Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Edmar70 i jej Wdzięczny M07

Edmar70

Recommended Posts

Wiesz co Brazunia, faktycznie kontrast między podłagą, a meblami jest dość widoczny, ale nie wygląda to tak żle. Powiedziałabym nawet, że gitowo. :D

Udało Ci się nawet ścianę wyłożyć cegiełką. :D

Bardzo wielkie dzięki. :D Buziaczki. :D

A mogłabyś zapodać jeszcze tylko jedna wizualizację z ciemnym kolorem sof?

Tylko jedną. :lol: Ploooote... :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam forumowiczów - prosze o pilna pomoc - to pytniae do tych z Was, którzy już budują Wdzięcznego - czy okno balkonowe znajdujące się w salonie, wychodzoące na zadaszony taras nie jest za wysokie i za wąskie? Ma wymiary 0,9 m na 2,55 m - jak wygląda taka chuda kiszka w praktyce? Musze szybko podjąc decyzję czy zostawic jak w projekcie, a jestem zaniepokojony długością balkonu...

Witam !

Okno wygląda nieźle.Możesz zobaczyć na stronie 16 tego wątku-jest tam kilka moich fotek i między innymi omawiane okno( przed nim krzesło ).

Witam w naszym gronie i pozdrawiam

gajoch

drzwi tarasowe wąskie powinno mieć taką samą wysokość jak pozostałe, bo inaczej chyba lipa może wyjść (przynajmniej dla szczególarzy, zawsze tacy się znajdą co później przyjdą i szukają dziury w całym) Co do szerokości to może lepiej dać 100 (w świetle 90), takie jest moje zdanie. Zresztą to prawie będzie niewidoczna róznica, takimi pierdołami nie ma co sie przejmować.

gajoch, rocco jesteście. :D

Jak tam postępy budowlane. Nic się nie odzywacie. Dawać tu jakieś foty. :D :lol: Ino migiem. :lol: :wink:

Brazunia mersi boku. :D :lol:

Witaj Edmar!

Na razie nowych fotek nie ma , bo nic się nie dzieje (dosychają jeszcze tynki).Jak będzie cos nowego to wyślę migiem ( chyba,że nie odpali, bo już długo nieużywany ).Jak tam Twoi tynkarze, zjawili się wreszcie ?

Pozdrowionka

gajoch

gajoch jotro ma zjechać towar na tynki i jeszcze prawdopodobnie zaczną się robić.

A czy Ty masz zamiar wprowadziś się jeszcze w tym roku?

Jak długo schły u Ciebie tynki?

rocco czekam cierpliwie na fotorelację. :D

Tynki jeszcze dosychają.Mimo takich upałów jakie panowały przez ok 2tyg.po zakończeniu tynkowania są jeszcze miejsca( tylko na parterze) gdzie jest mokro.To już około 1miesiąca.Też mnie to trochę wkurza, bo chciałbym zacząć inne prace, ale co zrobić.Trzeba czekać.Planuję zamieszkanie w naszym Wdzięcznym mniej więcej na grudzień( tego roku oczywiście)

drzwi tarasowe wąskie powinno mieć taką samą wysokość jak pozostałe, bo inaczej chyba lipa może wyjść (przynajmniej dla szczególarzy, zawsze tacy się znajdą co później przyjdą i szukają dziury w całym) Co do szerokości to może lepiej dać 100 (w świetle 90), takie jest moje zdanie. Zresztą to prawie będzie niewidoczna róznica, takimi pierdołami nie ma co sie przejmować.

Wymiękłem i zmieniłem wysokość i szerkość otworu balkonowego na zadaszony taras - na 2,4 m x 1,1 m. I obniżyłem wszystkie otwory okienne z 2,55 m na 2,4 m - w tym bramę garażową. W moim obecnym garażu mam bramę garażową Hormanna wysoką na 2,05 m i jest wystarczająco wysoka, a co dopiero brama wysoka na 2,55 (nie wyobrazam sobie ręcznego jej otwierania).

Zapomniałaś dodać "długo oczekiwanymi fotkami...

Oj tak Monisiu, to prawda. Sporo czasu upłynęło i nic na budowie się nie działo. :-? Czekałam i czekałam, aż w końcu się doczekałam. :D Z tym, że po tynkach znów będzie przestój, bo będą schły, i nic nie będę w stanie pokazać. :-? :(