DarioAS 27.06.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 to są krzesła z Ikei?? Niezła perełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkagabi1 28.06.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 WITAM. Jestem na Pani komentarzachod pewnego czasu bo bardzo jestem zainteresowana projektem tego domu ale decydując sie na niego musiałabym wprowadzic kilka znaczących zmian: podniesienie ścianki kolankowej( ile wynosi Pani ścianka kolankowa od podłgi po przeróbce ?) i czy kąt dachu też uległ zmianie przy podniesieniu ścianki?, zmiana tarasu( za domem ), lukarna zamiast bawolego oczka, przejście z garderoby na stryszek-tak jak u Pani, przedzielenie pom. gospodar. ścianką tuż przy drzwiach, zmiana wymiaru okien i co do tego mam pytanie:czy wymiar okien tez musi być ujęty w projekcie bo nie mam zielonego pojęcia i mam jeszcze pytanie dotyczące kominka: czy przesuwała go Pani w lewą stronę do tej czarnej (ślicznej) sciany bo takie odnosze wrażenie. I jeszcze chce zapytać czy nie orientuje się może Pani jaka jest różnica w cenie pomiędzy dachówka a blachodachówką tego naszego daszku??? Jesli Pani wie to proszę o odpowiedzi na moje pytania, będę bardzo WDZIĘCZNA bo nie wiem od czego zacząć i w jaki sposób załatwić projekt, czy przez muratora czy lepiej udać się do zwykłego biura zajmującego się projektami bo mamy wiele zmian i nie wiemy jak oni do tych zmian podchodzą. Mnie i mężowi ten projekt spodobał się już jakiś czas temu a zdjęcia z Pani budowy tylko potwierdziły, że jest to dom ,którego szukamy. Jeśli Pani pozwoli to chciałabym skopiować pózniej kilka Pani pomysłów dotyczących wnętrz m.in. czarną INCANE, barierkę i płytki w łazience też ma Pani świetne, jęsli można to chciałabym zapytać z jakiej firmy są te płyteczki do góry w łazience. Ach i jeszcze jakie ma Pani ogrzewanie domu, tylko gazowe??? Gorąco pozdrawiam AGNIESZKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 29.06.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Edytko, świetna babka z ciebie i bardzo mi miło, że mogłam cię w końcu spotkać na żywca A co do moich odwiedzin, to ja się do ciebie dostosuję, bo jestem w domu, więc powiedz kiedy będziesz mogła, to jakoś damy radę się spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 29.06.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Heloł No pięknie się u Ciebie robi Kuchnia cudowna , salon jeszcze piękniejszy, schody, łazienki, no co tu dużo mówić........CUDNIE!!! A teraz prosze mi powiedzieć kiedy się przeprowadzasz?????? i jeszcze jak było na zlocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 29.06.2009 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 to są krzesła z Ikei?? Niezła perełka Czesiulek Dario! Do perełki im jeszcze sporo brakuje, ale ostatnio zaczęłam sie przekonywać, że w Ikea można jednak coś upatrzeć. A może ja wcześniej nie zwracałam na szczegóły uwagi albo sklep ma fajniejszy asortyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 29.06.2009 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Edytko, świetna babka z ciebie i bardzo mi miło, że mogłam cię w końcu spotkać na żywca A co do moich odwiedzin, to ja się do ciebie dostosuję, bo jestem w domu, więc powiedz kiedy będziesz mogła, to jakoś damy radę się spotkać Lidziu ciesze się że i ja mogłam poznać taką pełną energii laseczkę. Wszędzie Ciebie pełno i rozsiewasz naokoło aurę dobrego humoru. W tym tygodniu może być z lekka kicha ze spotkankiem ale jakby co to dam oczywiście znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 29.06.2009 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Heloł No pięknie się u Ciebie robi Kuchnia cudowna , salon jeszcze piękniejszy, schody, łazienki, no co tu dużo mówić........CUDNIE!!! A teraz prosze mi powiedzieć kiedy się przeprowadzasz?????? i jeszcze jak było na zlocie Aniu nawet nie wiesz jak bardzo ciesze sie z Twojego powrotu. Nie wiem, czy krótkiego, czy długiego, ale i tak sie cieszę. Bardzo dziękuje za pochwały. Przeprowadzka mam nadzieję, że juz niebawem. Ale nic sobie nie zakładam, bo takie planowanie jeszcze mi na dobre nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 29.06.2009 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Witaj agnieszkagabi! Bardzo sie cieszę, że kolekcja Wdzięczniaków sie powiększa. Oczywiście odpowiem na wszystkie zadane pytania, ale ponieważ jest ich bardzo dużo to wszelkie info przekażę dziś wieczorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 29.06.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Edyś ja też nie wiem czy na długo, czy na krótko, ale też się cieszę I strasznie Ci zazdroszczę, ze byłaś na zlocie A z przeprowadzką to gadaj mi tu prędko kiedy a nie, że "niebawem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 29.06.2009 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Edyś ja też nie wiem czy na długo, czy na krótko, ale też się cieszę I strasznie Ci zazdroszczę, ze byłaś na zlocie A z przeprowadzką to gadaj mi tu prędko kiedy a nie, że "niebawem" Aniu, nie wiem, na serio. Ostatnio doszła barierka i to była ostatnimi czasy jedyna firma, która pokazywała sie u mnie terminowo. Z reszcie ekip nie mogę tego samego powiedzieć. No i wszystko jasne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 29.06.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 No patrz, a wygląda tak jakbyś już jutro mogła się wprowadzać To na kogo jeszcze czekasz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 29.06.2009 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 No patrz, a wygląda tak jakbyś już jutro mogła się wprowadzać To na kogo jeszcze czekasz???? Przede wszystkim na mojego znajomka, który musi dokończyć to czego nie skończył przed wstawieniem drzwi, i wycyklinowaniem podłóg, czyli dokończenie cokołów i tej czarnej ściany, poza tym trzeba jeszcze obrobic ściany po montażu futryn, a na koniec ostateczne malowanie i biały montaż. Całej roboty jest może na 2 tyg. albo i mniej ale mnie najwyraźniej nie jest dane cieszyć się już, tylko wciąż ta budowa musi wystawiać mnie na próby wytrzymałościowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 29.06.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 No patrz, a wygląda tak jakbyś już jutro mogła się wprowadzać To na kogo jeszcze czekasz???? Przede wszystkim na mojego znajomka, który musi dokończyć to czego nie skończył przed wstawieniem drzwi, i wycyklinowaniem podłóg, czyli dokończenie cokołów i tej czarnej ściany, poza tym trzeba jeszcze obrobic ściany po montażu futryn, a na koniec ostateczne malowanie i biały montaż. Całej roboty jest może na 2 tyg. albo i mniej ale mnie najwyraźniej nie jest dane cieszyć się już, tylko wciąż ta budowa musi wystawiać mnie na próby wytrzymałościowe. Kurde blat no A może zastanówcie się nad innym fachowcem, no bo ile można czekać Zwłaszcza, że codziennie, od prawie pół roku patrzycie na swój dom - prawie skończony - a takie w sumie przyziemne sprawy nie pozwalają się Wam wprowadzić Życzę Wam w każdym razie z całego serca, żeby udało się jak najszybciej wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 29.06.2009 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Nie ma mowy o innym fachowcu, bo ten ma juz zapłacone i musi przyjść i skończyć. Jest tylko małe ale.....ma ponoc bardzo rozwaloną rękę od jakiejś maszyny i leczy ja juz ponad miesiąc. Jest to nasz wieloletni znajomy i mam tylko do niego żal, że nawet nie zadzwonił i nic nie powiedział co sie stało. Marek do niego dzwonił i tez nie odbierał telefonów. Odazwał się po jakimś dłuższym czasie, tłumacząc sie, że czym dłużej się nie odzywał, tym bardziej było mu głupio. Są ludzie i ludziska...naprawdę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 29.06.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Nie ma mowy o innym fachowcu, bo ten ma juz zapłacone i musi przyjść i skończyć. Jest tylko małe ale.....ma ponoc bardzo rozwaloną rękę od jakiejś maszyny i leczy ja juz ponad miesiąc. Jest to nasz wieloletni znajomy i mam tylko do niego żal, że nawet nie zadzwonił i nic nie powiedział co sie stało. Marek do niego dzwonił i tez nie odbierał telefonów. Odazwał się po jakimś dłuższym czasie, tłumacząc sie, że czym dłużej się nie odzywał, tym bardziej było mu głupio. Są ludzie i ludziska...naprawdę.... hm........ No szkoda faceta Ale jakie są szanse na wyzdrowienie w najbliższym czasie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 29.06.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Nie ma mowy o innym fachowcu, bo ten ma juz zapłacone i musi przyjść i skończyć. Jest tylko małe ale.....ma ponoc bardzo rozwaloną rękę od jakiejś maszyny i leczy ja juz ponad miesiąc. Jest to nasz wieloletni znajomy i mam tylko do niego żal, że nawet nie zadzwonił i nic nie powiedział co sie stało. Marek do niego dzwonił i tez nie odbierał telefonów. Odazwał się po jakimś dłuższym czasie, tłumacząc sie, że czym dłużej się nie odzywał, tym bardziej było mu głupio. Są ludzie i ludziska...naprawdę.... szkoda faceta, ale nie odpowiedzialny jest a on nie ma jakiś pracowników, którzy mogliby dokończyć robotę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 30.06.2009 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Aniu szanse zawsze są aczkolwiek mnie nic o takowych nie wiadomo. Jak na razie cisza w eterze. Lidziu i tu jest cały myk....to jest firma jednoosobowa. Sam sobie sterem, żeglarzem, okrętem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 30.06.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 no to nie pozostaje Wam nic innego jak czekać na niego. Tylko ile to potrwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 01.07.2009 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 WITAM. Jestem na Pani komentarzachod pewnego czasu bo bardzo jestem zainteresowana projektem tego domu ale decydując sie na niego musiałabym wprowadzic kilka znaczących zmian: podniesienie ścianki kolankowej( ile wynosi Pani ścianka kolankowa od podłgi po przeróbce ?) i czy kąt dachu też uległ zmianie przy podniesieniu ścianki?, zmiana tarasu( za domem ), lukarna zamiast bawolego oczka, przejście z garderoby na stryszek-tak jak u Pani, przedzielenie pom. gospodar. ścianką tuż przy drzwiach, zmiana wymiaru okien i co do tego mam pytanie:czy wymiar okien tez musi być ujęty w projekcie bo nie mam zielonego pojęcia i mam jeszcze pytanie dotyczące kominka: czy przesuwała go Pani w lewą stronę do tej czarnej (ślicznej) sciany bo takie odnosze wrażenie. I jeszcze chce zapytać czy nie orientuje się może Pani jaka jest różnica w cenie pomiędzy dachówka a blachodachówką tego naszego daszku??? Jesli Pani wie to proszę o odpowiedzi na moje pytania, będę bardzo WDZIĘCZNA bo nie wiem od czego zacząć i w jaki sposób załatwić projekt, czy przez muratora czy lepiej udać się do zwykłego biura zajmującego się projektami bo mamy wiele zmian i nie wiemy jak oni do tych zmian podchodzą. Mnie i mężowi ten projekt spodobał się już jakiś czas temu a zdjęcia z Pani budowy tylko potwierdziły, że jest to dom ,którego szukamy. Jeśli Pani pozwoli to chciałabym skopiować pózniej kilka Pani pomysłów dotyczących wnętrz m.in. czarną INCANE, barierkę i płytki w łazience też ma Pani świetne, jęsli można to chciałabym zapytać z jakiej firmy są te płyteczki do góry w łazience. Ach i jeszcze jakie ma Pani ogrzewanie domu, tylko gazowe??? Gorąco pozdrawiam AGNIESZKA No więc odpowiadam. 1. ścianka od podłogi ma 140 cm bez zmiany kąta nachylenia dachu 2. też mam lukarnę zamiast oczka, świetnie wygląda. 3. prawie wszystkie okna maja zmieniony wymiar i było to ujęte podczas adaptacji projektu. 4. nie przesuwałam kominka, to chyba złudzenie 5. od początku wiedziałam, że bedzie blaszka, więc nie robiłam gruntownej wyceny na dachówkę. To zależy jaka dachówka i jakiej firmy. 6. projekt kupowałam w Muratorze, a potem mój architekt zrobił adaptację projektu. Żadnych drastycznych zmian nie wprowadzałam, więc nie musiałam występować bo biura o zgodę. 7. Prosze bardzo czerpać inspirację z moich wnętrz. 8. płytki w górnej łazience to kolekcja FLOWER z Opoczna. 9. ogrzewanie mam tylko gazowe. Po części podłogówka, a po części grzejniki. Życzę pomyślnych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 01.07.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Lidziu i tu jest cały myk....to jest firma jednoosobowa. Sam sobie sterem, żeglarzem, okrętem.... no to rzeczywiście kiepsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts