civic9 25.10.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Sprawdź treść umowy. Jeśli pisze tam coś o przekazaniu kontaktu osobie znajomej, no to może być problem. Ale zazwyczaj pisze tylko o rodzinie i/lub osobach współpracujących (przynajmniej te które ja podpisywałem), więc znajomi nie powinni się kwalifikować. Ogólnie - jeśli się kwalifikuje do zapisów umownych to będzie ciężko. Jeśli nie - to zignoruj, tzn. odpisz im, że to sprzeczne z umową. Może spróbują Cię po sądach ciągać, ale sąd rozpatrzy tylko warunki umowy. btw, skąd wiedzą, że się znacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 25.10.2007 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 No tak myślałem, nie ma tam mowy o osobach trzecich a jedynie bliskich zleceniodawcy czyli mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts