INEZ2007 02.04.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Bardzo ładny domek Gratulacje i Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajoch 02.04.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Powiedzcie drodzy Wdzięczni ile kosztowała Was hydraulika? Ja na razie za stan taki jak na fotkach plus 12 grzejników aluminiowych plus turbokominek Makrotermu 24 kW zapłaciłem 21 tysięcy. Nie wiem czy to dużo, czy mało? Macie jakieś doświadczenia w tej dziedzinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 02.04.2008 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 od . PLISSSSS!!! Sąsiad mi kobietę podgląda nocami kurde.Wierzę w Was, pozdrawiam. No co się chłopu dziwisz, widocznie ładną masz kobietę, to się patrzy. A tak poważnie to nie mam pojęcia jak możnaby efektownie zasłonić to wole oczko. Jeszcze jak do tej pory to nigdzie nie spotkałam się z takim rozwiązaniem, które pasowałoby do tego okna. Sama kiedyś byłam na etapie poszukiwań w internecie, czy czasopismach, ale nic nie znalazłam. Może ktoś inny będzie wstanie Ci pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 02.04.2008 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Powiedzcie drodzy Wdzięczni ile kosztowała Was hydraulika? Ja na razie za stan taki jak na fotkach plus 12 grzejników aluminiowych plus turbokominek Makrotermu 24 kW zapłaciłem 21 tysięcy. Nie wiem czy to dużo, czy mało? Macie jakieś doświadczenia w tej dziedzinie? Hydraulika to się dopiero u mnie zacznie robić od jutra. Więc nici z wyceny. Musisz troszkę jeszcze poczekać. Jedyną osobą, która mogłaby Ci teraz coś podpowiedzieć jest bendziamin, bo chyba on ma to już za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.04.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 od . PLISSSSS!!! Sąsiad mi kobietę podgląda nocami kurde.Wierzę w Was, pozdrawiam. No co się chłopu dziwisz, widocznie ładną masz kobietę, to się patrzy. A tak poważnie to nie mam pojęcia jak możnaby efektownie zasłonić to wole oczko. Jeszcze jak do tej pory to nigdzie nie spotkałam się z takim rozwiązaniem, które pasowałoby do tego okna. Sama kiedyś byłam na etapie poszukiwań w internecie, czy czasopismach, ale nic nie znalazłam. Może ktoś inny będzie wstanie Ci pomóc. Tu jest system szyn, które mogą być wyginane w pionie: http://www.dekoracjeokien.pl/karnisze/szyny.html Przypuszczam, że zasłonka/firanka musiałaby być na stałe zblokowana w najwyższym punkcie łuku, ale dalej można to jakoś rozsądnie udrapować lub puścić luzem Zawszeć coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocco_29 03.04.2008 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 OK - dzięki, może coś z tego wyjdzie;) Okno jest ładne i szkoda jest je zasłaniac, no ale cóż. Podejrzewam że żaluzji drewnianych tego typu nie robią. Co do hydrauliki (z wyjątkiem kanalizy, którą robiliśmy z kumplem w przerwach między jednym "sztachanem" a drugim), to u mnie wyglądało to mniej więcej tak: ogrzewanie podłogowe (salon, hol, wiatrołap, kuchnia, łazienka góra), 9 grzejników Purmo, kocioł Vitopend 100 z zasobnikiem 120l, ciepła i zimna woda, cyrkulacja,filtry,pompy, uje muje dzikie węże, inst gazowa od licznika do kotła i kuchanki - zapłaciłem 27000 z materiałem i robocizną bez rachunków. Nie zapomnijcie zrobić napowietrzenia kanalizy, bo jak spuścicie wodę w kibelku na dole to z górnego może Wam wyssać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 03.04.2008 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 I doczekałam się pierwszych super widoczków. Ja to mam szczęście do pogody, pikna była i mam już to co mam. Okna Fakro w największym pokoju na poddaszu http://images30.fotosik.pl/189/a7f01e0cce9d6f87med.jpg http://images30.fotosik.pl/189/12cbe23bdb145913med.jpg Okna w średnim pokoju http://images31.fotosik.pl/203/83c48afff960a417med.jpg I blaszka nad tarasem http://images26.fotosik.pl/188/dae7df44058c9608med.jpg Wygląd z dalszej perspektywy http://images31.fotosik.pl/203/2321770a77762d5amed.jpg Od dzisiaj też wszedł hydraulik i narobił bałaganu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.04.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Edytko, ale u Ciebie ślicznie. Normalnie mnie zatkało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.04.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 03.04.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 04.04.2008 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Dziękaski dziewczęta. Wdzięczniak nabiera w końcu domowych kształtów. Co to jednak dach potrafi zdziałać. Hydraulicy drugi dzień szaleją z rurami i to co się tam dzieje to nie da się opisać słowami. Jak oni się potem w tym połapią? Nie wspomę już o bajzlu po kutych ścianach. Ale co tam, widocznie tak musi być. Już niedługo kolejna porcja foteczek. A w mojej mieścinie buduję się już trzeci Wdzięczniak. Wczoraj jadąc do rodziców drogą na skróty, niespodziewanie wyłonił mi się ten domek. O mało co nie wpakowałam się na słup z wrażenia. Bardzo uroczy. Właściciele zachowali wole oczko, ustawione frontem do ulicy. Do tego ciemna zieleń dachówki i drewniane okna w kolorze niezbyt ciemnego brązu. Efekt przepiękny. Niestety nie dane mi było wejść do środka, bo inwestorów nie było. Ale będą w sobotę i wtedy nie popuszczę, chyba dadzą wejść do środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUlka 04.04.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Witam Chciałabym dołączyć jako kolejna "Wdzięczna" Na razie jeszcze jesteśmy w lesie, bo sprawy papierkowe trwają, ale podczytuję ten wątek od dłuższego czasu. Edmar70 miło patrzeć, jak wasz domek rośnie w oczach, codziennie wpadam sprawdzić, czy oby przypadkiem nie ma nowych zdjęć Nie ukrywam, że z ogromną chęcią chciałabym zobaczyć Twoją chatkę na żywo. Mieszkamy w Ożarowie Maz. , swojego Wdzięcznego będziemy stawiać w rodzinnych stronach na Dolnym Śląsku - już się nie mogę doczekać, mimo , że zdaję sobie sprawę, że to może być baaardzo stresujący okres Chciałabym na jesieni 2009 już tam zamieszkać ale czas pokarze pozdrawiam wszystkich fanów tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 04.04.2008 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Mulka bardzo gorąco witam Ciebie we wdziecznej galerii! Jestem otwarta na wszelkie wizyty. Mieszkasz bardzo blisko mnie, więc nie ma większych problemów, aby się spotkać. Czekam na propozycję terminu odwiedzin, a postaram się dostosować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 04.04.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Edytko jaki masz piękny dach dom nie do poznania , jak to dach wszystko zmienia ,a co dopiero jak dojdą okna. Ale będzie ślicznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 05.04.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Pięknie sie prezentuje Twój daszek Edytko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUlka 07.04.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Dziekuję za ciepłe przywitanie. Edmar na pewno Cię odwiedzimy, jak tylko mąż znajdzie czas - bo charuje biedny dniami i nocami zarabia na dom W piątek w końcu dostaliśmy mapy geodezyjne z powiatu - po 4 miesiącach całe szczeście plan zagospodarowania przestrzennego dla naszej działki jest, więc "tylko" pozwolenie na budowę i ruszamy - mam nadzieje, że do maja się wyrobią. Dostaliśmy wycenę przyłącza prądu - okna połaciowe byśmy za to kupili - zaczyna się Na początku, chcielimy troszkę pozmieniać w projekcie, ale po konsultacjach stwierdziliśmy, że nic nie ruszamy, ewentualnie powiekszymy dolną łazienkę. Wole oko zostawiamy - cóż będzie kosztowało, ale to właśnie ono przesądziło, ze własnie ten projekt a nie inny Był mały problem z dachem - będziemy się budować na wsi, gdzie pełno poniemieckich ceglastych, dwuspadowych dachów - a ten jest cztero. do tego koniecznie chcę czekoladowy - ale w końcu przeszło. Gazu niestety nie ma - więc zdecydowaliśmy się na pompę ciepła - tym bardziej, że grunt do niej idealny. Tak więc koszta szykują się niezłe - no ale dom mamy zamiar zbudowac raz a porządnie Edmar jakiej wielkości okna połaciowe zamontowaliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 07.04.2008 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Mulanko witam ponownie. Nie pozostaje mi nic innego jak czekać na Twoje i męża odwiedziny. Bardzo chętnie ugoszczę nowych wdzięczniaków. Super, że zostawiasz wole oczko. Ja co prawda zmieniłam na trójkącik, ale oczko jest bardzo reprezentacyjne. Widziałam na własne oczy, efekt powalający. Okna połaciowe mam firmy Fakro, otwierane z dołu, o rozmiarach 78x118 i są wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUlka 07.04.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Też myśleliśmy i o lukarnie, i o rezygnacji z oczka- a wstawieniu połaciowych, ale w końcu pozostanie bez zmian Naczytałam się w fachowych prasach, że przy takim spadku dachu okna powinny być duże najlepiej 135, ale też uważam ze mniejsze spokojnie starczą. My będziemy mieli tam sypialnię, a pokój dla dziecka z wolim - także chyba światła jej wystarczy Edmar Ty podniosłaś sciankę kolankową - skoro bez wpływu na konstrukcję dachu to jak? kosztem pokoi ? Dziś nasz Pan zajmujący się papierkami i przyszłą budową, stwierdził, że powinniśmy już więźbe zamówić - bo trochę ten temat trwa .... ciągle mam nadzieję, że będzie z dachem stał na zimę, mimo że urzędy kładą kłody pod nogi ... a może pogoda nam dopisze jak Tobie - i na dobrą sprawę będzie można budować całą zimę ps: http://img364.imageshack.us/img364/1291/domyp6.jpg co jakiś czas przerabiam warianty kolorystyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 07.04.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Edmar , jestem pod wrażeniem.. super to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 07.04.2008 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Muleczko podnosząc ściankę kolankową powiększyły się pokoje. Jest lepszy dostęp do okna połaciowego, bo jest wyżej. A poza tym jest bardziej ustawny. Każdy kto przychodzi do mnie na oględziny twierdzi, że pokoje są bardzo duże. I to jest prawda, bo sama to widzę. Z materiałami faktycznie bywa różnie. Teraz na wiosnę znów zaczął się bum budowlany i jak to zazwyczaj bywa zaczyna brakować materiałów. Także lepiej jak już zaopatrzysz się w tę więżbę. Proszę o więcej wariantów kolorystycznych. Ten co teraz przedstawiłaś jest mio bardzo bliski, ponieważ też mam brązowy dach i jasne kominy. Bardzo ta wersja mi się podoba, tym bardziej, że nie brałam pod uwagę ciemnej cegły na elewacji, tylko taką jak na kominach. Czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts