podjadaniu :D

Sprawdzone

Jezeli ta porcja jest na jedna osobe i do tego ze 3 ladne buleczki to do godziny 16 da sie wytrzymac, ale niepracujac fizycznie, tylko siedzac za biurkiem 8)

Sprawdzone

Jezeli ta porcja jest na jedna osobe i do tego ze 3 ladne buleczki to do godziny 16 da sie wytrzymac, ale niepracujac fizycznie, tylko siedzac za biurkiem 8)

porcja dla jednej - oczywiście ..ale bez pieczywa !!!!

Sprawdzone

porcja dla jednej - oczywiście ..ale bez pieczywa !!!!

Jak to? Ew-ka, jak można zjeść jajecznicę, w dodatku na boczku, bez pieczywa???

Ja myślę jeszcze o kranie w zlewie nie z kurkami do odkręcania wody tylko z wąska " wajchą" - prawo - lewo, gdzie jednym palcem mozna odkręcic wodę. Brakuje mi tego teraz, kiedy paluchy mam brudne np. oblepione ciastem , odkręcam kurek ,zeby obmyć ręce i zaraz muszę myć kurki bo są oblepione ciastem itd.....Znalazłam takie cudo firmy ORAS , ale cena 1250zl ( razem z wylewką chowaną w kranie ).

http://194.240.3.232/oras/orasdesc.nsf/395c69b666dd21784225677400442978/e0f0fe1424aea5f0c2256d9c0041722a/Body/0.e6?OpenElement&FieldElemFormat=gif

o tej myślę.....