Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Edmar70 i jej Wdzięczny M07

Edmar70

Recommended Posts

Witaj Edyś !

Konstrukcja dachu oparta na słupach, które mamy na poddaszu ulega stale różnym naprężeniom, czyli po prostu "pracuje".Niektóre z tych słupów przebiegają w ściankach działowych i trzeba je otynkować.Warstwa tynku pokrywająca taki słup ulega pękaniu pod wpływem odkształceń drewna. W tym jest cały problem i trudno znaleźć złoty środek aby temu zapobiec.

Myślę, że już wiesz o czym gadamy

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no nie moge ale sie uśmiałam :lol:

najpierw rozbawiła mnie ucieczka gajocha z placu boju, a potem Ty Edytko z: kumpletnie :lol: :lol: :lol: :D :D

nooo moja droga kuleżanko jak możesz nie wiedzieć o czym o nim tu gadają :lol:

Aga :lol:

Aga nie dobijaj mnie, plissss... :lol: :lol: :wink:

I tak już cała w nerwach jestem, bo nie wiem co z tymi słupami. :roll: :oops:

A poza tym ja tylko blondynka jestem i chyba nie muszę się na wszystkim znać. :evil: :lol: :lol: :lol:

W końcu coś u mnie ruszyło. :D Dekarze zamontowali już część rynien

i 5 okienek połaciowych. Jest więcej światła niż się spodziewałam. :D A w szczególności w tym pokoju, gdzie są tylko okna poddaszowe.

Był też dzisiaj pan hydraulik i rozrysował sobie wszystkie przyłącza i zaczyna swoje dzieło w czwartek. Będzie tak rabotał przez ok. 2 tygodnie, może nawet mniej. :D

Pierwsze fotki już wkrótce. :D Jak będzie już coś konkretnego do pokazania.

Proszę więc uzbroić się w cierpliwość.

Sama nie mogę się doczekać.

Edmar, słup nie musi być w ścianie żeby pękało. Wystarczy że jest bezpośrednio przy ścianie, a tynk do niego dochodzi. Wtedy po jakimś czasie albo zrobi się szparka między tynkiem a słupem, albo co gorsza, popęka w odległościach od 0 do 4 cm wzdłuż niego. U mnie na dodatek zrobiło sie tak, kiedy całą górę miałem pomalowana - fak!

Cieszę się, że sie podobają. Produkuje je firma LUXOR w Koronowie.Niestety takie grzejniki można zobaczyć na żywo tylko u nich.Sprzedają u siebie bez VAT-u.Mnie kosztowały 745 PLN/sztukę

Podaję adres strony producenta

http://www.luxor.koronowo.pl

Gajoch, dzięki śliczne ale mam mały problem bo ta strona mi nie działa :( Nie mam Flash Player 6 więc nic z tego. Powiedz mi tylko, w którym Koronowie znajduje się ta firma bo ja znalazłąm trzy: koło Olsztyna, w Wielkopolsce i Bydgoszczy.

Pomóżcie mi znaleźć jakąś roletę bądź zasłonę na okno od wolego oka - najlepsza byłaby chyba żaluzja drewniana, ale nic nie mogę znaleźć. PLISSSSS!!! Sąsiad mi kobietę podgląda nocami kurde.Wierzę w Was, pozdrawiam.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a74767a6e46f381e.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4851b5a8f1df94b4.html