braza 05.01.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Edmarciu moja na niedosyt zaczynam cierpieć - wizualny - co się tam dzieje w Twoim Wdzięczniaku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 05.01.2008 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 brazuniu kochana, niestety kiedyś pogoda musiała się popsuć. Nastały u mnie silne mrozy, a do tego wiatr mało głowy nie urwie, dlatego robota została wstrzymana. Zdjęcia jakie zamieściłam powyżej są ostatnimi aktualnymi. Może tylko doszło parę ścianek na poddaszu, usunięto większość stempli i chłopaki posprzątali co nieco. Nastała przerwa do mniej więcej przyszłego wtorku. Więc już niedługo. Więźba zamówiona, czeka na składzie, a ja jestem na etapie szukania cegły na kominy i takiej samej płytki na elewację. I tu się zaczęły schody ponieważ nie każda cegła ma swój odpowiednik w płytce. Ma to zazwyczaj miejsce przy cegle, która mi się podoba. A poza tym niemal wszystkie składy albo świecą pustkami, albo są pozamykane. A to remanenty, a to urlopy i efekt jest taki, że nic na dzień dzisiejszy nie udało mi się załatwić. W hurtowniach mówią, że po nowym roku zawsze taki marazm i zapewniają większy ruch od poniedziałku. Więc nie pozostaje mi nic innego jak czekać aż ten zastój w końcu minie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 05.01.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 To wykorzystaj ten ''urlop'' na złapanie oddechu przed dalszą budowa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.01.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Dobrze, że się odezwałaś Początek roku, więc było to do przewidzenia!! Sprawdzałaś w CRH Klinkier - oni mają bardzo duży wybór cegły i płytek - może da się dopasować. Poza tym - to moje zdanie - jeśli różnice są niewielkie, nie sądzę, żeby to był problem - kominy i płytki są w dużej dległości od siebie i nie powinny się gryźć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 06.01.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witaj Edmar tutaj Cię znalazłam Cieszę się że roboty postępują . Przestojem sie nie martw bo i tak jesteś daleko w porównaniu z tym gdybyś miała zaczynać na wiosnę Więc trzeba się cieszyć a ja cieszę się razem z Tobą i tak sobie cichutko myślę, że gdybyśmy szybciej zdecydowali się na projekt to pewnie bylibyśmy na tym samym etapie a tak czekamy do marca. Będę teraz do Ciebie częściej zaglądać i dopingować A teraz daję Ci coś czego Ty mnie nauczyłaś http://kartki.onet.pl/_i/m/katastrofek_m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajoch 11.01.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Witam!Wszystkim forumowiczom , a szczególnie budującym Wdzięczny domek życzę w Nowym Roku spadających cen materiałów i usług, solidnych wykonawców, obniżki stóp procentowych,stalowych nerwów i wszystkich innych rzeczy potrzebnych do zbudowania domu.Ponieważ fotki zamieszczane przeze mnie po jakimś czasie były automatycznie usuwane, podaję link do mojej galerii zdjęć z budowy Wdzięcznego.Zamieszczam tam fotki,które pokazują kolejne etapy budowy.Ostatnie pochodzą z grudnia-zamontowałem drzwi zewnętrzne, bramę garażową i rolety.Żal mi było wydawać kasę na deski do zamknięcia chałupy więc zainwestowałem w konkrety.Jak będą nowe fotki to oczywiście umieszczę w albumie.Pozdrawiam wszystkichgajochhttp://www.picasaweb.google.pl/gajoch57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwyona 12.01.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Coś cicho się zrobiło Gajoch bardzo dziękuję za linka do swojego albumu.Mialam problem z otwarciem poprzednich zdjęć Bardzo cenne są szczególnie zdjęcia poddasza....zastanawia mnie,czy jednak jest tam wystarczajaco dużo miejsca?Czy te skosy nie są za nisko? Jeżeli ktoś posiada bardziej zaawansowane zdjecia tych wnetrz,to bardzo proszę zamieścić U mnie bedzie troszeczkę inny podział pomieszczeń(mam nadzieję,że tak się da zrobić),ponieważ chciałabym przenieść schody i "opleść" je wokół kominka. Ja nareszcie mam warunki zagospodarowania przestrzennego i mogę zająć się podziałem działki Ruszamy małymi kroczkami do przodu....do Wdziecznego Miłego wekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajoch 13.01.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Witaj sylwyona!Niedługo dołączę fotki z poddasza ze ściankami działowymi.Jeżeli chodzi osamo poddasze, to skosy są uwarunkowane kątem nachylenia dachu. Można to oczywiście próbować zmienić(podnieść ścianę kolankową, zwiększyć kąt nachylenia dachu) ale trzeba się liczyć utratą proporcji domu a tym samym jego wyglądu no i z dodatkowymi kosztami.Jak dla nas miejsca na poddaszu jest dosyć.Będzie tam pokój syna i dwie sypialnie( jedna mini ),łazienka i pseudogarderoba ( robiąc odpowiednią zabudowę można w niej wykorzystać miejsce do max.).Poza tym można urządzić jeszcze niewielką rupieciarnię na tzw.stryszku.Naszym zdaniem poddasze służy głównie do spania a więc ilość miejsca nie jest tu najważniejsza.Życzę sukcesów w budowie.Pozdrawiamgajoch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocco_29 14.01.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Sylwyona, żeby podnieść scianki kolankowe nie trzeba podnosić całego dachu. Poprostu murujesz z suporka gr. np 12 cm drugą ściankę kolankową - np na wysokość 4 bloczków co daje ok. 1m wysokości. U mnie tak jest i całkiem fajnie to wygląda. Poza tym komody śmiało sie jkaieś tam mieszczą. Podejrzewam że Gajoch coś wykombinuje, bo nie sądzę żeby właził tam na czworakach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajoch 14.01.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Witaj Rocco !Obaj wiemy o co chodzi tylko inaczej to nazywamy.Żeby nie namieszać Sylwyonie w głowie uściślijmy,że ściana kolankowa jest jedna i jest to ta ściana, na której leży murłata i opierają się krokwie.Nie ma takiej możliwości aby ją podwyższyć i jednocześnie nie podnosić dachu.My mówimy o ściance wewnętrznej,która może mieć dowolną wysokość.W projekcie Wdzięcznego ma ona wysokość 140 cm, ja natomiast robię ją na wys.100 cm( masz rację-gajoch już to wymyślił ).Chcę ją zrobić z płyty g-k z możliwością wejścia poza nią w jakimś pomieszczeniu ( taki korytarz dookoła chałupy, w którym są różne instalacje).Pozdrawiam gajoch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 14.01.2008 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Witam wszystkich serdecznie po kilkudniowej przerwie. Tak jak szybko nastały mrozy i musiałam przerwać prace, tak nagle nastała wiosna, która trwa już drugi tydzień, a co za tym idzie szalone postępy w budowie. brazunia wielkie dzięki za namiary na cegłę, faktycznie spory wybór. I pewnie szukałabym jakiegoś dystrybutora, gdyby nie telefon z hurtowni, że mogę przyjeżdżać i wybierać cegłę. Takim to sposobem wybrany towar dostarczono mi jeszcze tego samego dnia. bobuniu niezmiernie cieszę się, że udało Ci się mnie namierzyć w galerii. Zaglądaj tu częściej, a będzie mi miło. Do wiosny już z niedaleko i patrzeć jak Ty ruszysz z kopyta. gajoch dobrze, że zamieściłeś nowy link do zdjęć, bo tamte faktycznie gdzieś poznikały. Jeśli chodzi o ściankę kolankową, to ja mam podniesioną ze 140 cm na 160 cm bez zmiany kąta nachylenia dachu. Zrobiłam też z garderoby wejście na stryszek, cobym mogła chodzić dookoła poddasza. Może być to bardzo przydatne w razie jakiejś naprawy, bądź napakować tam wiele różnych, rzadko używanych rzeczy. A teraz coś miłego dla oka. Widok na taras. http://images25.fotosik.pl/139/fe106e500859f2eemed.jpg Widok na wejście. http://images26.fotosik.pl/140/ea6aebeb0586d1bcmed.jpg Widok ze schodów na korytarz i największy pokój. http://images30.fotosik.pl/141/5c0f22f0e5a02ff7med.jpg Widok z garderoby na najmniejszy pokój. http://images32.fotosik.pl/107/d853b6cd400c055cmed.jpg Łazienka na poddaszu. http://images32.fotosik.pl/107/e00173c12bbd6051med.jpg Drzwi z garderoby na stryszek. http://images34.fotosik.pl/107/4e991937a305c859med.jpg No i sam stryszek. http://images25.fotosik.pl/139/efbfdba0780fed21med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 14.01.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Jak to wszystko pięknie wygląda Muszę powiedzieć, że troszkę zazdroszczę ale cieszę się z postepów prac Czy masz już plany dotyczące przeprowadzki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 14.01.2008 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Czy masz już plany dotyczące przeprowadzki ? bobo przeprowadzka u mnie to mały pikuś. Mam zamiar przenieść wszystko na plecach. Mój obecny domek mieści się na tej samej działce co nowy dom, jakieś 30 m od siebie. Jestem w tej komfortowej sytuacji, iż wszystkie etapy budowy i robotników mam "na oku" przez cały czas. Nic nie umknie mojej uwadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 14.01.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 No to rewelacja, że nie musisz gnać przez całe miasto, żeby zobaczyć jak prace postępują A kiedy ta przeprowadzka jest planowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 14.01.2008 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 A kiedy ta przeprowadzka jest planowana? Tak sobie planuję nieśmiało przeprowadzić się pod koniec sierpnia, tak aby dzieci rozpoczęły rok szkolny już we własnych pokojach. Na początku czerwca planowany jest glazurnik i parkieciarz, więc chyba się wyrobię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 14.01.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 A kiedy ta przeprowadzka jest planowana? Tak sobie planuję nieśmiało przeprowadzić się pod koniec sierpnia, tak aby dzieci rozpoczęły rok szkolny już we własnych pokojach. Na początku czerwca planowany jest glazurnik i parkieciarz, więc chyba się wyrobię? Trzymam kciuki Na pewno się uda Tylko prosze o zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.01.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Masz piekne patyczki na dachu Edmarciu Podoba mi się ten dom coraz bardziej!! O stryszku tez myślałam, tylko że ja mam w planach podniesienie ścianki tak do 140cm. Ale aktualnie budowa Wdzięcznego stanęła trochę pod znakiem zapytania ze względu na plany życiowe, chociaż nie mówię, że na pewno ... Opracowany ten dom mam każdym szczególe ... Zobaczymy... Gratuluję!!! Bardzo się cieszę, że tak sprawnie Wam to idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocco_29 15.01.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Widzę wiechę, czyli imprezka na nowej chacie juz była;) U mnie to się skończyło tak, że tydzień czasu lizałem rany, kiedy na koniec po zgaszeniu światła zapanowały egispkie ciemności i wylądowałem twarzą na filarku pomiędzy dwoma drzwiami balkonowymi - jakiś trol krzesło zostawił na środku pokoju.Gajoch - ładnie to opisałeś - też podnosiłem ściankę na wys. 4 bloczków, z tym że nie robiłem wejścia do tej przestrzeni. W końcu myszy tez chcą żeby szanować ich prywatność q..a. Ale przyjdzie wiosna to dam im popalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 15.01.2008 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Ale aktualnie budowa Wdzięcznego stanęła trochę pod znakiem zapytania ze względu na plany życiowe, chociaż nie mówię, że na pewno... No jak to??? Muszę przyznać, że trochę mnie zmartwiłaś. To ja myślałam, że będę Ci kibicować i wspierać Cię podczas budowy Wdzięczniaka, a Ty teraz taki numer wykręcasz. Mało jest nas Wdzięczniaków i trochę szkoda jakbyś z niego zrezygnowała. A tak swoją drogą życzę Ci spełnienia wszystkich planów życiowych, nawet tych nie związanych z Wdzięcznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 15.01.2008 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Widzę wiechę, czyli imprezka na nowej chacie juz była;) To nie wiecha, hihihi... to winda towarowa zakryta żółtą folią, coby nie zmokła. Ale lada moment patrzeć jak zawiśnie na więźbie. No właśnie, jak ta imprezka ma wyglądać? Przecież jest jeszcze zimno i o grilu nie ma mowy. Więc co mam zrobić? Może coś podpowiecie, bo ja nie mam koncepcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts