gajoch 01.04.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Witaj Edyś !Konstrukcja dachu oparta na słupach, które mamy na poddaszu ulega stale różnym naprężeniom, czyli po prostu "pracuje".Niektóre z tych słupów przebiegają w ściankach działowych i trzeba je otynkować.Warstwa tynku pokrywająca taki słup ulega pękaniu pod wpływem odkształceń drewna. W tym jest cały problem i trudno znaleźć złoty środek aby temu zapobiec.Myślę, że już wiesz o czym gadamyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 01.04.2008 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 gajoch dzięki za łopatologiczny przekaz informacji. Teraz już kumam o co chodzi. Z tym, że ja nie mam słupów w ścianach, więc ta sprawa chyba mnie nie dotyczy? Mam taką nadzieję. A grzejniczki masz fikuśne, jeszcze takich nie widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajoch 01.04.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 A co się stało ze słupem w ściance dzielącej łazienkę i schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 01.04.2008 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 A co się stało ze słupem w ściance dzielącej łazienkę i schody? Qrcze... czyżbym coś przeoczyła Jakiś słup stoi przy schodach, gdzieś w pobliżu ściany od łazienki. Dzisiaj muszę zobaczyć jak to u mnie jest faktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 01.04.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 no nie moge ale sie uśmiałam najpierw rozbawiła mnie ucieczka gajocha z placu boju, a potem Ty Edytko z: kumpletnie nooo moja droga kuleżanko jak możesz nie wiedzieć o czym o nim tu gadają Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 01.04.2008 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 no nie moge ale sie uśmiałam najpierw rozbawiła mnie ucieczka gajocha z placu boju, a potem Ty Edytko z: kumpletnie nooo moja droga kuleżanko jak możesz nie wiedzieć o czym o nim tu gadają Aga Aga nie dobijaj mnie, plissss... I tak już cała w nerwach jestem, bo nie wiem co z tymi słupami. A poza tym ja tylko blondynka jestem i chyba nie muszę się na wszystkim znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajoch 01.04.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Sorki, ale nie wiem o jakiej ucieczce mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 01.04.2008 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Sorki, ale nie wiem o jakiej ucieczce mówisz? Pewnie o tej Zrobiłem tylko kilka fotek i uciekłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajoch 01.04.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Pewnie Edyś masz rację. Dzięki za przypomnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 01.04.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 tak właśnie o tej Edytko gajoch mam nadzieje że sie nie gniewasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajoch 01.04.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Aga, ani mi to w głowie. Z tego co widzę na tym forum jest wyjątkowe towarzystwo, bardzo pasujące do nazwy domku , o którym tu piszemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 01.04.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 uff,gajoch to dobrze a odnośnie tych pękających tynków na belkach..przysłonimy je karton gipsem, chociaż troche o tym czytałam i jeszcze nikt sobie z tym nie poradził tak jakby chciał cóż musimy wymyśleć jakieś ozdoby,na zasadzie tu kwiatek, tam obraz Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 01.04.2008 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 W końcu coś u mnie ruszyło. Dekarze zamontowali już część rynien i 5 okienek połaciowych. Jest więcej światła niż się spodziewałam. A w szczególności w tym pokoju, gdzie są tylko okna poddaszowe. Był też dzisiaj pan hydraulik i rozrysował sobie wszystkie przyłącza i zaczyna swoje dzieło w czwartek. Będzie tak rabotał przez ok. 2 tygodnie, może nawet mniej. Pierwsze fotki już wkrótce. Jak będzie już coś konkretnego do pokazania. Proszę więc uzbroić się w cierpliwość. Sama nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.04.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Ja też nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocco_29 02.04.2008 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Edmar, słup nie musi być w ścianie żeby pękało. Wystarczy że jest bezpośrednio przy ścianie, a tynk do niego dochodzi. Wtedy po jakimś czasie albo zrobi się szparka między tynkiem a słupem, albo co gorsza, popęka w odległościach od 0 do 4 cm wzdłuż niego. U mnie na dodatek zrobiło sie tak, kiedy całą górę miałem pomalowana - fak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 02.04.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Cieszę się, że sie podobają. Produkuje je firma LUXOR w Koronowie.Niestety takie grzejniki można zobaczyć na żywo tylko u nich.Sprzedają u siebie bez VAT-u.Mnie kosztowały 745 PLN/sztukę Podaję adres strony producenta http://www.luxor.koronowo.pl Gajoch, dzięki śliczne ale mam mały problem bo ta strona mi nie działa Nie mam Flash Player 6 więc nic z tego. Powiedz mi tylko, w którym Koronowie znajduje się ta firma bo ja znalazłąm trzy: koło Olsztyna, w Wielkopolsce i Bydgoszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 02.04.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 A tak wogóle to Dzień dobry Edytko, ja też nie mogę doczekać się zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajoch 02.04.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Witam !Monia, Koronowo koło Bydgoszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 02.04.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Witam ! Monia, Koronowo koło Bydgoszczy Dzieki śliczne. Bardzo mi to pasuje bo mój małżonek w Bydgoszczy jest raz na tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocco_29 02.04.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Pomóżcie mi znaleźć jakąś roletę bądź zasłonę na okno od wolego oka - najlepsza byłaby chyba żaluzja drewniana, ale nic nie mogę znaleźć. PLISSSSS!!! Sąsiad mi kobietę podgląda nocami kurde.Wierzę w Was, pozdrawiam. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a74767a6e46f381e.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4851b5a8f1df94b4.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts