braza 14.04.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Noooo, teraz rozumiem!!!! Wiesz co? Świetny kolor ma ta blaszka!!!! Zastanawiałaś się nad elewacją?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 14.04.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Edytko, ale pięknie u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 14.04.2008 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Elewacja chciałabym, aby wyglądała mniej więcej tak jak to zaproponowała Mulka kilka postów wyżej. Coś w rodzaju kremiku, ecri, albo coś w tym rodzaju. Ale już widzę, że będę miała z tym problem, bo nie wiem, czy uda mi się taką dobrać. Wiadomo, że na próbnikach inaczej to wygląda niż w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 14.04.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 uuu Edytko, bardzo ładny daszek Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.04.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 A ja bym się o próbniki nie martwiła tak bardzo. Kiedy malowaliśmy w mieszkaniu kolor farby (z mieszalnika, to fakt) wyglądał dokładnie tak samo jak na próbniku. Więc głowa do góry!!!! Będzie git!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUlka 15.04.2008 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Edmar Elegancko lukarna się coraz ładniej prezentuje, bardzo dobrze ktoś Ci ją "wymierzył". Kolorek dachu super - też chcę taki i koniecznie jasna elewacja , jak się tam u Ciebie zazieleni to będzie miodzio. ps: weekend nie wypalił niestety , zrobimy kolejne podejście do Ciebie w połowie maja ... teraz jadę do matki się pobyczyć - dziecko mi ząbkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 15.04.2008 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Mulka co się odwlecze, to ... Czekam tylko na sygnałka. Życzę miłego wypoczynku. i dzidzi bezbolesnego ząbkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 15.04.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Edytko no pieknie się zapowiada A elewację będziesz tynkować jednym kolorem, czy kilkoma, czy będą wstawki z klinkieru czy planujesz jeszcze coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 15.04.2008 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Edytko no pieknie się zapowiada A elewację będziesz tynkować jednym kolorem, czy kilkoma, czy będą wstawki z klinkieru czy planujesz jeszcze coś innego? Kolor będzie zdecydowanie jeden. Płytki też będę kładła i to koniecznie w końcu to cały urok tego domu. Ściana, na której są okna tarasowe zostawię tak samo obłożoną jak w projekcie. Natomiast ściana od strony garażu i pom. gosp. w ogóle nie będzie miała płytki, ponieważ u mnie tych ścian nie widać, więc nie ma potrzeby. Ale za to mam zamiar wyłożyć cegiełką całą wnękę przy drzwiach wejściowych. Widziałam już takie rozwiązania i bardzo mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajoch 18.04.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Witam !!!Jestem po kolejnym etapie prac, a mianowicie po robotach związanych z przyłączem wodnym i kanalizacyjnym. Kto tego nie przeżył, ten nie wyobraża sobie jaka to jest "rozpierducha".Wszystko dookoła domu wygląda jakby przeleciał tamtędy kret wielkości Godzilli.U mnie poza tym trzeba było się przewiercić pod drogą gminną ( w sumie 13 metrów przewiertu) aby wpiąć się do wodociągu.Trzy dni pracy koparki i innego sprzętu i pozostało mi tylko podpisanie kilku papierków w zakładzie wodociągów i woda jest moja.Oprócz tego wykonano odprowadzenia wody z rynien(do kręgów betonowych i dalej rura drenażowa wgłąb działki).Koszty-za przyłącza(ok.20m kanalizacji i 30m wody plus ww. rynny-3500,00zł plus przecisk pod ulicą 1100,00zł), za materiały 2000,00 zł.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bendzamin 18.04.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Brazunia to, że ciągle jastem na Twoim oku, to ja wiem od dawna i wcale mi to nie przeszkadza. Robota idzie u mnie jak krew z nosa. Co prawda hydraulicy skończyli już swoje dzieło i od soboty jestem lżejsza o parę tysiączków Moje gratualcje bardzo pieknie Wasz domek juz wygląda my narazie zatrzymaliśmy sie (finanse) mam pytanko ile tysiaczków jesteś lżejsza mam na myśli hydraulike. My daliśmy aby nam pan hydraulik wyliczył całkowite koszta ale coś nie moze sie zebrac z wyliczeniami.... gorąco pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.04.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Nie zapomnijcie o protokołach z pomiarów rezystancji i ochrony przeciwporażeniowej - bo potem dodatkowo zapłacicie (przy odbiorze ońcowym trzeba je załączyć) mówisz poważnie to jak ja dostałem odbiór Romku, takie rzeczy naogół robi elektryk, który robi instalacje i większość inwestorów nawet o tym nie wie. i tu się z tobą nie zgodze Instalacje robił mój ojciec, który jest elektrykiem i jestem jak najbardziej w temacie ale mam reflex z tą odpowiedzią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 18.04.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Nie zapomnijcie o protokołach z pomiarów rezystancji i ochrony przeciwporażeniowej - bo potem dodatkowo zapłacicie (przy odbiorze ońcowym trzeba je załączyć) mówisz poważnie to jak ja dostałem odbiór Romku, takie rzeczy naogół robi elektryk, który robi instalacje i większość inwestorów nawet o tym nie wie. i tu się z tobą nie zgodze Instalacje robił mój ojciec, który jest elektrykiem i jestem jak najbardziej w temacie ale mam reflex z tą odpowiedzią refleks masz niesamowity A kto zawoził papiery do elektrowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.04.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Moniu a co to ma do rzeczy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 18.04.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Moniu a co to ma do rzeczy?? To ma do rzeczy, że jak nie masz odbioru z elektrowni to nie mozesz zrobić odbioru domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.04.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Moniu a co to ma do rzeczy?? To ma do rzeczy, że jak nie masz odbioru z elektrowni to nie mozesz zrobić odbioru domu. odbiór miałem ale nie było zadnego pomiaru rezystancji no chyba ze były wpisane jakieś typowe wartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 18.04.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Moniu a co to ma do rzeczy?? To ma do rzeczy, że jak nie masz odbioru z elektrowni to nie mozesz zrobić odbioru domu. odbiór miałem ale nie było zadnego pomiaru rezystancji no chyba ze były wpisane jakieś typowe wartości OA co to jest rezystacja? Romek ja wiem, że w gniazdku ma być prąd i tyle. A Ty się lepiej dowiedz jak to u Ciebie było bo jestem ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.04.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Moniu a co to ma do rzeczy?? To ma do rzeczy, że jak nie masz odbioru z elektrowni to nie mozesz zrobić odbioru domu. odbiór miałem ale nie było zadnego pomiaru rezystancji no chyba ze były wpisane jakieś typowe wartości OA co to jest rezystacja? Romek ja wiem, że w gniazdku ma być prąd i tyle. A Ty się lepiej dowiedz jak to u Ciebie było bo jestem ciekawa. normalnie wstyd nie zna pani podstawowych pojęć z fizyki A o prawie Ohma pani słyszała?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 18.04.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Prawo Ohma?? Niech pomyślę. Coś słyszałam o opadaniu napięcia poniżej kolan ale nie wiem czy to dobry trop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.04.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Prawo Ohma?? Niech pomyślę. Coś słyszałam o opadaniu napięcia poniżej kolan ale nie wiem czy to dobry trop no moze nie o ten rodzaj napięcia chodzi ale coś tam pani dzwoni...tylko w którym kościele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts