Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Edmar70 i jej Wdzięczny M07

Edmar70

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tacy są niektórzy fachowcy - u mnie górale jak wyjechali, to na materacach łóżek piętrowych, na których spali, pod kocami znalazłam otwartą musztardę, kilka skarpet, puste butelki, kawałki paieru toalet., sztućce, kartoniki z papierosów i inne szpeje - w takim syfie spali. Na budowie był rozpiździec totalny - lepiej jak u Ciebie, Edyś :wink: Sprzątaliśmy w 3 -kę przez 3 dni :roll: :evil: :evil: :evil: i konca nie mogliśmy zobaczyć. Ale wkurza mnie coś takiego okropnie, nawet jak to widzę u kogoś na fotkach, bo od razu mi się przypomina nasze sprzątanie. Brak szacunku i ... widać co za fachowcy :-? Teraz mamy z kolei b.uporządkowaną ekipę, ale tempo prac żółwie - niestety dzisiaj ciężko o dobrą ekipę, która prychodzi, zrobi swoje - tak, żeby nie trzeba było pilnować, kontrolować, sprawdzać, zbiera zabawki i po sprawie. :roll:

Monia, szok po prostu. :o

Nie wiedziałam, że też miałaś podobne przejścia? Wydawałoby się, że górale to tacy porządni, poukładani i pracowici ludzie. :roll: Najwyrażniej widać, że nie wszyscy.

Szkoda, że nie zrobiłam fotek stołu przy którym biesiadowali. Sprzątanie tego pierdolnika przyprawiało mnie o mdłosci. :-? Czego tam nie było :roll: setki opakowań po fajkach, tysiące petów, walających się po stole i na posadzce, spleśniały chleb, zepsute, niedojedzone konserwy, brudne kubki po kawie, niezliczona ilość pustych butelek po wodzie mineralnej, gazety i wiele innego obrzydliwego badziewia. :o :evil: Przy tym upaprali mi tynkiem i jakimś klejem cały zestaw ogrodowy, który po uśilnym moim szorowaniu, nie nadaje się do użytku.

Co za ludzie!!!! :roll: Nie piszę więcej, bo tylko się nakręcam, i niepotrzebnie denerwuję. :(

Monia, szok po prostu. :o

Nie wiedziałam, że też miałaś podobne przejścia? Wydawałoby się, że górale to tacy porządni, poukładani i pracowici ludzie. :roll: Najwyrażniej widać, że nie wszyscy.

Szkoda, że nie zrobiłam fotek stołu przy którym biesiadowali. Sprzątanie tego pierdolnika przyprawiało mnie o mdłosci. :-? Czego tam nie było :roll: setki opakowań po fajkach, tysiące petów, walających się po stole i na posadzce, spleśniały chleb, zepsute, niedojedzone konserwy, brudne kubki po kawie, niezliczona ilość pustych butelek po wodzie mineralnej, gazety i wiele innego obrzydliwego badziewia. :o :evil: Przy tym upaprali mi tynkiem i jakimś klejem cały zestaw ogrodowy, który po uśilnym moim szorowaniu, nie nadaje się do użytku.

Co za ludzie!!!! :roll: Nie piszę więcej, bo tylko się nakręcam, i niepotrzebnie denerwuję. :(

Tak sobie czytam... i przez chwilę myślałam, że sprzątałaś po moich góralach :roll: :evil: :evil: - identiko, te same rzeczy były na stole i wokoło. Nasz zestaw ogrodowy poszedł do wyrzucenia, bo krzesła były połamane, a stół ... może faktycznie nie będę pisać, żeby się nie nakręcać.

Edyś, górale mawiają, że są : górale i "górale" umnie byli "górale" z okolic Rabki - absolutnie nie polecam Pana Jerzego ze swoją ekipą. Syf to nie problem, ale partolenie roboty to już przesada, a u nich niestety jedno i drugie :evil: :evil:

Aniu pisałam już chyba w Twoich komentarzach, :wink: że jak nie uda mi się zagonić tych wsiarzy do roboty, to liczę ze może chłopaki od wykończeniówki zlitują się nade mną i mi to poprawią. Ale jeszcze z nimi o tym nie rozmawiałam.

Prace wykończeniowe maja zacząć się od soboty. Na początek podwieszą mi sufity w kuchni, aby możnabyło wziąć dokładne pomiary pod zabudowę kuchenną. Następnie muszą dokleić nadproże do otworu garażowego, ponieważ jest za wysoko i nie można zamontować bramy garażowej.

A później to już zaczną czystą wykończeniówkę.

Przy dobrych wiatrach, :lol: okna przyfruną w przyszłym tygodniu. :D

Edmar co za barany :-? brak słów...

U nas poszło do przodu - w końcu doczekaliśmy się pozwolenia na budowę - umowa z energetyką podpisana - mają 9 miesięcy :roll:

Zastanawiamy się czy zaczynać jeszcze w tym roku - jakby była sensowna ekipa to bym chciała surowy otwarty na zimę ... a jak nie to chociaż fundamenty - bo to wiadomo jaka zima będzie i ile będzie mróz trzymać 8)

Jak na razie znaleziony jeden Pan (opinie jako firma mają super) ale chyba na głowę upadł bo chciał 80 tys za samą robociznę stanu surowego otwartego - bo że niby dach skomplikowany itp, teraz zeszedł na 260 tys z materiałami - a my przewidzielismy jakieś 500 na całość :roll: ehhh może być ciężko - nie chcemy oszczędzać na firmie i brać byle kogo - byle tanio, ale bez przesady.

Edmar prowadzisz pewnie kosztorys...jeśli możesz to ile Was kosztował dom do stropu - bez dachu ?? (my też planujemy suporex).

Rocco_29 jesteś w stanie stwierdzić ile kosztował Cię dach i ile w tym robocizna ??

Sto pytań do :D - ale wiecie jak jest na początku ... są tylko pytania

:lol: :lol:

pozdrawiam budujących

Hej Edytko :D

Mam nadzieję, ze jak wrócę z wakacji to bedziesz już miała tynki.

Trzymam kciuki :D

pozdrowionka Monika

Dzięki Monia za kciukaski. :D

Ale niestety jeszcze proszę o trzymanie, ponieważ tynkarze mnie olali i teraz sprawa jest na ostrzu noża. Dziś udało nam się w końcu dodzwonić do szefa, który wrócił po dwutygodniowej nieobecności. Po raz kolejny jego pracownicy oszukali go, mówiąc, że u nas już dawno wszystko skończyli. :o :evil: :evil: Po rozmowie z mężem , mocno wystraszony, zapewnił, że jutro przyjedzie. ZOBACZYMY!!! :roll:

A ja myślałam, że już okna pooglądam :roll: , a tu takie numery panowie odstawiają :evil:

Takie numery to nie z nami, jak się okazało. Jak do piątku, kiedy przyjadą okna, nie wyprowadzą tynków jak się należy, będą mieli przechlapane. :-?

Okienka już niedługo. Proszę czekać cierpliwie na foty. :D