monia77w1 29.07.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Ja tez nie znoszę zakupów. A jak juz mam iść na spożywkę to mnie trafia.Jedyne co uwielniam to oglądanie rzeczy do domu.Wtedy mogę zniknąć i na 5 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 29.07.2008 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 No właśnie, odnośnie zakupów do domu, to zapomniałam dodać, że zamówiłam płytki do garażu i pom. gosp. Będa pojutrze. Zrobiłam też wycene kuchni w ALNO, i okazało sie to wielkim nieporozumieniem. Krzyknęłli sobie za nią 50 tys. razem ze sprzętem AGD. Ale za to dzisiaj pojechałam do firmy Klik w Raszynie, i miła pani architekt zrobiła mi jeszcze lepszy projekcik, z tego samego materiału, i powiedziała, że będzie kosztować dużo mniej niż w Alno. Wycenę będę miała może za 2 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 29.07.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 50 tysięcy Chyba ich pogięło Jak będziesz miała projekt i wycenę to daj znać. Jakie płytki zamówiłaś do garażu? Ja tez niedługo będę szukała cos taniego. Edytko, żegnam się już. Dobranoc i buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.07.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Pozdrowionka znad morza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 30.07.2008 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 50 tysięcy Chyba ich pogięło Jak będziesz miała projekt i wycenę to daj znać. Jakie płytki zamówiłaś do garażu? Ja tez niedługo będę szukała cos taniego. Edytko, żegnam się już. Dobranoc i buziaki Właśnie dzisiaj dostałam nową wycenę kuchni. Miła pani ze studia w Raszynie zadzwoniła w samo południe, informując mnie, że kuchnia, którą sobie upatrzyłam będzie kosztować 25 tys. W te pędy pojechałam jeszcze do jednego studia, mieszczącego się w moim mieście i pan na miejscu wycenił ją nam 24 tys. z kawałkiem, czyli właściwie tak samo. Zaznaczam, że i w jednym i drugim studiu wycena dotyczyła tych samych frontów i blatów. Doszłam z mężem do wniosku, że nie ma co szukać dalej, bo i tak wycena takiej właśnie kuchni w różnych miejscach będzie bardzo podobna. Już za niespełna 2 godziny znów spotkaliśmy się z panią projektant w Raszynie, z myślą, że uda nam się co nieco uszczknąć z ceny. Po kilku minutach miłych negocjacji, cena spadła o 2 tys. Może ostatecznie nie jest to mało, ale tak jak pisałam cena w różnych studiach prawie taka sama. Suma sumarum, jutro przyjeżdża ekipa na ostateczne wymiary. Jestem szczęśliwa, że jeden kłopot mam już z głowy. Czas oczekiwania na mebelki wynosi ok. 5 tyg., ale ja potrzebuję ich nie wcześniej niż na drugą połowę września. W piątek jadę podpisać umowę, i wtedy mam nadzieje dostanę projekt do ręki. Mam tylko teraz jeszcze jeden problem. Co prawda oni mogą zamówić dla mnie też sprzęt AGD, ale pani była szczera i powiedziała, że to nie bedzie mi się opłacać, gdyż nie mają za mocnych upustów. Dlatego teraz muszę poszukać sprzętu na własną rękę. I tu mam do Was prośbę, podpowiedzcie, gdzie najlepiej przez internet szukać takich rzeczy? Jeszcze nigdy nic nie kupowałam wirtualnie i jestem całkiem zielona w tym względzie. Wiem tylko tyle, że można taki towar wyjąć za dużo mniejszą kasę. Czekam więc na pomoc w miarę możliwości oczywiście. Monisiu jeśli chodzi o płytki do garażu i pom. gos. to nazwy Ci nie podam, bo nawet nie znam. Po prostu pojechałam do kumpla, który pracuje w Glazomacie, i on mi doradził, jaka będzie najtańsza, ale jednocześnie odpowiednia do tych pomieszczeń, mi się spodobała (choć nie jest to żadne mistrzostwo świata) i nawet nie interesowałam się nazwą. Gres jest koloru nakrapianego, czekoladowego brązu do garażu, a do gosp. o to jaśniejsza. Glazura natomiast, która będzie położona na 3/4 scianach, i tylko w gosp., jest koloru beżowego. Koszt gresu to bodajże 32 zł. za m2, a glazury 29 zł. za m2. Oczekuję jej już do końca tygodnia, i chyba na fakturze będzie napisane jaki ma symbol i jak się nazywa, więc wtedy podam Ci namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 30.07.2008 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Pozdrowionka znad morza Dawno go nie widziałaś ,coooo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 30.07.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Edyś fajnie, że jesteś Zdjęcie rodzinne cudne, na buty córek też zwrociłam uwagę Gratuluje kuchni tylko wrzuć tu projekcik ...plissssss a tynkarze przyszli??????? Aha, co do zakupów w internecie to zapytaj Mayland, ona jest w tym specjalistką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 30.07.2008 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Aniu i Ty też śmiejesz się z naszych bucików. Tynkarzy dzisiaj nie budziet. Może jutro będą, kto to wie.... Nie koresponduję z Mayland. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 30.07.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Aniu i Ty też śmiejesz się z naszych bucików. Nie śmieję się tylko taki mi sie w oczy rzuciło Tynkarzy dzisiaj nie budziet. Może jutro będą, kto to wie.... No chole.ry jedne no Nie koresponduję z Mayland. Ups.... Nie umiem robić buziek w środku tekstu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 30.07.2008 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Ups.... Nie umiem robić buziek w środku tekstu Aniu, robi się je tak samo jak na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 30.07.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Ceny kuchni są powalające Jak ja się cieszę, że będę miała właściwie po kosztach Edytko, jak będziesz miała fakturkę to daj znać. Muszę wybrać też coś a nie chciałambym jakiegoś badziewia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atom1 31.07.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Ceny kuchni są powalające Jak ja się cieszę, że będę miała właściwie po kosztach Edytko, jak będziesz miała fakturkę to daj znać. Muszę wybrać też coś a nie chciałambym jakiegoś badziewia. Witam , ja mam znów dylemat i proszę o radę osoby które już mają piec gazowy , na jaki typ się zdecydować bo na rynku jest ich wiele i czy moc 24kw wystarczy no i zbiornik na 120litrów dla 3 osobowej rodziny. Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 31.07.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Ups.... Nie umiem robić buziek w środku tekstu Aniu, robi się je tak samo jak na końcu. Edyś jak cytowałam Twój post i pisałam odpowiedzi do Twoich zdań to buźki wskakiwały na końcu cytowania a nie na końcu mojego zdania Nie wiem jak je zrobić w środku tekstu. Jak sama pisze post i chcę buźkę w środku tekstu to wychodzi Doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 31.07.2008 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Już nie mam siły pisać, a na dodatek tracić nerw. Tak w skrócie. Ekipa tynkarzy nie pojawiła się. Okazało się, że oszukali nawet swojego szefa, prosząc o tydzień urlopu na rozjazdy do domów. A prawda była taka, że zostawili u mnie rozgrzebaną robotę i pojechali na inną. Po prostu ręce opadają. Pojawią się dopiero w poniedziałek. Szef obiecał że skończą w tydzień. I niech spi.......ją i niech na nich więcej nie patrzę. Druga niezałatwiona sprawa, to pomiary pod kuchnię. Co prawda pan zjawił się dzisiaj o umówionej godzinie, ale nie mógł dokładnie wymierzyć, ponieważ tynkarze nie wytynkowali jeszcze komina, który łączy się z kuchnią. Pomiar musi być dokładny, bo nie wiadomo ile tego tynku oni nałożą. No i ostatecznie pomiar przesunął się w czasie nieokreślonym. Następna przykra sprawa, to wystające rury wodociągowe, które zostały umieszczone w garażu, zdecydowanie za blisko przyszłej bramy garażowej. Chodzi o to, że znajdują się one dokładnie w linii, tam gdzie mają w przyszłości przechodzić prowadnice . W rezultacie trzeba będzie przesuwać rury, kując przy tym wylewki. Jak to piszę, to już mnie głowa rozbolała. Z pozytywnych dzisiaj załatwionych spraw, to zaklepanie ekipy do wszystkich prac wykończeniowych. Począwszy od ocieplenia poddasza, płyt k-g, poprzez malowanie ścian, a skończywszy na podłogach z drewna. Ludzi znam, bo już u mnie robili i mam do nich pełne zaufanie. To tyle wrażeń na dzisiaj. Jak dla mnie, to i tak za dużo. Atom co do pieca, to jeszcze nie mam pojęcia jaki będzie. Wiem tylko tyle, że najprawdopodobniej będzie to piec dwufunkcyjny z zasobnikiem. Ale jakiej firmy, to jeszcze nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 31.07.2008 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Zapodam jeszcze fotkę projektu, który był inspiracją do mojej kuchni. Oczywiście moja będzie miała inne rozplanowanie, ale szafki będą takie same. http://www.klik.org.pl/images/m2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.08.2008 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Edytko, normalnie brak słów Co za dziady Ja bym in nogi z d... powyrywała i nie tylko I odpowiednio bym się policzył na sam koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atom1 02.08.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Edytko, normalnie brak słów Co za dziady Ja bym in nogi z d... powyrywała i nie tylko I odpowiednio bym się policzył na sam koniec Witam mam pytanie do Edmara i Gajocha jakie macie na poddaszu okna pałaciowe chodzi mi o wymiary , czy takie jak w projekcie czy mniejsze 78x118 bo w projekcie mamy 78x140. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajoch 02.08.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Edytko, normalnie brak słów Co za dziady Ja bym in nogi z d... powyrywała i nie tylko I odpowiednio bym się policzył na sam koniec Witam mam pytanie do Edmara i Gajocha jakie macie na poddaszu okna pałaciowe chodzi mi o wymiary , czy takie jak w projekcie czy mniejsze 78x118 bo w projekcie mamy 78x140. Dzięki za pomoc. Witaj Atom ! Ja mam wszystkie okna ( połaciowe i na parterze ) zgodne z wymiarami w projekcie. Pozdrawiam i życzę coraz mniej wątpliwości gajoch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 02.08.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Edyta, czy u Ciebie nie buduje przypadkiem moja ekipa? Czytam o Twoich przebojach i widze siebie dokladnie rok temu, tylko na zdecydowanie mniej zaawansowanym etapie. I jak wiesz wprowadzilam sie na poczatku grudnia. Wiec badz dzielna, tup nozka jak trzeba i przeklnij czasem. Byle glosno. A co do zakupow w necie ja caly sprzet kupilam w http://www.agdexpert.pl/ Jako jedyni mieli na stanie calosc, ktora mnie interesowala i do tego byli najtansi. Pewnie gdybym kupowala w roznych sklepach poszczegolne elementy wyszloby jeszcze ciut taniej, ale nie chcialo mi sie bawic. No i mieli najtansza przeszylke kurierska. Tanio wypadalo tez w http://www.megamedia.pl/ ale na lodowke mialam czekac miesiac a na zmywarke 2 miesiace. Generalnie prawie cala wykonczeniowke kupowalam w necie, bo nie mialam ani czasu ani ochoty na latanie po sklepach. Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 03.08.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Ojej Edytko, ale sie narobiło...współczuje...serio.. Ale nie martw sie, na pewno wszystko się ułoży. Bądź cierpliwa Powodzenia Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts