Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Edmar70 i jej Wdzięczny M07

Edmar70

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mam pytanko ile tysiaczków jesteś lżejsza mam na myśli hydraulike. My daliśmy aby nam pan hydraulik wyliczył całkowite koszta ale coś nie moze sie zebrac z wyliczeniami....

gorąco pozdrawiamy

Witaj bendziamin.

Koszt hydrauliki obejmującej prace związane tylko wewnątrz budynku wyniosły 9.600 zł. materiały (w tym grzejniki) i 4.500 zł. robocizna. Ja już nie wiem czy to mało, czy dużo, ale raczej skłaniałabym się, że jednak dużo. :roll: :-? Za co by się człowiek nie zabrał, to kaska upłynnia się z siłą wodospadu. :lol: A przecież jeszcze czeka mnie przekopanie się przez ulicę i doprowadzenie rur do domu. A zapomniałam o szambie. Kosztółw tych prac nie jest mi jeszcze znany.

Pozdrawiam.

Prawo Ohma?? :roll: :roll: :roll: Niech pomyślę. Coś słyszałam o opadaniu napięcia poniżej kolan ale nie wiem czy to dobry trop :roll:

Monia giganciaro jedna :lol: :D przez Ciebie oplułam cały monitor. http://gify.klimacik.pl/mini/1852.gif

Edytko, zasięgnęłam jezyka u męża i prawidłowa definicja prawa Ohma brzmi "Kiedy napięcie powyżej kolan wzrasta opór spada". Tak to jest jak się pisze po 3 drinkach. Się bzdury wtedy pisze :wink:

Witam serdecznie

Jestem na etapie ustalania szczegółów z architektem ponieważ też wybrałam Wdzięcznego :) i również zamieniałam wole oko na trójkąt... w związku z tyn mam gorącą prośbę do Pani Edyty, czy może Pani podać wymiary tego trójkąta tj. wysokość w najwyższym punkcie licząc od parapetu i szerokość u podstawy tego okna, będę bardzo wdzięczna. Zastanawiam się czy zachować kąt 30% ?

Z góry dziękuje za pomoc. :lol:

Prawo Ohma?? :roll: :roll: :roll: Niech pomyślę. Coś słyszałam o opadaniu napięcia poniżej kolan ale nie wiem czy to dobry trop :roll:

Monia giganciaro jedna :lol: :D przez Ciebie oplułam cały monitor. http://gify.klimacik.pl/mini/1852.gif

Edytko, zasięgnęłam jezyka u męża i prawidłowa definicja prawa Ohma brzmi "Kiedy napięcie powyżej kolan wzrasta opór spada". Tak to jest jak się pisze po 3 drinkach. Się bzdury wtedy pisze :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Witam serdecznie

Jestem na etapie ustalania szczegółów z architektem ponieważ też wybrałam Wdzięcznego :) i również zamieniałam wole oko na trójkąt... w związku z tyn mam gorącą prośbę do Pani Edyty, czy może Pani podać wymiary tego trójkąta tj. wysokość w najwyższym punkcie licząc od parapetu i szerokość u podstawy tego okna, będę bardzo wdzięczna. Zastanawiam się czy zachować kąt 30% ?

Witaj Atom.

Dziś postaram się spełnić Twoją prośbę. Nie znam dokładnych wymiarów lukarny, ponieważ zostały one zmienione podczas kładzenia więźby, dlatego że architekt podczas adaptacji projektu miał wizję lukarny o niebotycznych rozmiarach. I w tej chwili ma wielkość zbliżoną do wolego oczka.

Witam serdecznie

Witaj Atom.

Dziś postaram się spełnić Twoją prośbę. Nie znam dokładnych wymiarów lukarny, ponieważ zostały one zmienione podczas kładzenia więźby, dlatego że architekt podczas adaptacji projektu miał wizję lukarny o niebotycznych rozmiarach. I w tej chwili ma wielkość zbliżoną do wolego oczka.

Witam :)

Dzięki... czekam w takim razie na wyniki pomiarów :p

Witam :)

Dzięki... czekam w takim razie na wyniki pomiarów :p

Atom mam dla Ciebie wymiary. :D Wysokość w najwyższym punkcie wynosi ok. 173 cm., a szerokość oscyluje w granicach 478 cm. Lukarna ma wystarczającą wielkość i daje bardzo dużo światła. :D

Pani Edyto dziękuje bardzo za pomoc i informację , ja planuję zrobić tę lukarnę o podobnych wymiarach i też myślę że taka wielkość wystarczy.

Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w budowie.

A zdjęcia jakieś nowe to som :roll: :oops:

Ni mo :lol: Właściwie to nie ma co pokazywać. :roll: Dekarze wciąż kończą i skończyć nie mogą :x Zaraz po nich mam nadzieję, wejdą tynkarze, więc wtedy pewnie będą nowe fotki. :D Musimy uzbroić się w cierpliwość. :wink:

To akurat nie jest moja specjalność, ale trudno... :wink: 8)

A zdjęcia jakieś nowe to som :roll: :oops:

Ni mo :lol: Właściwie to nie ma co pokazywać. :roll: Dekarze wciąż kończą i skończyć nie mogą :x Zaraz po nich mam nadzieję, wejdą tynkarze, więc wtedy pewnie będą nowe fotki. :D Musimy uzbroić się w cierpliwość. :wink:

To akurat nie jest moja specjalność, ale trudno... :wink: 8)

To kiedy te nowe zdjęcia bendom :lol: