Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Edmar70 i jej Wdzięczny M07

Edmar70

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No właśnie, odnośnie zakupów do domu, to zapomniałam dodać, że zamówiłam płytki do garażu i pom. gosp. :D :lol: Będa pojutrze. :D

Zrobiłam też wycene kuchni w ALNO, i okazało sie to wielkim nieporozumieniem. Krzyknęłli sobie za nią 50 tys. razem

ze sprzętem AGD. :o :o :o

Ale za to dzisiaj pojechałam do firmy Klik w Raszynie, i miła pani architekt zrobiła mi jeszcze lepszy projekcik, z tego samego materiału, i powiedziała, że będzie kosztować dużo mniej niż w Alno. Wycenę będę miała może za 2 dni.

50 tysięcy :o :o :o Chyba ich pogięło :roll:

Jak będziesz miała projekt i wycenę to daj znać.

Jakie płytki zamówiłaś do garażu? Ja tez niedługo będę szukała cos taniego.

Edytko, żegnam się już.

Dobranoc i buziaki :D

Właśnie dzisiaj dostałam nową wycenę kuchni. Miła pani ze studia w Raszynie zadzwoniła w samo południe, informując mnie, że kuchnia, którą sobie upatrzyłam będzie kosztować 25 tys. W te pędy pojechałam jeszcze do jednego studia, mieszczącego się w moim mieście i pan na miejscu wycenił ją nam 24 tys. z kawałkiem, czyli właściwie tak samo. Zaznaczam, że i w jednym i drugim studiu wycena dotyczyła tych samych frontów i blatów. Doszłam z mężem do wniosku, że nie ma co szukać dalej, bo i tak wycena takiej właśnie kuchni w różnych miejscach będzie bardzo podobna.

Już za niespełna 2 godziny znów spotkaliśmy się z panią projektant w Raszynie, z myślą, że uda nam się co nieco uszczknąć z ceny. :lol: Po kilku minutach miłych negocjacji, cena spadła o 2 tys. :) Może ostatecznie nie jest to mało, ale tak jak pisałam cena w różnych studiach prawie taka sama. Suma sumarum, jutro przyjeżdża ekipa na ostateczne wymiary. :D Jestem szczęśliwa, że jeden kłopot mam już z głowy. :lol: Czas oczekiwania na mebelki wynosi ok. 5 tyg., ale ja potrzebuję ich nie wcześniej niż na drugą połowę września. W piątek jadę podpisać umowę, i wtedy mam nadzieje dostanę projekt do ręki.

Mam tylko teraz jeszcze jeden problem. :roll: Co prawda oni mogą zamówić dla mnie też sprzęt AGD, ale pani była szczera i powiedziała, że to nie bedzie mi się opłacać, gdyż nie mają za mocnych upustów. Dlatego teraz muszę poszukać sprzętu na własną rękę. I tu mam do Was prośbę, podpowiedzcie, gdzie najlepiej przez internet szukać takich rzeczy? :roll: Jeszcze nigdy nic nie kupowałam wirtualnie i jestem całkiem zielona w tym względzie. :oops: Wiem tylko tyle, że można taki towar wyjąć za dużo mniejszą kasę. Czekam więc na pomoc w miarę możliwości oczywiście. :D

Monisiu jeśli chodzi o płytki do garażu i pom. gos. to nazwy Ci nie podam, bo nawet nie znam. :oops: Po prostu pojechałam do kumpla, który pracuje w Glazomacie, i on mi doradził, jaka będzie najtańsza, ale jednocześnie odpowiednia do tych pomieszczeń, mi się spodobała (choć nie jest to żadne mistrzostwo świata) i nawet nie interesowałam się nazwą. :oops: Gres jest koloru nakrapianego, czekoladowego brązu do garażu, a do gosp. o to jaśniejsza. Glazura natomiast, która będzie położona na 3/4 scianach, i tylko w gosp., jest koloru beżowego. Koszt gresu to bodajże 32 zł. za m2, a glazury 29 zł. za m2. Oczekuję jej już do końca tygodnia, i chyba na fakturze będzie napisane jaki ma symbol i jak się nazywa, więc wtedy podam Ci namiary. :D

Aniu i Ty też śmiejesz się z naszych bucików. :lol: :lol: :lol:

Nie śmieję się tylko taki mi sie w oczy rzuciło

Tynkarzy dzisiaj nie budziet. :evil: Może jutro będą, kto to wie.... :roll: :roll: :-?

No chole.ry jedne no

Nie koresponduję z Mayland. :oops: :oops: :oops:

Ups....

Nie umiem robić buziek w środku tekstu :roll: :roll: :roll: :roll:

Ceny kuchni są powalające :roll: :roll: :roll:

Jak ja się cieszę, że będę miała właściwie po kosztach :D

Edytko, jak będziesz miała fakturkę to daj znać.

Muszę wybrać też coś a nie chciałambym jakiegoś badziewia.

Witam , ja mam znów dylemat i proszę o radę osoby które już mają piec gazowy , na jaki typ się zdecydować bo na rynku jest ich wiele i czy moc 24kw wystarczy no i zbiornik na 120litrów dla 3 osobowej rodziny.

Z góry wielkie dzięki.

Ups....

Nie umiem robić buziek w środku tekstu :roll: :roll: :roll: :roll:

Aniu, robi się je tak samo jak na końcu. :lol:

Edyś jak cytowałam Twój post i pisałam odpowiedzi do Twoich zdań to buźki wskakiwały na końcu cytowania a nie na końcu mojego zdania :roll: :roll:

Nie wiem jak je zrobić w środku tekstu. Jak sama pisze post i chcę buźkę w środku tekstu to wychodzi :roll: :lol:

Doberek :D

Już nie mam siły pisać, a na dodatek tracić nerw. :-? Tak w skrócie. Ekipa tynkarzy nie pojawiła się. Okazało się, że oszukali nawet swojego szefa, prosząc o tydzień urlopu na rozjazdy do domów. A prawda była taka, że zostawili u mnie rozgrzebaną robotę i pojechali na inną. :o :x Po prostu ręce opadają. Pojawią się dopiero w poniedziałek. Szef obiecał :roll: że skończą w tydzień. I niech spi.......ją i niech na nich więcej nie patrzę.

Druga niezałatwiona sprawa, to pomiary pod kuchnię. Co prawda pan zjawił się dzisiaj o umówionej godzinie, ale nie mógł dokładnie wymierzyć, ponieważ tynkarze nie wytynkowali jeszcze komina, który łączy się z kuchnią. Pomiar musi być dokładny, bo nie wiadomo ile tego tynku oni nałożą. No i ostatecznie pomiar przesunął się w czasie nieokreślonym. :roll:

Następna przykra sprawa, to wystające rury wodociągowe, które zostały umieszczone w garażu, zdecydowanie za blisko przyszłej bramy garażowej. Chodzi o to, że znajdują się one dokładnie w linii, tam gdzie mają w przyszłości przechodzić prowadnice . W rezultacie trzeba będzie przesuwać rury, kując przy tym wylewki. :-? :( Jak to piszę, to już mnie głowa rozbolała. :-?

Z pozytywnych dzisiaj załatwionych spraw, to zaklepanie ekipy do wszystkich prac wykończeniowych. Począwszy od ocieplenia poddasza, płyt k-g, poprzez malowanie ścian, a skończywszy na podłogach z drewna. Ludzi znam, bo już u mnie robili i mam do nich pełne zaufanie.

To tyle wrażeń na dzisiaj. Jak dla mnie, to i tak za dużo. :lol:

Atom co do pieca, to jeszcze nie mam pojęcia jaki będzie. Wiem tylko tyle, że najprawdopodobniej będzie to piec dwufunkcyjny z zasobnikiem. Ale jakiej firmy, to jeszcze nie wiem.

Edytko, normalnie brak słów :evil: Co za dziady :evil:

Ja bym in nogi z d... powyrywała i nie tylko :evil:

I odpowiednio bym się policzył na sam koniec :-?

Witam mam pytanie do Edmara i Gajocha jakie macie na poddaszu okna pałaciowe chodzi mi o wymiary , czy takie jak w projekcie czy mniejsze 78x118 bo w projekcie mamy 78x140.

Dzięki za pomoc.

Edytko, normalnie brak słów :evil: Co za dziady :evil:

Ja bym in nogi z d... powyrywała i nie tylko :evil:

I odpowiednio bym się policzył na sam koniec :-?

Witam mam pytanie do Edmara i Gajocha jakie macie na poddaszu okna pałaciowe chodzi mi o wymiary , czy takie jak w projekcie czy mniejsze 78x118 bo w projekcie mamy 78x140.

Dzięki za pomoc.

Witaj Atom !

Ja mam wszystkie okna ( połaciowe i na parterze ) zgodne z wymiarami w projekcie.

Pozdrawiam i życzę coraz mniej wątpliwości

gajoch

Edyta, czy u Ciebie nie buduje przypadkiem moja ekipa? :wink: Czytam o Twoich przebojach i widze siebie dokladnie rok temu, tylko na zdecydowanie mniej zaawansowanym etapie. I jak wiesz wprowadzilam sie na poczatku grudnia. Wiec badz dzielna, tup nozka jak trzeba i przeklnij czasem. :D Byle glosno. :D

A co do zakupow w necie ja caly sprzet kupilam w http://www.agdexpert.pl/ Jako jedyni mieli na stanie calosc, ktora mnie interesowala i do tego byli najtansi. Pewnie gdybym kupowala w roznych sklepach poszczegolne elementy wyszloby jeszcze ciut taniej, ale nie chcialo mi sie bawic. No i mieli najtansza przeszylke kurierska.

Tanio wypadalo tez w http://www.megamedia.pl/ ale na lodowke mialam czekac miesiac a na zmywarke 2 miesiace. :o

Generalnie prawie cala wykonczeniowke kupowalam w necie, bo nie mialam ani czasu ani ochoty na latanie po sklepach.

Pozdrawiam

Magda