Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

tak tak Szarbia, dom piętrowy jest jak najbardziej OK, zwłaszcza projekt Gemini.. :D , tylko ten metraż :( Ale zaglądam do tego projeltu, oj zaglądam

myslisz, że Gemini ma dużo więcej metrów niż Twój wybrany projekt? nie sadzę, aby była to jakaś straszna różnica (poza tym w "domowych klimatach" maja tez inne projekty w stylu gemini)

projekt "Odpowiedni" ma niby 140 mkw

ale musisz pamiętać że "po podłodze" ma duzo więcej

czyli przy wykończeniu domu będziesz musiala np kupić np 12 mkw kafli podlogowych do łazienki na górze, chociaż z tych 12 mkw raczej nie bedziesz korzystać

takie są uroki dachów wielospadowych - ale jesli Ci to nie przeszkadza to rzeczywiscie lepiej wybierz taki dom jaki Ci się podoba, bo to Ty bedziesz w nim mieszkać, a czy bedzie wygodny okaze się już po wybudowaniu

pozdrawiam i zycze powodzenia

no i znalazłam idealny dom, tylko nie moge go zbudować :evil:

sami zobaczcie

http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=195&IdKolekcji=

prosty, klasyczny, łatwy w budowie, odpowiedni metraż /jak dla mnie/

ale piętrowy, a takiego w mojej gminie nie chcą :evil:

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no i znalazłam idealny dom, tylko nie moge go zbudować :evil:

sami zobaczcie

http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=195&IdKolekcji=

prosty, klasyczny, łatwy w budowie, odpowiedni metraż /jak dla mnie/

ale piętrowy, a takiego w mojej gminie nie chcą :evil:

Skonsultuj się z dobrym architektem, niech przejrzy warunki zabudowy i projekt. Ja też byłem pewny że muszę mieć skosy minimum 30 stopni, a architekt znalazł w warunkach czynniki umożliwiające zrobienie płaskiego dachu.

Projekt do którego link podajesz jest bardzo ciekawy, i rzeczywiście elegancki z wyglądu.