Edmar70 27.11.2007 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 No dobra, dobra, już nie krzyczcie tak... Ale uprzedzam, że stan na dzień dzisiejszy jest dużo pokaźniejszy. http://images31.fotosik.pl/61/313e37f1adc7db94med.jpg http://images31.fotosik.pl/61/dde15f7013fc24c8med.jpg Dzisiaj odwiedziła moją budowę delegacja z Ytonga. Przyjechała na tak zwaną... inspekcję, hmmm... Popatrzyli i stwierdzili, że wszystko jest budowane zgodnie z zasadami , prawidłowo i dokładnie. W nagrodę moja ekipa dostała stroje robocze, jakieś narzędzia i gadżety w postaci ołówkówn notesów i innych dupereli. Ale jestem z nich dumna ( z mojej brygady oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.11.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 GRATULUJĘ INWESTORCE EKIPY I POSTĘPÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.11.2007 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Ja poproszę grzecznie i ładnie o opisywanie zdjęć - co to jest, skąd widok itp. Jestem zainteresowana tematem Gratulacje dla brygady - Ytong często robi takie inspekcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 28.11.2007 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Ja poproszę grzecznie i ładnie o opisywanie zdjęć - co to jest, skąd widok itp. Jestem zainteresowana tematem brazunia masz rację, obiecuję - poprawię się. Ponoć takie delegacje z Ytonga pojawiają się zawsze tam, gdzie murowanie jast z tego właśnie materiału. Gdyby mój majster miał okazję budować więcej domów z Ytonga, to dostałby od nich jakąś maszynę (taki kombajn bizon ) wart prawie 30 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 28.11.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 No no może nam też się jakiś ołóweczek trafi Widzę że duże te pomieszczenia są , czekamy na opis co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 28.11.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 No to na prawdę możesz byc dumna z majstrów jeszcze trochę i sie wprowadzisz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 29.11.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 ulala Edytko, ale ładne te Twoje ściany Tak patrze na tą Twoja budowe i albo mi się wydaje albo widzę że masz świetną ekipę, w sensie, dbają o to co zrobili (przykrywają folią) i jakiś taki porządek panuje Gratuluje!! Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 30.11.2007 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Od kilku dni czytam Twoje nowości z budowy i z przyjemnością oglądam zdjęcia. Jestem dokładnie na tym etapie budowy, co Ty i z przerażeniem patrzę na prognozę, ale pocieszam się, że nie tylko ja miałam taki szalony pomysł, aby budować dom o tej porze roku . Załącz nowe zdjęcia, jeśli je masz, chętnie pooglądam i skorzystam z doświadczeń.Pozdrawiam i życzę ciepłej zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 02.12.2007 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 monia i marek bardzo się cieszę, że zerkacie sobie do mnie. Kiedy ja zaczynałam budowę w październiku, to też wydawało mi się to szaleństwem. Ale teraz patrząc z perspektywy czasu, uważam, iż nie ma nic w tym złego. Jak do tej pory pogoda była bardzo łaskawa i w tej chwili jestem już na bardzo zaawansowanym etapie. Pogody nie za specjalnie się obawiam, ponieważ dopóki śnieg nas nie zasypie i nie złapią silne mrozy, prace będą nadal kontynuowane. A jeżeli aura nie dopisze, robotę wstrzymam na jakiś czas i wznowię wtedy kiedy to będzie możliwe. I zapewniam Was, że jest wiele takich inwestorów, którzy zaczynali budowy późną jesienią. Wystarczy chociażby poczytać dzienniki budowy innych forumowiczów. Będziemy się wspierać, bo w grupie zawsze raźniej. Życze Wam powodzenia w dalszych pracach i sobie oczywiście też. A teraz coś na zachętę. Wejście główne i do garażu http://images34.fotosik.pl/66/b530dd9e1fb81f9fmed.jpg Korytarz a w nim inwestorka http://images25.fotosik.pl/119/f620d6c8edb4c8fbmed.jpg Spiżarka http://images27.fotosik.pl/119/fbbc4ba6c8ff7d59med.jpg Widok z salonu na kuchnię http://images28.fotosik.pl/120/8c8a0d5bfdbdde64med.jpg Widok z korytarza na salon http://images33.fotosik.pl/66/78cf9f7b796dbd53med.jpg Taras i podcień http://images24.fotosik.pl/121/88d5a6fb55c95cc4med.jpg Garaż http://images31.fotosik.pl/66/ac63708fbaec13f1med.jpg Miłego oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.12.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Hej Słonko!!!! Ale poszło w górę, aż miło Dzięki za podpisanie zdjęć, połowę mniej roboty mam Zmniejszałaś okno w kuchni, czy mi się wydaje? Świetnie wygląda!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 02.12.2007 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Hejka brazunia! Troszkę zmian zrobiłam, a właściwie prawie wszystkie dotyczą okien, hihihi... 1. zmniejszyłam okno w kuchni 2. zlikwidowałam okno tarasowe, które wychodzi na podcień 3. w gabinecie (przyszłej sypialni) nie ma okna, zostało tylko tarasowe 4. zmniejszyłam oko w wiatrołapie, ale za to powiększyłam drzwi wejściowe W tym tygodniu kończą murowanie. Strop też już zamówiony i niedługo urośnie mi las w chałupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 02.12.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 No proszę. Inwestorka to blondynka i na dodatek z wabikami na nosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 02.12.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Dziękuję Ci za słowa pocieszenia . U mnie jutro górale zaczynają stawiać las, jak to nazwałaś . Na szczęście pogoda dopisuje i jest szansa, że beton zastygnie przed mrozami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 02.12.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Bosko się robi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.12.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Hejka brazunia! Troszkę zmian zrobiłam, a właściwie prawie wszystkie dotyczą okien, hihihi... 1. zmniejszyłam okno w kuchni 2. zlikwidowałam okno tarasowe, które wychodzi na podcień 3. w gabinecie (przyszłej sypialni) nie ma okna, zostało tylko tarasowe 4. zmniejszyłam oko w wiatrołapie, ale za to powiększyłam drzwi wejściowe W tym tygodniu kończą murowanie. Strop też już zamówiony i niedługo urośnie mi las w chałupie. I to wszystkie zmiany?? Ja planuję zlikwidować jedne drzwi taraspwe podówjne - będzie albo pojedncze albo wysokie okno. Resztę zostawiam. Zobaczę jak w środku - przymierzam się do powiększenia trochę kuchni - ale to sprawa do przemyślenia Super się robi!!! Czekam na kolejne osiągnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 03.12.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Edytko, no gratulujemy!! niech się ładnie buduje Ciesze sie że jesteś optymistycznie nastawiona na tą ekhm pogode Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 03.12.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Edytko moje gratulacje. To musi być wspaniałe uczucie, kiedy co dziennie widać postępy budowy. Tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 03.12.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Edytko , Gratuluje postępów i życzę pięknej wiosny tej zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 03.12.2007 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Dziękuję wszystkim za ciepłe wpisy Nawe nie wiecie jak bardzo cieszę się Waszym zainteresowaniem moją budową. W końcu to dopiero początki i nie ma za specjalnie czym się zachwycać, a jednak mi kibicujecie. To naprawdę bardzo przyjemne. U mnie nastała wiosna. W sobotę było nawet +14 st. Dziś rano troszkę pokropiło, ale teraz nawet słoneczko pojawia się co chwila. i na dodatek z wabikami na nosie wabiki, hmmm... ale masz sokole oko braza jeszcze kilka zmian mi się przypomniało. Zmniejszyłam troszkę okno w łazience. W kuchni zlikwidowałam murek, oddzielający ją z salonem, jednocześnie wysuwając komin wentylacyjny do ok. 65 cm. tak abym mogła zaraz za nim schować szafki kuchenne. Na poddaszu w pokoju gościnnym (to ten najmniejszy 8,9 m2) zlikwidowałam jedno okno połaciowe. Zlikwidowałam też okno w garderobie, a w zamian zrobiłam wentylację. Ale ostatnio zakiełkowała mi w głowie nowa myśl. Ponieważ tylko moje dzieci będą urzędować na poddaszu i nie chcą garderoby, tylko szafy w swoich pokojach, zastanawiam się, czy nie zrobić zamiast gerderoby - suszarni i miejsca do prasowania. I na razie tyle zmian. Reszta pewnie wyjdzie w trakcie. Braza a jak masz zamiar powiększyć kuchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.12.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Powiększenie kuchni wpadło mi do głowy, bo mam zamiar ją zamknąć. Chcę po prostu przesunąć ten murek (u mnie ściana) bliżej drzwi tarasowych. Zyskam jakieś 50-60cm. a to już coś. Muszę się jeszcze przespać z tym pomysłem parę nocy, to nic pewnego. Garderoby, na obecnym etapie przemyśleń, nie ruszam, ale Twój pomysł jest dobry - u góry tylko córcia będzie i pokój komputerowy - ten przy łazience. Muszę się zastanowić, chociaż klamoty jak znam życie na pewno się uzbierają! Mam jeszcze trochę czasu. A słupy na poddaszu - jak sobie z nimi poradziłaś? Schowałaś w ścianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts