monia77w1 18.04.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Prawo Ohma?? Niech pomyślę. Coś słyszałam o opadaniu napięcia poniżej kolan ale nie wiem czy to dobry trop no moze nie o ten rodzaj napięcia chodzi ale coś tam pani dzwoni...tylko w którym kościele? czyli idę dobrym tropem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.04.2008 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Dzień dobry, Edytko, jak tak sprawa okien i drzwi? Znalazłaś jakiegoś sensownego stolarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 19.04.2008 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 mam pytanko ile tysiaczków jesteś lżejsza mam na myśli hydraulike. My daliśmy aby nam pan hydraulik wyliczył całkowite koszta ale coś nie moze sie zebrac z wyliczeniami.... gorąco pozdrawiamy Witaj bendziamin. Koszt hydrauliki obejmującej prace związane tylko wewnątrz budynku wyniosły 9.600 zł. materiały (w tym grzejniki) i 4.500 zł. robocizna. Ja już nie wiem czy to mało, czy dużo, ale raczej skłaniałabym się, że jednak dużo. Za co by się człowiek nie zabrał, to kaska upłynnia się z siłą wodospadu. A przecież jeszcze czeka mnie przekopanie się przez ulicę i doprowadzenie rur do domu. A zapomniałam o szambie. Kosztółw tych prac nie jest mi jeszcze znany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 19.04.2008 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Prawo Ohma?? Niech pomyślę. Coś słyszałam o opadaniu napięcia poniżej kolan ale nie wiem czy to dobry trop Monia giganciaro jedna przez Ciebie oplułam cały monitor. http://gify.klimacik.pl/mini/1852.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocco_29 20.04.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Ja znam tylko II prawo Archimedesa"Ciecz zanurzona w ciele po siedmiu latach idzie do szkoły" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocco_29 20.04.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Bezdziamin, mnie koszt hydrauliki (c.o. z podłogówka, woda, kocioł, zasobnik uje móje dzikie węże) z robocizną - razem wydojono mnie na 25 tysiaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.04.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Prawo Ohma?? Niech pomyślę. Coś słyszałam o opadaniu napięcia poniżej kolan ale nie wiem czy to dobry trop Monia giganciaro jedna przez Ciebie oplułam cały monitor. http://gify.klimacik.pl/mini/1852.gif Edytko, zasięgnęłam jezyka u męża i prawidłowa definicja prawa Ohma brzmi "Kiedy napięcie powyżej kolan wzrasta opór spada". Tak to jest jak się pisze po 3 drinkach. Się bzdury wtedy pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atom1 20.04.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Witam serdecznie Jestem na etapie ustalania szczegółów z architektem ponieważ też wybrałam Wdzięcznego i również zamieniałam wole oko na trójkąt... w związku z tyn mam gorącą prośbę do Pani Edyty, czy może Pani podać wymiary tego trójkąta tj. wysokość w najwyższym punkcie licząc od parapetu i szerokość u podstawy tego okna, będę bardzo wdzięczna. Zastanawiam się czy zachować kąt 30% ? Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.04.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 A ja znam Prawo Łoma: im cięższy łom, tym lżejsza śmierć Cześć wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.04.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Prawo Ohma?? Niech pomyślę. Coś słyszałam o opadaniu napięcia poniżej kolan ale nie wiem czy to dobry trop Monia giganciaro jedna przez Ciebie oplułam cały monitor. http://gify.klimacik.pl/mini/1852.gif Edytko, zasięgnęłam jezyka u męża i prawidłowa definicja prawa Ohma brzmi "Kiedy napięcie powyżej kolan wzrasta opór spada". Tak to jest jak się pisze po 3 drinkach. Się bzdury wtedy pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 22.04.2008 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam serdecznie Jestem na etapie ustalania szczegółów z architektem ponieważ też wybrałam Wdzięcznego i również zamieniałam wole oko na trójkąt... w związku z tyn mam gorącą prośbę do Pani Edyty, czy może Pani podać wymiary tego trójkąta tj. wysokość w najwyższym punkcie licząc od parapetu i szerokość u podstawy tego okna, będę bardzo wdzięczna. Zastanawiam się czy zachować kąt 30% ? Z góry dziękuje za pomoc. Witaj Atom. Dziś postaram się spełnić Twoją prośbę. Nie znam dokładnych wymiarów lukarny, ponieważ zostały one zmienione podczas kładzenia więźby, dlatego że architekt podczas adaptacji projektu miał wizję lukarny o niebotycznych rozmiarach. I w tej chwili ma wielkość zbliżoną do wolego oczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.04.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 A zdjęcia jakieś nowe to som Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atom1 22.04.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam serdecznie Jestem na etapie ustalania szczegółów z architektem ponieważ też wybrałam Wdzięcznego i również zamieniałam wole oko na trójkąt... w związku z tyn mam gorącą prośbę do Pani Edyty, czy może Pani podać wymiary tego trójkąta tj. wysokość w najwyższym punkcie licząc od parapetu i szerokość u podstawy tego okna, będę bardzo wdzięczna. Zastanawiam się czy zachować kąt 30% ? Z góry dziękuje za pomoc. Witaj Atom. Dziś postaram się spełnić Twoją prośbę. Nie znam dokładnych wymiarów lukarny, ponieważ zostały one zmienione podczas kładzenia więźby, dlatego że architekt podczas adaptacji projektu miał wizję lukarny o niebotycznych rozmiarach. I w tej chwili ma wielkość zbliżoną do wolego oczka. Witam Dzięki... czekam w takim razie na wyniki pomiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 22.04.2008 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam Dzięki... czekam w takim razie na wyniki pomiarów Atom mam dla Ciebie wymiary. Wysokość w najwyższym punkcie wynosi ok. 173 cm., a szerokość oscyluje w granicach 478 cm. Lukarna ma wystarczającą wielkość i daje bardzo dużo światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 22.04.2008 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 A zdjęcia jakieś nowe to som Ni mo Właściwie to nie ma co pokazywać. Dekarze wciąż kończą i skończyć nie mogą Zaraz po nich mam nadzieję, wejdą tynkarze, więc wtedy pewnie będą nowe fotki. Musimy uzbroić się w cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atom1 22.04.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam Dzięki... czekam w takim razie na wyniki pomiarów Atom mam dla Ciebie wymiary. Wysokość w najwyższym punkcie wynosi ok. 173 cm., a szerokość oscyluje w granicach 478 cm. Lukarna ma wystarczającą wielkość i daje bardzo dużo światła. Pani Edyto dziękuje bardzo za pomoc i informację , ja planuję zrobić tę lukarnę o podobnych wymiarach i też myślę że taka wielkość wystarczy. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.04.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 A zdjęcia jakieś nowe to som Ni mo Właściwie to nie ma co pokazywać. Dekarze wciąż kończą i skończyć nie mogą Zaraz po nich mam nadzieję, wejdą tynkarze, więc wtedy pewnie będą nowe fotki. Musimy uzbroić się w cierpliwość. To akurat nie jest moja specjalność, ale trudno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 24.04.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 A zdjęcia jakieś nowe to som Ni mo Właściwie to nie ma co pokazywać. Dekarze wciąż kończą i skończyć nie mogą Zaraz po nich mam nadzieję, wejdą tynkarze, więc wtedy pewnie będą nowe fotki. Musimy uzbroić się w cierpliwość. To akurat nie jest moja specjalność, ale trudno... To kiedy te nowe zdjęcia bendom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 25.04.2008 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Bezdziamin, mnie koszt hydrauliki (c.o. z podłogówka, woda, kocioł, zasobnik uje móje dzikie węże) z robocizną - razem wydojono mnie na 25 tysiaków rocco a jaki kocioł zakupiłeś do swojego Wdzięczniaka? I z jak dużym zasobnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocco_29 28.04.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Cześć EdmarKocioł Vitopend 100 z zasobikiem 120 l. Nas jest dwoje (dzieci w trakcie;) i taki zasobnik w zupełności wystarcza. Zresztą bardzo szybko nagrzewa. Tej zimy (łagodnej chyba) zużyłem 7,5 m.sześć. gazu na dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts