Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Edmar70 i jej Wdzięczny M07

Edmar70

Recommended Posts

Edyś podłogi super :lol: Też mi się podobają takie na wysoki połysk i gdybym mogła wybierać to byłaby ciemna z połyskiem, troszkę się boję ciemnej podłogi, bo mają być ciemne meble, to już za dużo tego ciemnego, a poza tym nie wiem czy zrobimy parkiet czy panele.... :roll: a z kolei panele na wysoki połysk to jest porażka :x więc może będzie jaśniejszy parkiet na wysoki połysk...hm...pożyjemy, zobaczymy :wink:

Jeśli chodzi o kafle...hm...nie przerażaj się "oklepanymi" wzorami, bo często aranżacja i łączenie płytek z tej samej kolecji, przez specjalistę od projektowania daje bardzo fajne efekty, ale rozumiem Cię, że chciałabyś coś ładnego, niepowtarzalnego, dość taniego (hm...to jest chyba pojęcie względne :roll: ) ale....takie rzeczy to tylko w Erze :lol: :lol:

Cóż, jak wpadnie Ci coś do głowy to się podziel zdjęciami :D

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiesz, ja jestem na takim etapie, że jeszcze robię plany lekką ręką :wink: Zobaczymy jak przyjdzie do wykończeniówki a kasa będzie pusta...

Ja się nie ośmielę na drewno w salonie - pazury naszego potwora i oryginalne pomysły córki... Moje sosnowe deski 2 lata po cyklinowaniu są w koszmarnym stanie... Wiem, że sosna miękka jest, ale chyba drugi raz nie zaryzykuję. Tylko ta sypialnia zostaje. No, ale na 100% będzie drewienko w łazience, teak pewnie :D

Edmar piękny ten Merbau - taki ciepły, zwłaszcza w połączeniu z białym gresem. Kiedyś widziałam to na żywo i się zakochałam.

Chciałabym w podobny sposób "oddzielić" salon od kuchni i korytarza ... bo jak na razie planuję położyć na dole właśnie jasny gres ... ale z racji, że będzie ogrzewanie podłogowe to chyba parkiet odpadnie - chyba, że znajdę coś na zamianę np płytki imitujące drewno :roll: - to wszystko jeszcze daleko przed nami, nie mniej chcę mieć już choc trochę sprecyzowaną wizję wnętrz :)

Wstępne pomysły na dół mam - gorzej z górą i łazienkami :-?

Dzisiaj szukałam okien z roletami zewnętrznymi, których system można schować w nadproża ... znalazłam aluplast ... tylko ciekawe ile to kosztuje :roll:

Na wsi strasznej będziemy mieszkali tak więc coś dla bezpieczeństwa trzeba wymyślić :wink:

Nie zapomnijcie o protokołach z pomiarów rezystancji i ochrony przeciwporażeniowej - bo potem dodatkowo zapłacicie (przy odbiorze ońcowym trzeba je załączyć)

mówisz poważnie :o :o :o :o :o :o

to jak ja dostałem odbiór :lol: :lol: :lol:

Romku,

takie rzeczy naogół robi elektryk, który robi instalacje i większość inwestorów nawet o tym nie wie.

Mulka czemu rezygnujesz z podłogówki po parkiet? Ponoć to mit, że tak się nie robi. Ja co prawda nie będę miała ogrzewania podłogowego (tylko w korytarzu, wiatrołapie i łazienkach)ze względy na alergiczne dziecko, ale gdyby nie ta przeszkoda, to pewnie bym tak zrobiła.

No ponoć jak już ma być drewno na podlogowce to właśnie albo merbau albo doussie - bo są twarde i nie będą tak pracować.

Kamień jednak się nagrzeje i dłużej oddaje ciepło (oszczędność), niby to tylko kawałek by był, ale jednak w miejscu gdzie się dużo przebywa - i tak w salonie jest sporo okien które zabierają ciepło, ehh zobaczymy ;)

Teraz w mieszkaniu mamy terakotę, jestem bardzo zadowolona bo nie poświęcam na porządki dużo czasu - zwłaszcza, że mam czworonoga-brudasa :)

Wiesz Edmar, ja zawsze byłam przekonana (i nadal jestem), że właśnie podłogówka jest stworzona dla alergików, natomiast kaloryfery powodują, że kurz się unosi razem z buchającym od nich ciepłym powietrzem :-?

Wiesz Edmar, ja zawsze byłam przekonana (i nadal jestem), że właśnie podłogówka jest stworzona dla alergików, natomiast kaloryfery powodują, że kurz się unosi razem z buchającym od nich ciepłym powietrzem :-?

Prawda jest taka, że ogrzewnie jakiekolwiek by to nie było, to nie jest dobre dla alergika, :( a szczególnie dla uczulonego na kurz. Niemniej jednak podłogówka jest chyba bardziej drastyczna pod tym względem niż tradycyjne grzejniki. W każdym bądź razie pani alergolog odradziła i tak niestety pozostanie. :roll: No cóż życie składa się z wielu wyrzeczeń. :lol: :wink:

Edmarku a na zlot sie wybierasz??? Tylko nie pisz , że nie możesz... W pałacu prymasowskim będzie.Trzeba sie wczesniej zapisac bo ilość miejsc ograniczona..

No nie wiem jeszcze :roll: Właśnie wczoraj wieczorem dowiedziałam się, że mogę mieć pod koniec maja właśnie przyjezdnych gości :roll: (męża rodzina) tylko nie wiadomo jeszcze kiedy dokładnie. No i zapiszę się a potem mnie nie będzie i zabiorę komuś innemu miejsce. :roll: :(

Edmarku a na zlot sie wybierasz??? Tylko nie pisz , że nie możesz... W pałacu prymasowskim będzie.Trzeba sie wczesniej zapisac bo ilość miejsc ograniczona..

No nie wiem jeszcze :roll: Właśnie wczoraj wieczorem dowiedziałam się, że mogę mieć pod koniec maja właśnie przyjezdnych gości :roll: (męża rodzina) tylko nie wiadomo jeszcze kiedy dokładnie. No i zapiszę się a potem mnie nie będzie i zabiorę komuś innemu miejsce. :roll: :(

Wcale mi się to nie podoba :cry:

Hej, co jest :o Z tym śledzeniem Was to żartowałam, gdzie się podzialiście????

Edmarciu, co tam się u Ciebie dzieje??

Brazunia to, że ciągle jastem na Twoim oku, to ja wiem od dawna :lol: i wcale mi to nie przeszkadza. :D

Robota idzie u mnie jak krew z nosa. Co prawda hydraulicy skończyli

już swoje dzieło i od soboty jestem lżejsza o parę tysiączków :x :lol:

ale za to dekarzy mam serdecznie dość. Ciągle stoi im coś na

przeszkodzie. Np. w zeszłym tygodniu byli tylko 2 razy, ponieważ

ważne sprawy rodzinne zatrzymały ich w domu. Dlategoteż nie

mam aktualnych foteczek daszku. :( Dziś przyjechali z samego rana,

więc jak się ładnie postarają, to może po pracy będę mogła już coś pokazać.

Tak jak myślałam, dekarze spisali się dziś na medal i w końcu skończyli część dachu, tę nad wejściem. :D

Prezentuje się następująco, nie ma jeszcze gąsiorów.

http://images31.fotosik.pl/217/436955c0574dc816med.jpg

http://images30.fotosik.pl/196/f1d638fd559c79eemed.jpg

Widok z pokoju z lukarną na moją drogę wjazdową

http://images30.fotosik.pl/196/625405169abc04d1med.jpg

I takie coś już zakwitło mi obok garażu

http://images24.fotosik.pl/196/cc0f62845609040emed.jpg