braza 22.01.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 No, i gdzie te foty kominów Wieczór już jest, gdyby ktoś nie zauważył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 22.01.2008 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Romku jest mi niezmiernie miło, że zechciało Ci się wpaść do mnie. brazunia jak przez Ciebie to się nerwicy jakiejś nabawię. No daj kobicie troszku odetchnąć po robocie. Właśnie wrzucałam kominy na fotosik, kiedy to zauważyłam jak bardzo jesteś zniecierpliwiona. Ale już biegnę do Was moi kochani i dzielę się kominami. A oto one http://images31.fotosik.pl/116/ac4398ced770730cmed.jpg http://images30.fotosik.pl/145/767c3ae4a79a9880med.jpg http://images25.fotosik.pl/144/ba1cc643a1642002med.jpg I jeszcze obmurowany taras http://images34.fotosik.pl/116/36657a7304cb81f9med.jpg Schody wejściowe http://images33.fotosik.pl/116/c92c8239b0e032a7med.jpg Pogoda na dzień dzisiejszy do du...y. Od soboty tak leje, że można brodzić w błocie po kolana. Wczoraj musiałam nawieść na swoją drogę wjazdową tłucznia, czy jak to się tam nazywa, bo zakopały się w błocie już dwa samochody. Wjeżdżać już można bez problemu, ale za to droga wygląda nie za urodziwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.01.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Pięknie ten klinkier wygląda - bo to klinkier, tak A kolor dachu będzie ciemny - nie pamiętam czy wspomniałaś o tym "drobnym" szczególe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 22.01.2008 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 brazunia to nie klinkier, lecz cegła ręcznie formowana. A dach będzie najprawdopodobniej czekoladowy brąz, bądź czarno-brązowy. Ciągle się waham i jestem niezdecydowana. [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 22.01.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Ale masz faaaajne kominy To już bardzo poważnie wygląda - już jak dom, nie jak budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 22.01.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Edmarko po prostu pięknie powiedz mi tylko czy okna będą drewniane czy białe???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 22.01.2008 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Ale masz faaaajne kominy To już bardzo poważnie wygląda - już jak dom, nie jak budowa HejkaOlga Masz rację to już kawał chałupy. Jeszcze w chwili kiedy tylko strop był wylany, to dom nie miał żadnych kształtów. Ale od momentu kiedy powstała więźba, a potem stanęły kominy, można powiedzieć, że to już chałupa całą gębą. bobo okna planuję drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 22.01.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Wiem, bo śledzę cały czas pilnie Teraz to naprawdę widać koniec, fajnie Dach powinien być czekoladowobrązowy, pod warunkiem, że to gorzka czekolada Wg mnie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 22.01.2008 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Wiem, bo śledzę cały czas pilnie A to spryciula. Dach powinien być czekoladowobrązowy, pod warunkiem, że to gorzka czekolada Wg mnie oczywiście O tak, ta opcja przemawia do mnie najbardziej. Oglądałam już różne brązy, ale czy to były gorzkie czekolady... Nie wiem czy uda mi się znaleźć taki kolor w blachodachówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 22.01.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Wiem, bo śledzę cały czas pilnie A to spryciula. Dach powinien być czekoladowobrązowy, pod warunkiem, że to gorzka czekolada Wg mnie oczywiście O tak, ta opcja przemawia do mnie najbardziej. Oglądałam już różne brązy, ale czy to były gorzkie czekolady... Nie wiem czy uda mi się znaleźć taki kolor w blachodachówce. A co się ma nie udać Musi się udać Łaski nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpie3 23.01.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 brazunia to nie klinkier, lecz cegła ręcznie formowana. A dach będzie najprawdopodobniej czekoladowy brąz, bądź czarno-brązowy. Ciągle się waham i jestem niezdecydowana. [/i] Cześć Edmar:) Śledzę cały czas z zazdrością Twoje postępy w budowie!! Gratulacje, pięknie to wszystko wygląda i w jakim tempie się odbywa:) My budujemy Wdzięcznego w Krakowie. Zaczęliśmy budować w październiku, a dopiero jesteśmy na etapie stropu:( Niestety w przeciwieństwie do Twojej, nasza ekipa się nie sprawdziła. Od poniedziałku przychodzi nowa, mam nadzieję, ze pogoda pozwoli i wszystko ruszy z kopyta. Bardzo podobają mi się Twoje kominy. Proszę powiedz co to za cegła? Czy planujesz taką cegłę również dać na dom? Aaa i jeszcze jedno pytanie, o okna. Jakie planujecie okna? Drewniane czy plastikowe i jakiej firmy? pozdrawiam gorąco i życzę Tobie i sobie również, pogody! Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.01.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 brazunia to nie klinkier, lecz cegła ręcznie formowana. A dach będzie najprawdopodobniej czekoladowy brąz, bądź czarno-brązowy. Ciągle się waham i jestem niezdecydowana. [/i] Oooops Ale wtopa Wygląda to super, naprawdę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 23.01.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Haha jak patrze na te wszystkiem kominy to stwierdzam że mój jest chyba najbrzydszy. Taki zwyklasty blinkier w czerwonym kolorze Najpierw podobal mi się piękny biały komin u Veruni, teraz to cudo u Ciebie Edmar. Już wiem co zrobię - jak będę wychodził z domu to nie będę patrzył na te moje zwyklactwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 23.01.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam serdecznie i trzymam kciuki za pomyslny kolor dachówki. Myślę, że z czekoladowym brązem i drewnianymi oknami będzie super Edmar a jaki kolor elewacji planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 23.01.2008 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Monia to przykre, że musisz borykać się z niekompetencjami swoich robotników. Ale nowa ekipa będzie lepsza zobaczysz i za 2 tyg. będziesz miała więźbę gotową. Jak możesz to wklej jakieś fotki swojego Wdzięczniaka. Co do kominów to jest na nich cegła ręcznie formowana firmy Vandersanden o nazwie Van cegła oud Kuststeen 0520. Taki symbol widnieje na fakturze, ale w składzie budowlanym, w którym zamawiałam tę cegłę, oznaczona była tylko numerem 20. Cegła ta ma swój odpowiednik w płytce, którą ozdobię część elewacji przy oknach tarasowych i wejściową wnękę. Okna będą drewniane, najprawdopodobniej od "Urzędowskiego". Romku nie przesadzaj z tymi swoimi kominami. Każdego kominy są jedyne w swoim rodzaju i na pewno Twoje nie są zwyklaste. bobuniu po głowie chodzi mi lekki kremik...ecru...wanilia...czy coś takiego. Niedawno przejeżdżałam koło domu(jeszcze nowiutkiego), który miał piękny kolor elewacji. Chyba kiedyś tam zapukam i najnormalniej w świecie zapytam właścicieli czy nie zdradziliby rąbka tajemnicy, co to za kolor i jaka farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 23.01.2008 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Załączę jeszcze zdjęcia z dzisiaj. Wylany taras http://images24.fotosik.pl/146/89e4075908f6ecdcmed.jpg http://images26.fotosik.pl/146/2720dbe6c0b0749amed.jpg Lukarna zamiast "bawolego oczka" http://images32.fotosik.pl/117/e382559f38878950med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 23.01.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 No piknie ja bardzo lubię takie waniliowe kolorki połączone z brązami to jest zdecydowanie moja bajka a tarasik no no no .. fajniutki. Powiedz mi tylko czy on jest jakby to powiedzieć na dwóch ścianach domu czy we wnęce bo ja to jakoś tak nie widzę i co planujesz położyć na tarasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 23.01.2008 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Taras jest częściowo niezadaszony - widoczny na zdjęciu pierwszym. I częściowo zadaszony - we wnęce - zdjęcie nr. 2. A czym będzie taras wyłożony, to nie mam pojęcia. Kiedyś myślałam, że będzie to deska modrzewiowa, ale wycofałam się ze względów ekonomicznych i praktycznych. Na pewno muszę zgrać taras z całą resztą dekoracji terenu. Ale pomyślę o tym trochę poźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpie3 23.01.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Edmar dzięki za informacje:)jak tylko nauczę się to postaram się wkleić nasze zdjęcia. Ja także chcę okna drewniane, dałam nawet do wyceny również do Urzędowskiego, miałam ją dostać dzisiaj, ale nie dotarła:( jak tylko coś będę miała to skonsultujemy ceny:) Mam do Ciebie wielką prośbę, gdybyś mogła przy okazji sfotografować jeszcze swoją lukarnę z innych stron, a szczególnie z przodu z dalszej perspektywy. My również zrezygnowaliśmy z 'bawolego oczka", na rzecz lukarny, ale mamy ją strasznie dużą, taki wykusz o szerokości 5m z dwoma oknami w rozmiarze 170X120.Twoja lukarna jest zdecydowanie delikatniejsza i wydaje mi się, że ładniejsza niż to co my mamy zaprojektowane. pozdrowionkaMonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 23.01.2008 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Monisiu postaram się zrobić zdjęcie lukarny z dalszej perspektywy, ale nie będzie to dużo dalej niż na fotce, którą już zamieściłam, ponieważ przeszkadzać mi będzie sąsiada ogrodzenie Architekt, który adoptował mi projekt wywalił taką wielką lukarnę, że majstrunio złapał się za głowę. Dlatego zmniejszyliśmy ją do rozmiarów porównywalnych z "bawolim oczkiem" i też nie jest mała. Ciekawa jestem Twojej wyceny okien, bo ja jeszcze nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts