Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Edmar70 i jej Wdzięczny M07

Edmar70

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wielkie dzięki za uznanie.Niedługo sami tak będziecie mieli i zobaczycie jakie to robi wrażenie ( Edmar napewno to potwierdzi).Pomieszczenia wydają się większe, jest niesamowicie czysto.Kibicuję Wam wszystkim gorąco.Następne fotki będą jak tylko pierwsze tynki się pojawią.

Pozdrawiam!

Tak sobie siedzę i z nudów szukam inspiracji kuchennych i natrafiłam na takie cudeńko. :D Podoba mi się przeokrutnie. :lol: Mogłabym sobie taką strzelić. :lol: Aranżacja u mnie będzie wyglądać zupełnie inaczej, chodzi mi raczej o rodzaj i kolor szafek. Na fotce jest czerń wysoki połysk połączony z "zebrano" i uchwytami ze stali nierdzewnej.

http://www.kuchniemerltone.pl/790/790duze.jpg

Tak sobie siedzę i z nudów szukam inspiracji kuchennych i natrafiłam na takie cudeńko. :D Podoba mi się przeokrutnie. :lol: Mogłabym sobie taką strzelić. :lol: Aranżacja u mnie będzie wyglądać zupełnie inaczej, chodzi mi raczej o rodzaj i kolor szafek. Na fotce jest czerń wysoki połysk połączony z "zebrano" i uchwytami ze stali nierdzewnej.

http://www.kuchniemerltone.pl/790/790duze.jpg

Fajna, czyżby następna koncepcja :roll:

Fajna, czyżby następna koncepcja :roll:

Monia no co się dziwisz? :lol: Przecież wiadomo, że tak będzie. :lol:

Ale ten zestawik jest zdecydowanie na pierwszym miejscu. :D

Zdziwiłabym się gdybyś była już na 100% zdecydowana. Pewnie masz w zanadrzu jeszcze z 5 koncepcji :wink:

Właśnie nie. :roll: Bo ja wybredna jestem i niewiele mi się podoba.

Witam !

Za stan taki jak na zamieszczonych zdjęciach ( bez rolet zewnętrznych i przyłączy) wyszło mi ok.175 000,00. Zaznaczam, że praktycznie zero wkładu własnego w robociznę.

Pozdrawiam i życzę wszystkim zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych i szybkiego nadejścia wiosny, bo u mnie nadal zima na całego

witaj Gajoch mam taką prośbę bo analizuję wstępny kosztorys stanu surowego zamkniętego tego naszego domku , a Ty piszesz że jest to koszt ok. 175000,00 a czy możesz zdradzić ile z tej kwoty przypada na robociznę a ile na materiały ( a tak apropos to z czego budowałeś chodzi o ściany i pokrycie dachu).Z góry dzięki za info.

Witaj Atom!

Już odpowiadam.Sciany zewnętrzne i wewnętrzne zbudowane z naszego gazobetonu ( Solbet), niestety kupiony "na górce"-potem oczywiście ceny spadły.Na dachu dachówka cementowa Euronit, pełne deskowanie, kominy z cegły klinkierowej pełnej ochra CRH Klinkier, okna dachowe Velux,okna na dole firmy Aluplast,drzwi zewnętrzne firmy KMT.Teraz ceny -za prace murarskie 15 000,00 zł robocizna dachu 19 600,00. Dach jest najdroższą inwestycją- u mnie to wyniosło ok 65 000,00zł (robocizna,więźba,dachówka,kominy,okna,rynny itp. itd).Kolejna droga rzecz to strop-ok.16 000 zł+beton 6000,00 zł. Okna na dole 9000,00 zł, drzwi zewnętrzne i brama garażowa ok.7500,00.

Podsumowując- robocizna ok.35 000,00 zł ,materiały ok.140 000 zł.Nie są to dane super dokładne ale w przybliżeniu tak to wygląda.

Jak masz jeszcze jakieś pytanią to chętnie odpowiem

Pozdrawiam.

gajoch

Witaj Atom!

Już odpowiadam.Sciany zewnętrzne i wewnętrzne zbudowane z naszego gazobetonu ( Solbet), niestety kupiony "na górce"-potem oczywiście ceny spadły.Na dachu dachówka cementowa Euronit, pełne deskowanie, kominy z cegły klinkierowej pełnej ochra CRH Klinkier, okna dachowe Velux,okna na dole firmy Aluplast,drzwi zewnętrzne firmy KMT.Teraz ceny -za prace murarskie 15 000,00 zł robocizna dachu 19 600,00. Dach jest najdroższą inwestycją- u mnie to wyniosło ok 65 000,00zł (robocizna,więźba,dachówka,kominy,okna,rynny itp. itd).Kolejna droga rzecz to strop-ok.16 000 zł+beton 6000,00 zł. Okna na dole 9000,00 zł, drzwi zewnętrzne i brama garażowa ok.7500,00.

Podsumowując- robocizna ok.35 000,00 zł ,materiały ok.140 000 zł.Nie są to dane super dokładne ale w przybliżeniu tak to wygląda.

Jak masz jeszcze jakieś pytanią to chętnie odpowiem

Pozdrawiam.

gajoch

Witaj Gajoch i wielkie dzięki za odpowiedż , ale czy mogę Cię jeszcze zapytać o jedną rzecz a mianowicie czy może wiesz mniej więcej ile tej cegły klinkierowej wchodzi na 1 komin i z jakiej firmy masz bramę do garażu bo sprawdzałam wiele firm i prawie w każdej z wycen jest to koszt koło 5.000( jest to brama segmentowa) razem z montażem.

Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedż.

Niestety Atom ale nie wiem jakiej firmy jest brama garażowa.Kosztowała z montażem chyba ok.3400,00 zł.Podam Ci numer telefonu do firmy, która to montowała, może tam dowiesz sie więcej. Firma LUMIFIL z Chełmna tel.056 676 1969.Jeżeli chodzi o cegłę to kupiłem 2 palety ( 848 sztuk ) i zostało ok.200 sztuk, które zamierzam wykorzystać przy budowie ogrodzenia z przodu. Mam o jeden komin mniej niż w projekcie( nie mam tego w kuchni).

gajoch

Niestety Atom ale nie wiem jakiej firmy jest brama garażowa.Kosztowała z montażem chyba ok.3400,00 zł.Podam Ci numer telefonu do firmy, która to montowała, może tam dowiesz sie więcej. Firma LUMIFIL z Chełmna tel.056 676 1969.Jeżeli chodzi o cegłę to kupiłem 2 palety ( 848 sztuk ) i zostało ok.200 sztuk, które zamierzam wykorzystać przy budowie ogrodzenia z przodu. Mam o jeden komin mniej niż w projekcie( nie mam tego w kuchni).

gajoch

Dzięki za informacje .

Bramy bardziej u nas znane: firmy Krispol i Hormann. Polecałbym raczej wyroby tej drugiej firmy, tym bardziej że róznica w cenie nie jest duża. Za Hormann-owską zapłaciłem 4100 z montażem (szerokie panele w kolorze złotego dębu z napędem).

Dzięki za informację , ale mnie i tak każda brama wyjdzie więcej ze względu na dopłatę za kolor z palety ral uparłam sie na antracyt bo taki kolor będzie pasował do okien i drzwi bo dachówka jest grafitowa a w kolorach standardowych są przeważnie brązy i biel a to niestety odpada.