Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Edmar70 i jej Wdzięczny M07

Edmar70

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I mamy wyngiel na ścianie. :lol:

.

ja tylko w kwestii formalnej... u nas sie mówi wągiel :lol: :lol: z akcentem na - ą - :) :)

A u mnie to nie wiem jak się mówi :roll:

Ściągnęłam żywcem z Misia :lol: "...wyngiel przywieźli, wyngiel...będzie wojna" czy coś takiego :lol:

:lol: :lol: :lol:

jeśli chodzi o Bareję to ALTERNATYWY rulezzzzzz :lol:

Witam w nowym roku :)

Edmar piekna ściana :o ... a jak tam kuchnia ?? działają coś ??

My czekamy na wiosnę ... stety, niestety - ale wracamy do pompy ciepła - odmówili nam podłączenia gazu "względy ekonomiczne" - wycenili przyłącze na 75 tys 8) Nie oplaca nam się partycypowac w kosztach, bo jeszcze trzeba zrobić cala instalację :roll:

w każdym razie pogodziliśmy się z tym :wink:

Mam pytanko do Wdzięczniaków - co sądzicie o nowych projektach M07b i M07c ?? dzisiaj dojrzałam, że są nowe i pobierznie przestudiowałam - dla mnie C z dwoma pokojami na dole odpada w przedbiegach - brak pom. gospodarczego, natomiast wariant II B calkiem, calkiem bo większy, ale brakuje spiżarki i garderoby :roll:

A tak w ogole nie wiem czy pisalam (pewnie nie), że jakieś 2 km od nas stoi Wdzięczny, piekny :lol: ... ma idealnie wykonane wole oko ... mam fotkę, ale nie mam pozwolenia od właścicieli na publikację - musimi się się kiedyś tam wybrać i pogadać :)

A może właściciele tu zaglądają - chatka stoi między Borzecinem D. a Ożarowem Maz. 8)

Cześć Muleczka! :D

Co tak rzadko zaglądasz? :roll:

Jak widzisz od ostatniej Waszej wizyty, co nieco się zmieniło. Jakby co zapraszam ponownie. :D

Kuchnia wciąż stoi w sypialni. :lol: W przyszłym tygodniu będą kłaśc dechy w salonie. Potem muszą one leżakować coś ok. 3 tyg., więc prawdopodobnie dopiero po tym terminie umówię się na montaż kuchni.

Kupę kasy zaśpiewali za to przyłącze. :o :evil: A macie już mycenę na pompę?

Jeśli chodzi o nowe projekty Wdzięcznego, to też obejrzałam tak tyle o ile. I jedna rzecz najbardziej mnie drażni, wyjście z wiatrołapu prosto do salonu. :roll: To mi zupełnie nie leży. Nad resztą nie zastanawiałam się za mocno.

Qrcze...to sporo już tych Wdzięczniaków sie buduje. A Ci Państwo to już mieszkają? Z kilkoma Wdzięczniakami koresponduję mailem, ale nie wiem skąd oni są.

Widziałam jeszcze, zupełnie przypadkowo, jednego Wdzięcznego w Gołkowie koło Piaseczna. Też miał "wole oczko". :D Niestety nie rozmawialiśmy z właścicielami, bo jechaliśmy na imprezkę. :lol:

Trzymam kciuki za rychłe przybycie wiosny i rozpoczęcie prac.

Pozdrawiam

Edyta

:D

Oj Edmar rzadko zaglądam bo by mi serce z zazdrości pękło ;) po kazdej wizycie jest bezsenna noc pełna nowych pomyslow na aranżacje wnętrz ;)

Hmmm jesli chodzi o pompe nie mamy jeszcze konkretnej wyceny - Rafał twierdzi że z 35 tys pójdzie (bez instalacji podłogówki) czyli pompa, zasobnik, ryry w ziemi ... no ale trzeba będzie więcej zainwestować w porządne ocieplenie , okna itp - optymista z niego ;)

Nie wiem czy "Ci Państwo" juz mieszkają - nie mielismy okazji porozmawiać, ale w oknach wisiały jeszcze jakies szmaty więc chyba nie - ale to było trochę przed świętami - może jutro się przejedziemy ...

Co do tych nowych projektów - wejście od razu do salonu - to tak chyba na amerykański styl ;)

ja tam uważam, że nasz projekt jest super i wpasował sie w moje oczekiwania ... chłop trochę miałczy na mały garaż - no ale przeciez wiecznie dużego auta nie będziemy mieć :roll:

No a z zaproszenia na pewno skorzystamy - nie mowie kiedy - ale chyba juz na kawkę w nowej kuchni ;)

dobranoc

Mulka, to do rychłego zobaczenia. :D

Coś mi się niedobrego porobiło z moim kamiuszczkiem....buuuuu..... :(

Po zaimpregnowaniu zmienił kolor na taki stalowy, nawet fajny, ale jest ale... powyłaziły jakieć plamy. Wygląda to fatalnie. Byc może kamien nie równo wchłania impregnat i dlatego miejscami jest ciemny a miejscami zupełnie jasny. :roll: W jażdym bądź razie dzisiaj gruntuje sie po raz drugi i zobaczymy jak teraz będzie się zachowywał.

No i co z tym kamieniem Kochana :roll: :roll: :roll:

Wyrównał się ????

Ten kamień to jakiś dziwny jest. :roll: Po drugim zaimpregnowaniu, znów zrobił się corny jak święta ziemia. :lol: Tylko w bardzo nielicznych miejscach wyszły plamki, choc minęło już prawie 10 godz. od mazania. :D Wychodzi na to, że kamień już lepiej zaczął wchłaniać impregnat. Tam gdzie jest jeszcze jakaś plama, maźnie się jeszcze raz. :lol: No dobra, może jednak lepiej poczekać do jutra, niż się tak za wczasu podniecać. :roll:

noooo to dobrze.....

ja coś czuję że u mnie bedzie ten sam nerw :( bo kominek o którym sie tyle mówi :) jest z piaskowa, i ma być przez pana kominkowego zaimpregnowany i pan powiedział, żeby sie nie przejmować i nie denerwować jak dostanie plam czy cós... że to normalne i się z czasem wyrówna... i będzie śliczny jasny kamień.....

a co na to moja druga połowica.... da to pan na piśmie i nie będziemy sie denerwować :)

se myślę noooo w końcu jakaś asertywność się w nim obudziła :)

NItusia , przy Tobie to i w kamieniu się asertywność obudzi :wink:

no dziękuję bardzo.....

dostałam próbki tego piaskowa, i powiem, że podoba mi się ten kamień, tyle że ja się bojam o jego czyszczenie.... bo piaskowiec chcąc odnowić się piaskuje :roll:

pan powiedział, że po prostu pociera jednym kawałkiem piaskowa o drugi i tyle.... ale jakoś mi to za pięknie brzmi . A Wam?

raz na parę lat.... w zależności jak szybko się zakurzy, bo to jest kwestia kurzu właśnie.... bo kamien jest porowaty....

pocieszam się, że w razie W to za 500 zł to oni przyjeżdżają i to czyszczą i impegnują....

cześć dziewuszki! :D

Moje nerwy jakby trochę sie uspokoiły, bo od wczoraj na kamieniu nie wyskoczyły nowe plamy. :D Te co wyszły maźnie sie jeszcze raz. :p

Nituś, kiedy zamawiałam kamień do kominka, to pan powiedział mi, że są specjalne impregnaty do kamieni, które mogą zmieniać kolor kamienia (czyt: przyciemniać), bądź nie. To zależy jaki efekt chcemy osiągnąć. A do każdego czyszczenie to bym kamieniarza wołała. W końcu profesjonalista, nieee... :roll: