rocco_29 06.05.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Atom - nie podnosiłem ścianki kolankowej w ogóle. Za to postawiłem ściankę działową z suporka 12 cm w odl ok 80 cm od kolankowej całym obwodzie. Jej wysokość to jakieś 110 cm. Jak się cofniesz o kilka stron to gdzieś tam są dołączone zdjęcia.Edmar - to ta ręcznie formowana cegła będzie kosztować jakieś 150 - 200 zł /mkw - zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 06.05.2008 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Edmar - to ta ręcznie formowana cegła będzie kosztować jakieś 150 - 200 zł /mkw - zgadza się? O matko!!! nie wiem ile za mkw., ale wiem ile za sztukę. Akurat ta moja cegła kosztowała 4,30 zł. za szt. i pakowana była w palety po 900 szt. Chcę tu jeszcze nadmienić, że ta cegła ma swój odpowiednik w płytce (coś jakby połowa grubości cegły) i jest idealna na ozdoby elewacyjne, oraz jest tańsza, coś ok. 3 zł./szt. I właśnie taką płytką mam zamiar udekorować Wdzięcznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 06.05.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Edmar - śliczna ta cegła, ale przy elewacji to tanio nie wyjdzie... tzn nie całej, ale kawałkami nawet. Oni mają stronkę? To lecę zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.05.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Komin prezentuje się ekstra, ale ja niedosyt czuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 06.05.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Edytko, kominy rewelacyjne Bardzo mnie się podobajom Super sie prezentuje ta cegła, sama nad nią pomyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 06.05.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Komin prezentuje się ekstra, ale ja niedosyt czuję... a czego Ci jeszcze brakuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.05.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Komin prezentuje się ekstra, ale ja niedosyt czuję... a czego Ci jeszcze brakuje?? Wszystkiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 08.05.2008 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Komin prezentuje się ekstra, ale ja niedosyt czuję... a czego Ci jeszcze brakuje?? Wszystkiego... ...wszystkiego, to znaczy zdjęć? No to coś mam. Nic specjalnego, ale zawsze coś. Nieszczęśliwym trafem okoliczności musiałam zacząć od wylewek, a nie od tynków jak to zazwyczaj ma miejsce. W związku z tym nastąpiły dzisiaj prace przygotowawcze, a mianowicie rozłożenie styropianu. Jak do tej pory udało się chłopakom wysteropianować całe poddasze. Oto pierwsze efekty. Pokój na poddaszu - największy. http://images24.fotosik.pl/210/da8fb29dcf008df7med.jpg Pokój średi. http://images31.fotosik.pl/245/ecd72a8f4858d0fdmed.jpg I najmniejszy pokoik. http://images29.fotosik.pl/209/8ae0a69e752df2e5med.jpg Widok na korytarz na poddaszu. http://images31.fotosik.pl/245/8736709f4069e70dmed.jpg A takim widoczkiem będę się rozkoszowała wychodząc rano z sypialni na taras i popijając poraną kawkę. Jeszcze nie rozkwitły do końca, ale juz tuż tuż. Szkoda tylko, że tak krótko kwitną. http://images25.fotosik.pl/208/8739ba91d8859728med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 08.05.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Lilaki cuuuuuuudowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.05.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Bardzo gustowny styropianowy dywanik Na tarasie z takim widokiem to ja bym i herbatę miętową wypiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 08.05.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Fanie że wszystko idzie do przodu, trzymam kciuki za dalsze prace Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajoch 09.05.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam !Edmar, to dobry pomysł, żeby najpierw wylewać posadzki.Ja robię tak samo, a poradził mi taką kolejność facet od tynków, który stwierdził, że mógłby agregatem pouszkadzać rozprowadzone rury. Warunek jest jeden: tynkarz musi robić "czysto", żeby później nie zostały po nim na podłodze różne pamiątki, a i przez okna byłoby coś widać.Mój daje głowę ( swoją drogą na cholerę mi jego głowa?), że będzie super. Dzisiaj jestem po całkowitej "steropianizacji" a jutro chcą wylewać posadzkę.Zobaczę to dopiero we wtorek i powiem Wam jak wyszło.PozdrawiamP.S. Robocizna 15zł/m. kw. z rozłożeniem "steropianu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 13.05.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Edytko, jak tam wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 13.05.2008 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Edytko, jak tam wylewki? Som. To znaczy prawie, bo jeszcze nie skończyli. Robiłam dzisiaj zdjęcia, ale coś mi nie wyszły, jakieś takieś zamazane. Mąż kupił nowy aparat i nie umiem jeszcze go obsługiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 13.05.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Edytko, jak tam wylewki? Som. To znaczy prawie, bo jeszcze nie skończyli. Robiłam dzisiaj zdjęcia, ale coś mi nie wyszły, jakieś takieś zamazane. Mąż kupił nowy aparat i nie umiem jeszcze go obsługiwać. Jak som to dawaj. Mogą być i kiepskie. Ile wzięli za wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 13.05.2008 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Edytko, jak tam wylewki? Som. To znaczy prawie, bo jeszcze nie skończyli. Robiłam dzisiaj zdjęcia, ale coś mi nie wyszły, jakieś takieś zamazane. Mąż kupił nowy aparat i nie umiem jeszcze go obsługiwać. Jak som to dawaj. Mogą być i kiepskie. Ile wzięli za wylewki? Poczekam, z tymi fotami , nie będę kichy robić. A za wylewki to nie wiem ile, ale całokształt wyniesie mnie coś chyba ok. 10 tys. (materiał i robocizna wraz z ułożeniem styropianu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 13.05.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 A już myślałam, że sobie popatrzę a tu nic Wcale mnie się to nie podobuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 13.05.2008 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 A już myślałam, że sobie popatrzę a tu nic Wcale mnie się to nie podobuje Nie smuć się. Niedługo będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 13.05.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 A już myślałam, że sobie popatrzę a tu nic Wcale mnie się to nie podobuje Nie smuć się. Niedługo będą. Trzymam Cię za słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 13.05.2008 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Szlag by to trafił ten Fotosik. Nerwicy można dostać. Nie dość że przez prawie godzinę ładował zaledwie 5 zdjęć, to teraz za cholerę nie mogę otworzyć żadnego z nich. Więc dziś nici z fotek wylewek. Spróbuję jeszcze późnym wieczorem, może wtedy ruszy się trochę. [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts