Edmar70 04.12.2008 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Ale się wysztafirowałam, cooooo???? Na Mikołajkę W piciu zrobiłam sobie małą przerwę Znając sibie, do nałogu jeszcze powrócę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 04.12.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Ale się wysztafirowałam, cooooo???? Na Mikołajkę W piciu zrobiłam sobie małą przerwę Znając sibie, do nałogu jeszcze powrócę. To Ty Edytko masz jakieś problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 04.12.2008 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Ale się wysztafirowałam, cooooo???? Na Mikołajkę W piciu zrobiłam sobie małą przerwę Znając sibie, do nałogu jeszcze powrócę. To Ty Edytko masz jakieś problemy Niooo....budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 04.12.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Ale się wysztafirowałam, cooooo???? Na Mikołajkę W piciu zrobiłam sobie małą przerwę Znając sibie, do nałogu jeszcze powrócę. To Ty Edytko masz jakieś problemy Niooo....budowlane Witam w klubie Tylko, ze u mnie trochę może to się przeciagnąć, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 04.12.2008 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Witam w klubie Tylko, ze u mnie trochę może to się przeciagnąć, niestety Może Cię pocieszę, bo u mnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 04.12.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Witam w klubie Tylko, ze u mnie trochę może to się przeciagnąć, niestety Może Cię pocieszę, bo u mnie też No pociesza mnie, ze nie jestem sama ale tylko trochę Ale co tam, zawsze mogłoby być gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.12.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.12.2008 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Mam już drzwi wejściowe Tylko fotek brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.12.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 To gratulacje i czekamy na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 10.12.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 noooo czekamy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 10.12.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Ja też czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 10.12.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Ja też czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 11.12.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 noooo ilez można nas tak trzymać... gdzie te foty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 11.12.2008 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 11 tygodni oczekiwania ale som Cieszę się, bo idealnie dopasowały się kolorem z oknami http://images43.fotosik.pl/39/922163dd94c9aeaamed.jpg http://images47.fotosik.pl/39/6175e3bdd4fa5c49med.jpg http://images48.fotosik.pl/39/8612cfad3f4365e9med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 11.12.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Łaaaaaaaaaa, Edytko, są piękne I faktycznie idealnie dopasowane kolorystycznie do okien. Opłacało się czekać. Pięknie wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 11.12.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Ladniutkie, nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 11.12.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Edytko, pięknie wyglądają te drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 11.12.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 no ja cie.... piękne... warto było czekać - oj warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorb 11.12.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Witam wszystkich "wdzięczniaków". od jakiegoś czasu szukam projektu domu - wdzięczny bardzo przypadł mi do gustu ,. Mam taką nieśmiałą prośbę czy ktoś z szacownego grona zechciałby podesłać skany rzutów badź pliki DXF(z wymiarami pomieszczeń). Przed zakupem projektu chciałbym dokładnie się przyjrzeć. druga prośba to podpowiedzcie co w tym projekcie jest niewypałem, jakie zmiany należałoby zrobić. Mi nasuwają się takie spostrzeżenia/pytania: 1. wymiary stolarki okiennej są nietypowe co wiąże się ze zwiększonymi kosztami 2. Czy ktos podwyższał ściankę kolankową(na której leży murłata - w org. jest chyba 50cm) i jaki daje to efekt wizualny (proporcje). 3. Il. kominów brrrr czy aż tyle ich potrzeba? 4. słupy/ podpory zarówno na poddaszu jak i w pom. gosp - jak je ukryć? Z góry dziękuje za podpowiedzi/ informacje/sany. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atom1 12.12.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Witam wszystkich "wdzięczniaków". od jakiegoś czasu szukam projektu domu - wdzięczny bardzo przypadł mi do gustu ,. Mam taką nieśmiałą prośbę czy ktoś z szacownego grona zechciałby podesłać skany rzutów badź pliki DXF(z wymiarami pomieszczeń). Przed zakupem projektu chciałbym dokładnie się przyjrzeć. druga prośba to podpowiedzcie co w tym projekcie jest niewypałem, jakie zmiany należałoby zrobić. Mi nasuwają się takie spostrzeżenia/pytania: 1. wymiary stolarki okiennej są nietypowe co wiąże się ze zwiększonymi kosztami 2. Czy ktos podwyższał ściankę kolankową(na której leży murłata - w org. jest chyba 50cm) i jaki daje to efekt wizualny (proporcje). 3. Il. kominów brrrr czy aż tyle ich potrzeba? 4. słupy/ podpory zarówno na poddaszu jak i w pom. gosp - jak je ukryć? Z góry dziękuje za podpowiedzi/ informacje/sany. pozdrawiam Witam serdecznie i co nie co mogę Panu powiedzieć o tym projekcie ja akurat zmieniłam w nim dość sporo oto kilka zmian: 1. z gabinetu na dole zrobiłam sypialnię i w związku z tym wywaliłam okno prowadzące na taras (bo nie zmieściłabym wtedy łóżka) a powiększyłam okno te w ścianie bo tamto byłoby za małe a pokój ten jest skierowany na północ 2. z małej łazienki na dole a jest ona naprawdę mała zrobiłam garderobę do której wchodzę z sypialni i wywaliłam z niej okno bo po co okno w garderobie no i pozbyłam się drzwi łazienkowych bo wchodzę do niej z sypialni a nie z korytarza 3.łazienka została zrobiona z pomieszczenia gospodarczego które uważam że jest dość duże i tam wywaliłam te drzwi gospodarcze a wstawiłam w ich miejsce okno i drzwi do łazienki umieściłam na przeciwko drzwi do sypialni 4.wyrzuciłam schody betonowe i zamieniłam je na wolnostojące i to była bardzo dobra decyzja bo jest większa przestrzeń w holu a nie ma takiego ciemnego tunelu prowadzącego na poddasze 5.pomieszczenie gospodarcze mam naprawdę małe bo jest pomniejszony garaż o 1 metr i trochę zabrane z pomieszczenia gospodarczego tego w projekcie tak więc nie jest ono duże jest przeznaczone tylko na piec gazowy i jakieś pierdołki , pralnia będzie na poddaszu 6. jeśli chodzi o słupy na dole to jeden mam w spiżarce a ten który jest w pomieszczeniu gospodarczym wg. projektu to w związku z tym że tam jest łazienka to mam go koło schodów w holu (będzie z kamienia i podświetlony) 7. w garażu zrobiłam zamiast okien luksfery ale zostawiłam tylko 2 okienka z luksferów a nie 3 tak jak w projekcie 8.jeśli chodzi o kominy to mam ich mniej w kuchni jest komin wentylacyjny , i w garderobie też ,w salonie jest komin bo tam będzie kominek ,w pomieszczeniu gosp. też jest bo musi być do pieca a na holu został komin wyrzucony a w projekcie on jest 9. jeśli chodzi o okna na dole to zostawiłam takie jak w projekcie a też myślałam o tym żeby je zmniejszyć ale dobrze że tego nie zrobiłam bo jednak światło słoneczne jest nie zastąpione nawet te duże okno w kuchni też zostawiłam bo w związku z tym że jest to projekt na działkę od południa to praktycznie jest to jedyne okno na południe i uważam że powinno zostać jak w projekcie a koszty wykonania takich okien wcale nie takie odbiegające od okien standardowych 10. jeśli chodzi o ściankę kolankową ja nic nie zmieniałam mam tak jak w projekcie i uważam że poddasze wcale nie jest małe można je fajnie umeblować a dom nie stracił wyglądu zewnętrznego 11. jeśli chodzi o słupy na poddaszu mnie one wcale nie przeszkadzają dodają uroku tym pomieszczeniom w końcu to jest poddasze można je fajnie zaaranżować i udekorować , jest sposób żeby się całkowicie ich pozbyć bo też tak chciałam zrobić ale koszty tego są ogromne ,można zrobić stalową konstrukcję i przy pomocy dżwigów ją osadzić ale tak jak mówię bardzo dużo zachodu jest z tym i trudno znależć firmę która to wykona fachowo 12. jeśli zdecyduję się Pan na schody wolnostojące tak jak ja to może Pan zmienić sobie wielkość poszczególnych pomieszczeń poddasza na bardziej praktyczne bo schody te spowodowały to że 2 pomieszczenia mają u mnie inne wymiary są większe a mianowicie pokój numer 16 i 17 są to oznaczenia wg. tego co podaje murator w internecie jak Pan wejdzie sobie na rzuty te ogólne w internecie to one takie są pozostały takie same ale z tej 17 zamierzam zrobić garderobę-składzik a druga połowa pokoju będzie pełnić funkcję gabinetu, jeśli chodzi o pomieszczenie numer 18 wg. projektu to jest garderoba to u mnie jest to dużo większe pomieszczenie i mam tam łazienkę z pralnią , jeśli chodzi o pokój numer 15 to u mnie został on powiększony do rozmiarów pokoju numer 16 i jest wielkościowo taki sam te dwa pokoje to będą pokoje dla dzieci i w zupełności im wystarczą a to wszystko przez to że schody zostały troszkę przesunięte i są wolnostojące 13. zmiana wolego oka na lukarnę trójkątną nie ukrywam że zadecydowały tu ogromne koszta i okien wolich i pokrycia dachu karpiówką która jest bardzo droga a wole oka najładniej się prezentują jak dach jest nią pokryty To chyba już wszystko z tych większych zmian jakie zrobiłam jak na razie nie żałuję. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts