Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Edmar70 i jej Wdzięczny M07

Edmar70

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

To ci dopiero, komenty spadły na łeb na szyję. :oops:

Glamcia jeszcze się nie przeprowadziłam, aczkolwiek juz podmieszkuję, tzn. śpię sobie smacznie, kąpie się i oglądam tv. :lol: 8)

Tak...tak.... mam już skompletowaną jedna łazienkę, oczywiście brakuje jeszcze tego i owego, lustra na przykład, lamp, kinkietów, ale są bateryjki, szafka z umywalką, kibelek, no i kabina prysznicowa. :)

Szukam teraz stojącego wieszaka na ręczniki i nic nie mogę znależć. To znaczy są oczywiście, ale takie za tysiąc pińcet zł. :o :roll: Może macie namiarki na jakieś fajne stronki. :)

Oprócz tego przyjechały też listwy przypodłogowe (niezamontowane jeszcze), fototapeta do sypialni. :)

Ze spraw oczekujących....wciąż nie przyjechał gościu od wykończeniówki. :evil:

Aaaa.......czekam też na baterię zlewozmywakową. :)

Wiesz Glamcia, porwana to może bym i nie chciała być, ale tak poddać sie hibernacji, to i owszem. :roll: I obudzić sie jak już wszystko będzie zrobione.

no ja też teraz mam taka jazdę, że chciałabym powiedzieć.... mąż teraz twoja kolej budowania. Ciągłe problemy z wyrzuconym cieślą.... co chwilę wychodzą jego kolejne buble !!!!

Witam serdecznie Pani Edyto zazdroszczę tego pomieszkiwania ( ja też bym chciała taki etap) ale mam pytanie do osób które już otynkowały z zewnątrz i ociepliły swojego wdzięcznego jaki metraż i jakie koszty jeszcze mnie czekają z góry dziękuje za odpowiedż.

Pozdrawiam.

Hejeczka! :)

Mieszka się ( o ile można to nazwać mieszkaniem :roll: ).............................

no słów mi po prostu brakuje na opisanie tych uczuć. :) Wciąż mam takie wrażenie jakbym jeździła windą. Wiecie o co chodzi......to takie uczucie ciągłego podniecenia. :wink: :lol: I to jest fajne. 8) :)

Oczywiście nie mam jeszcze pokończonych paru rzeczy, bo panowie niestety nie pojawili się w umówionym terminie :-? I robota jeszcze rozbabrana, ale jakby nie patrzeć jest juz bliżej niż dalej. :) Teraz jestem na etapie poszukiwań farb do ścian. I nawet już coś sobie upatrzyłam z Duluxa z kolekcji Kolory Świata ale ona jest lateksowa a nie emulsyjna i nie wiem, czy to będzie dobre posunięcie. :roll: Jakieś sugestie może. :wink: :lol:

Edyś

lateksowe są lepsze niż emulsyjne bo możesz je swobodnie zmywać. niestety wybłyszczają się w tych miejscach i lepiej jest mimo wszystko umyć całą ścianę niż jedno miejsce.

polecam z tikkurili eko-joker (ale tylko tą). ewentualnie 'para' ale to drogie ustrojstwo.

Nie no ja się cieszę, że można z nich zmywać brud, ale jak się z nimi postępuje kiedy będe chciała za jakiś czas, powiedzmy po kliku latach odnowić i pomalować na nowo. Starą emulsję po prostu zmywa się wodą z mydłem np. A co z lateksem, przeceż jej woda nie rusza? Może są jakieś specjalne środki do zmywania, o których ja nie wiem. :roll: