Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Edmar70 i jej Wdzięczny M07

Edmar70

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 5 weeks później...

Witam :)

Musze sie przyznac,ze caly zeszly tydzien czytalam wieczorami Wasze zmagania z budowa, przeprowadzka, w miedzy czasie operacja Twojej mamy, pozniej choroba taty, twoja... nerwy z wykonawcami, bylo troche tego :( na szczescie wszystko zakonczylo sie pomyslnie :)

Po przeczytaniu tego wszystkiego czuje sie jakbym Was wszystkie tutaj znala:D

Mam nadzieje,ze Twoj dziennik jakos sie rozkreci jeszcze...pewnie nie tylko ja mam taka nadzieje ;)

Pozdrawiam

• 2 months później...

http://img7.staticmn.pl/images/fbfiles/images/887.gif

Kochani z okazji Wielkanocy życzę Wam

wiosny, wiosny, wiosny! Pękających

pąków, krokusów i przebiśniegów.

Topniejących śniegów, ziemi,

która zaczyna pachnieć, słońca,

które nie tylko świeci, ale wreszcie

także grzeje. Wiosny w przyrodzie i

w życiu rodzinnym, w pracy, na

koncie bankowym i gdzie

tam jeszcze komu zimno.

http://img7.staticmn.pl/images/fbfiles/images/887.gif

Mmelisa :D

• 1 month później...

Witam,

Właśnie zacząłem budowę takiego domu i mam jeden "problemik" mianowicie wole oczko.

Proszę o informację gdzie Państwo zamawialiście konstrukcję pod ten element lub ewentualnie jakieś namiary gdzie można taką konstrukcję załatwić.

Za wszelką pomoc będę wdzięczny, mam już jakieś oferty ale wykonawcy prosto rzecz ujmując pogłupieli, ceny które mi zaproponowali są nie do przyjęcia.

Będę wdzięczny za odpowiedź, jeżeli jest to możliwe na adres e-mail [email protected]

pozdrawiam

Zbigniew Szwed

• 4 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam,

Edmar70, widzę ze zdjęć, że masz drzwi Porta model Wrocław (wzór ze słoneczkiem). Bardzo ładnie wyglądają - gratuluję wyboru.

Mi także bardzo wpadły w oko (nawet dokładnie ten sam wzór) i są moim faworytem do zamówienia. Trochę jednak mnie trapi kwestia przenikalności cieplnej (deklarowane przez producenta U dla całych drzwi to 1,7 - to nie jest rewelacja na rynku; da się kupić za podobną cenę U=1,0 np. w CALu, albo U=1,3 w Art-Tomie). Stąd pytanie: jak zachowywały się zimą? Nie było jakiegoś nieciekawego efektu skraplania się pary wodnej na nich? Nie było odczuwalnego zimna w przedsionku, albo gorąca latem (z której strony świata masz te drzwi? jakoś osłonięte od słońca?)

I ogólniej: jak generalnie wyglądało ich utrzymanie/zużycie w ciągu tych kilku lat od zamontowania? Masz jakieś uwagi/porady?

Z góry dzięki za jakiekolwiek informacje.

Pozdrawiam

Marek