Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Edmar70 i jej Wdzięczny M07

Edmar70

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Romku jest mi niezmiernie miło, że zechciało Ci się wpaść do mnie. :D :D :D

brazunia jak przez Ciebie to się nerwicy jakiejś nabawię. :wink: :lol: No daj kobicie troszku odetchnąć po robocie. :wink: Właśnie wrzucałam kominy na fotosik, kiedy to zauważyłam jak bardzo jesteś zniecierpliwiona. :D

Ale już biegnę do Was moi kochani i dzielę się kominami. :lol:

A oto one :)

http://images31.fotosik.pl/116/ac4398ced770730cmed.jpg

http://images30.fotosik.pl/145/767c3ae4a79a9880med.jpg

http://images25.fotosik.pl/144/ba1cc643a1642002med.jpg

I jeszcze obmurowany taras

http://images34.fotosik.pl/116/36657a7304cb81f9med.jpg

Schody wejściowe

http://images33.fotosik.pl/116/c92c8239b0e032a7med.jpg

Pogoda na dzień dzisiejszy do du...y. :evil: Od soboty tak leje, że można brodzić w błocie po kolana. Wczoraj musiałam nawieść na swoją drogę wjazdową tłucznia, czy jak to się tam nazywa, bo zakopały się w błocie już dwa samochody. :( Wjeżdżać już można bez problemu, ale za to droga wygląda nie za urodziwie. :roll: :(

Ale masz faaaajne kominy :o :lol:

To już bardzo poważnie wygląda - już jak dom, nie jak budowa :D

HejkaOlga :D

Masz rację to już kawał chałupy. :lol: Jeszcze w chwili kiedy tylko strop był wylany, to dom nie miał żadnych kształtów. Ale od momentu kiedy powstała więźba, a potem stanęły kominy, można powiedzieć, że to już chałupa całą gębą. :lol: :lol: :lol:

bobo okna planuję drewniane.

Wiem, bo śledzę cały czas pilnie :lol:

A to spryciula. :lol: :D

Dach powinien być czekoladowobrązowy, pod warunkiem, że to gorzka czekolada :wink: Wg mnie oczywiście :D

O tak, ta opcja przemawia do mnie najbardziej. Oglądałam już różne brązy, ale czy to były gorzkie czekolady... :roll: Nie wiem czy uda mi się znaleźć taki kolor w blachodachówce. :(

Wiem, bo śledzę cały czas pilnie :lol:

A to spryciula. :lol: :D

Dach powinien być czekoladowobrązowy, pod warunkiem, że to gorzka czekolada :wink: Wg mnie oczywiście :D

O tak, ta opcja przemawia do mnie najbardziej. Oglądałam już różne brązy, ale czy to były gorzkie czekolady... :roll: Nie wiem czy uda mi się znaleźć taki kolor w blachodachówce. :(

A co się ma nie udać :o Musi się udać :D Łaski nie robi :D :wink:

brazunia to nie klinkier, lecz cegła ręcznie formowana. A dach będzie najprawdopodobniej czekoladowy brąz, bądź czarno-brązowy. Ciągle się waham i jestem niezdecydowana. :roll: :lol: [/i]

Cześć Edmar:)

Śledzę cały czas z zazdrością Twoje postępy w budowie!!

Gratulacje, pięknie to wszystko wygląda i w jakim tempie się odbywa:)

My budujemy Wdzięcznego w Krakowie. Zaczęliśmy budować w październiku, a dopiero jesteśmy na etapie stropu:( Niestety w przeciwieństwie do Twojej, nasza ekipa się nie sprawdziła. Od poniedziałku przychodzi nowa, mam nadzieję, ze pogoda pozwoli i wszystko ruszy z kopyta.

Bardzo podobają mi się Twoje kominy. Proszę powiedz co to za cegła? Czy planujesz taką cegłę również dać na dom?

Aaa i jeszcze jedno pytanie, o okna. Jakie planujecie okna? Drewniane czy plastikowe i jakiej firmy?

pozdrawiam gorąco i życzę Tobie i sobie również, pogody!:)

Monika

Haha jak patrze na te wszystkiem kominy to stwierdzam że mój jest chyba najbrzydszy. Taki zwyklasty blinkier w czerwonym kolorze :cry: :cry:

Najpierw podobal mi się piękny biały komin u Veruni, teraz to cudo u Ciebie Edmar. Już wiem co zrobię - jak będę wychodził z domu to nie będę patrzył na te moje zwyklactwa :cry: :cry:

Monia to przykre, że musisz borykać się z niekompetencjami swoich robotników. :evil: Ale nowa ekipa będzie lepsza :D zobaczysz i za 2 tyg. będziesz miała więźbę gotową. :D Jak możesz to wklej jakieś fotki swojego Wdzięczniaka.

Co do kominów to jest na nich cegła ręcznie formowana firmy

Vandersanden o nazwie Van cegła oud Kuststeen 0520. Taki symbol widnieje na fakturze, ale w składzie budowlanym, w którym zamawiałam tę cegłę, oznaczona była tylko numerem 20. Cegła ta ma swój odpowiednik w płytce, którą ozdobię część elewacji przy oknach tarasowych i wejściową wnękę.

Okna będą drewniane, najprawdopodobniej od "Urzędowskiego".

Romku nie przesadzaj z tymi swoimi kominami. :roll: Każdego kominy są jedyne w swoim rodzaju i na pewno Twoje nie są zwyklaste.

bobuniu po głowie chodzi mi lekki kremik...ecru...wanilia...czy coś takiego. :roll: :lol: Niedawno przejeżdżałam koło domu(jeszcze nowiutkiego), który miał piękny kolor elewacji. Chyba kiedyś tam zapukam i najnormalniej w świecie zapytam właścicieli czy nie zdradziliby rąbka tajemnicy, co to za kolor i jaka farba? :lol: :wink:

No piknie :lol: ja bardzo lubię takie waniliowe kolorki połączone z brązami :lol: to jest zdecydowanie moja bajka :lol:

a tarasik no no no .. fajniutki. Powiedz mi tylko czy on jest jakby to powiedzieć na dwóch ścianach domu czy we wnęce bo ja to jakoś tak nie widzę :wink: :oops: i co planujesz położyć na tarasie?

Taras jest częściowo niezadaszony - widoczny na zdjęciu pierwszym. I częściowo zadaszony - we wnęce - zdjęcie nr. 2.

A czym będzie taras wyłożony, to nie mam pojęcia. :roll:

Kiedyś myślałam, że będzie to deska modrzewiowa, ale wycofałam się ze względów ekonomicznych i praktycznych. Na pewno muszę zgrać taras z całą resztą dekoracji terenu. :roll: Ale pomyślę o tym trochę poźniej. :lol: :roll:

Edmar dzięki za informacje:)

jak tylko nauczę się to postaram się wkleić nasze zdjęcia.

Ja także chcę okna drewniane, dałam nawet do wyceny również do Urzędowskiego, miałam ją dostać dzisiaj, ale nie dotarła:(

jak tylko coś będę miała to skonsultujemy ceny:)

Mam do Ciebie wielką prośbę, gdybyś mogła przy okazji sfotografować jeszcze swoją lukarnę z innych stron, a szczególnie z przodu z dalszej perspektywy. My również zrezygnowaliśmy z 'bawolego oczka", na rzecz lukarny, ale mamy ją strasznie dużą, taki wykusz o szerokości 5m z dwoma oknami w rozmiarze 170X120.

Twoja lukarna jest zdecydowanie delikatniejsza i wydaje mi się, że ładniejsza niż to co my mamy zaprojektowane.

pozdrowionka

Monika

Monisiu postaram się zrobić zdjęcie lukarny z dalszej perspektywy, ale nie będzie to dużo dalej niż na fotce, którą już zamieściłam, ponieważ przeszkadzać mi będzie sąsiada ogrodzenie :lol: Architekt, który adoptował mi projekt wywalił taką wielką lukarnę, że majstrunio złapał się za głowę. :o :lol:

Dlatego zmniejszyliśmy ją do rozmiarów porównywalnych z "bawolim oczkiem" i też nie jest mała. :lol:

Ciekawa jestem Twojej wyceny okien, bo ja jeszcze nie mam. :oops: :(