bobowa budowniczowa 10.04.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Edyś podłogi super Też mi się podobają takie na wysoki połysk i gdybym mogła wybierać to byłaby ciemna z połyskiem, troszkę się boję ciemnej podłogi, bo mają być ciemne meble, to już za dużo tego ciemnego, a poza tym nie wiem czy zrobimy parkiet czy panele.... a z kolei panele na wysoki połysk to jest porażka więc może będzie jaśniejszy parkiet na wysoki połysk...hm...pożyjemy, zobaczymy Jeśli chodzi o kafle...hm...nie przerażaj się "oklepanymi" wzorami, bo często aranżacja i łączenie płytek z tej samej kolecji, przez specjalistę od projektowania daje bardzo fajne efekty, ale rozumiem Cię, że chciałabyś coś ładnego, niepowtarzalnego, dość taniego (hm...to jest chyba pojęcie względne ) ale....takie rzeczy to tylko w Erze Cóż, jak wpadnie Ci coś do głowy to się podziel zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 10.04.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Edmar, piękne takie podłogi, u mnie będzie jednak ceramika na podłogówce - praktycyzm wygrywa z estetyką. Widziałaś parkiety w galerii Szczepka? są cudowne http://forum.muratordom.pl/post2049636.htm#2049636 Taki palisander bym sobie w sypialni zrobiła chociaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.04.2008 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Aga dzięki za link. U Szczepka faktycznie ten Palisander wyszedł cudnie. I tak się pięknie błyszczy, właśnie tak jak bym chciała a w połączeniu z jasną terakotą, po prostu mnioooodzio Aga choć strzelimy sobie taki parkiecik...cooooo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 10.04.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Wiesz, ja jestem na takim etapie, że jeszcze robię plany lekką ręką Zobaczymy jak przyjdzie do wykończeniówki a kasa będzie pusta... Ja się nie ośmielę na drewno w salonie - pazury naszego potwora i oryginalne pomysły córki... Moje sosnowe deski 2 lata po cyklinowaniu są w koszmarnym stanie... Wiem, że sosna miękka jest, ale chyba drugi raz nie zaryzykuję. Tylko ta sypialnia zostaje. No, ale na 100% będzie drewienko w łazience, teak pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 10.04.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Edytko podłogi super, szczególnie Merbau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 10.04.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Edyś fajne zdjątka Wybór podłóg popieram, też strasznie choruje na merbau ale nie wiem co z tej mojej choroby wyjdzie Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUlka 10.04.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Edmar piękny ten Merbau - taki ciepły, zwłaszcza w połączeniu z białym gresem. Kiedyś widziałam to na żywo i się zakochałam. Chciałabym w podobny sposób "oddzielić" salon od kuchni i korytarza ... bo jak na razie planuję położyć na dole właśnie jasny gres ... ale z racji, że będzie ogrzewanie podłogowe to chyba parkiet odpadnie - chyba, że znajdę coś na zamianę np płytki imitujące drewno - to wszystko jeszcze daleko przed nami, nie mniej chcę mieć już choc trochę sprecyzowaną wizję wnętrz Wstępne pomysły na dół mam - gorzej z górą i łazienkami Dzisiaj szukałam okien z roletami zewnętrznymi, których system można schować w nadproża ... znalazłam aluplast ... tylko ciekawe ile to kosztuje Na wsi strasznej będziemy mieszkali tak więc coś dla bezpieczeństwa trzeba wymyślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.04.2008 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Mulka czemu rezygnujesz z podłogówki po parkiet? Ponoć to mit, że tak się nie robi. Ja co prawda nie będę miała ogrzewania podłogowego (tylko w korytarzu, wiatrołapie i łazienkach)ze względy na alergiczne dziecko, ale gdyby nie ta przeszkoda, to pewnie bym tak zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 10.04.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Nie zapomnijcie o protokołach z pomiarów rezystancji i ochrony przeciwporażeniowej - bo potem dodatkowo zapłacicie (przy odbiorze ońcowym trzeba je załączyć) mówisz poważnie to jak ja dostałem odbiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 11.04.2008 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Nie zapomnijcie o protokołach z pomiarów rezystancji i ochrony przeciwporażeniowej - bo potem dodatkowo zapłacicie (przy odbiorze ońcowym trzeba je załączyć) mówisz poważnie to jak ja dostałem odbiór Romku, takie rzeczy naogół robi elektryk, który robi instalacje i większość inwestorów nawet o tym nie wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUlka 11.04.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Mulka czemu rezygnujesz z podłogówki po parkiet? Ponoć to mit, że tak się nie robi. Ja co prawda nie będę miała ogrzewania podłogowego (tylko w korytarzu, wiatrołapie i łazienkach)ze względy na alergiczne dziecko, ale gdyby nie ta przeszkoda, to pewnie bym tak zrobiła. No ponoć jak już ma być drewno na podlogowce to właśnie albo merbau albo doussie - bo są twarde i nie będą tak pracować. Kamień jednak się nagrzeje i dłużej oddaje ciepło (oszczędność), niby to tylko kawałek by był, ale jednak w miejscu gdzie się dużo przebywa - i tak w salonie jest sporo okien które zabierają ciepło, ehh zobaczymy Teraz w mieszkaniu mamy terakotę, jestem bardzo zadowolona bo nie poświęcam na porządki dużo czasu - zwłaszcza, że mam czworonoga-brudasa Wiesz Edmar, ja zawsze byłam przekonana (i nadal jestem), że właśnie podłogówka jest stworzona dla alergików, natomiast kaloryfery powodują, że kurz się unosi razem z buchającym od nich ciepłym powietrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.04.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Gratuluję wyboru podłóg!!! Uwielbiam ciemne podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 11.04.2008 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Wiesz Edmar, ja zawsze byłam przekonana (i nadal jestem), że właśnie podłogówka jest stworzona dla alergików, natomiast kaloryfery powodują, że kurz się unosi razem z buchającym od nich ciepłym powietrzem Prawda jest taka, że ogrzewnie jakiekolwiek by to nie było, to nie jest dobre dla alergika, a szczególnie dla uczulonego na kurz. Niemniej jednak podłogówka jest chyba bardziej drastyczna pod tym względem niż tradycyjne grzejniki. W każdym bądź razie pani alergolog odradziła i tak niestety pozostanie. No cóż życie składa się z wielu wyrzeczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 11.04.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Edmarku a na zlot sie wybierasz??? Tylko nie pisz , że nie możesz... W pałacu prymasowskim będzie.Trzeba sie wczesniej zapisac bo ilość miejsc ograniczona.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 11.04.2008 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Edmarku a na zlot sie wybierasz??? Tylko nie pisz , że nie możesz... W pałacu prymasowskim będzie.Trzeba sie wczesniej zapisac bo ilość miejsc ograniczona.. No nie wiem jeszcze Właśnie wczoraj wieczorem dowiedziałam się, że mogę mieć pod koniec maja właśnie przyjezdnych gości (męża rodzina) tylko nie wiadomo jeszcze kiedy dokładnie. No i zapiszę się a potem mnie nie będzie i zabiorę komuś innemu miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 11.04.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Edmarku a na zlot sie wybierasz??? Tylko nie pisz , że nie możesz... W pałacu prymasowskim będzie.Trzeba sie wczesniej zapisac bo ilość miejsc ograniczona.. No nie wiem jeszcze Właśnie wczoraj wieczorem dowiedziałam się, że mogę mieć pod koniec maja właśnie przyjezdnych gości (męża rodzina) tylko nie wiadomo jeszcze kiedy dokładnie. No i zapiszę się a potem mnie nie będzie i zabiorę komuś innemu miejsce. Wcale mi się to nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.04.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 I'm watching You .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.04.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Hej, co jest Z tym śledzeniem Was to żartowałam, gdzie się podzialiście???? Edmarciu, co tam się u Ciebie dzieje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 14.04.2008 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Hej, co jest Z tym śledzeniem Was to żartowałam, gdzie się podzialiście???? Edmarciu, co tam się u Ciebie dzieje?? Brazunia to, że ciągle jastem na Twoim oku, to ja wiem od dawna i wcale mi to nie przeszkadza. Robota idzie u mnie jak krew z nosa. Co prawda hydraulicy skończyli już swoje dzieło i od soboty jestem lżejsza o parę tysiączków ale za to dekarzy mam serdecznie dość. Ciągle stoi im coś na przeszkodzie. Np. w zeszłym tygodniu byli tylko 2 razy, ponieważ ważne sprawy rodzinne zatrzymały ich w domu. Dlategoteż nie mam aktualnych foteczek daszku. Dziś przyjechali z samego rana, więc jak się ładnie postarają, to może po pracy będę mogła już coś pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 14.04.2008 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Tak jak myślałam, dekarze spisali się dziś na medal i w końcu skończyli część dachu, tę nad wejściem. Prezentuje się następująco, nie ma jeszcze gąsiorów. http://images31.fotosik.pl/217/436955c0574dc816med.jpg http://images30.fotosik.pl/196/f1d638fd559c79eemed.jpg Widok z pokoju z lukarną na moją drogę wjazdową http://images30.fotosik.pl/196/625405169abc04d1med.jpg I takie coś już zakwitło mi obok garażu http://images24.fotosik.pl/196/cc0f62845609040emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts