Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Edmar70 i jej Wdzięczny M07

Edmar70

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć!!!! Edysiu, jesteś po prostu piękną kobietą - pamiętaj, że mówi to kobieta :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A w domku jutro elektryk kończy układać sieć pajęczyn przewodów elektrycznych :o :D Potwornie tego dużo i chyba na początku z instrukcją obsługi będę chodziła. :lol: :wink: Zaraz po nim wchodzi pan od alarmu i hydraulik. A gdzieś pomiędzy nimi dekarze będą kłaść blaszkę. :D Czyli po troszku się kręci. :D

Cześć!!!! Edysiu, jesteś po prostu piękną kobietą - pamiętaj, że mówi to kobieta :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A w domku jutro elektryk kończy układać sieć pajęczyn przewodów elektrycznych :o :D Potwornie tego dużo i chyba na początku z instrukcją obsługi będę chodziła. :lol: :wink: Zaraz po nim wchodzi pan od alarmu i hydraulik. A gdzieś pomiędzy nimi dekarze będą kłaść blaszkę. :D Czyli po troszku się kręci. :D

Ładnie mi troszkę :roll: Ty się Edytko dobrze zbieraj za zamiawianie kafli i kanap bo może czasami czas oczekiwania będzie dłuższy niż wykańczania Twojego domku (czego Ci oczywiście nie życzę)

Cześć wszystkim Wdzięczniakom !!!

Zamieszczam kilka nowych fotek z budowy.Prace trwają, niedługo wchodzi elektryk, potem hydraulik itp.Najgorsze, że teraz dopiero kasa ulatnia się jak kamfora.Pozdrawiam wszystkich i proszę, pokazujcie swoje dokonania w budowie Wdzięcznego.

gajoch

http://www.picasaweb.google.pl/gajoch57

Patrząc na załączone przez Was zdjęcia stwierdzam, że Wdzięczny podoba mi się coraz bardziej. Mam pytanie jak określacie nasłonecznienie i ogólnie ilość światła na piętrze? Czy te okna nie są za małe i należałoby wstawić większe? Określcie czy nie jest zbyt ciemno. Dziękuję z góry za odpowiedź.

Gajoch jestem pod wrażeniem Twojego Wdzięczniaka. :D Kiedy są już okna i dachówka, to domek coraz lepiej się prezentuje. :D Fotki być może troszkę przekłamują kolory, ale z tego co widać będe miała zbliżony kolor dachu do Twojego. :) I muszę przyznać, że bardzo mi się podoba. :D

Lanaga u mnie akurat nie ma jeszcze wstawionych okien poddaszowych, ale ja nie obawiam się małego nasłonecznienia, bo u mnie słońce operuje przez większość dnia. A w projekcie proponują naprawdę duże okna, więc mi wydaje się, że wystarczające.

Bardzo dziękuję za informacje o oknach. Mam jeszcze wątpliwości co do wysokości ścianki kolankowej na poddaszu. Czy nie jest za nisko? Czy ten kąt nachylenia dachu nie spowoduje, że większośc pokoju będzie z niskim sufitem i czy to nie ogranicza ustawności pokoju?

Ścianki na poddaszu podniosłam do wysokości 160 cm. Uwierz mi, że pokoje są naprawdę pokaźne i dość ustawne. Też miałm kiedy wątpliwości. Ale teraz kiedy wszystko widzę w realu :D to jestem mile zaskoczona.

Lanaga- okna na poddaszu naprawdę zapewniają dosyć światła.U mnie jest jasno nawet w pochmurny dzień,natomiast w pełnym słońcu-bajka.Pokoje u góry dość przestronne oprócz tego najmniejszego ( ten jest naprawdę mały).Ale całość domku moim zdaniem fantastyczna.

Edmar-dzięki za słowa uznania.Twoja budowa robi na mnie wielkie wrażenie( czysto,starannie i szybko). Zastanawiam się tylko dlaczego kładziesz blachodachówkę.Też początkowo miałem taki zamiar ale okazało się to mało ekonomiczne( za dużo odpadów przy tym typie dachu).Niemniej jednak kibicuję Ci mocno.

gajoch