nitubaga 09.01.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 I mamy wyngiel na ścianie. . ja tylko w kwestii formalnej... u nas sie mówi wągiel z akcentem na - ą - :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 09.01.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 ooo to i do mnie będziesz miała za dwa latka blisko , bo my Tuż obok Edysi sie budowac będziemy się będzie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 09.01.2009 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 I mamy wyngiel na ścianie. . ja tylko w kwestii formalnej... u nas sie mówi wągiel z akcentem na - ą - :) A u mnie to nie wiem jak się mówi Ściągnęłam żywcem z Misia "...wyngiel przywieźli, wyngiel...będzie wojna" czy coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 09.01.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 I mamy wyngiel na ścianie. . ja tylko w kwestii formalnej... u nas sie mówi wągiel z akcentem na - ą - :) A u mnie to nie wiem jak się mówi Ściągnęłam żywcem z Misia "...wyngiel przywieźli, wyngiel...będzie wojna" czy coś takiego jeśli chodzi o Bareję to ALTERNATYWY rulezzzzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUlka 10.01.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Witam w nowym roku Edmar piekna ściana ... a jak tam kuchnia ?? działają coś ?? My czekamy na wiosnę ... stety, niestety - ale wracamy do pompy ciepła - odmówili nam podłączenia gazu "względy ekonomiczne" - wycenili przyłącze na 75 tys Nie oplaca nam się partycypowac w kosztach, bo jeszcze trzeba zrobić cala instalację w każdym razie pogodziliśmy się z tym Mam pytanko do Wdzięczniaków - co sądzicie o nowych projektach M07b i M07c ?? dzisiaj dojrzałam, że są nowe i pobierznie przestudiowałam - dla mnie C z dwoma pokojami na dole odpada w przedbiegach - brak pom. gospodarczego, natomiast wariant II B calkiem, calkiem bo większy, ale brakuje spiżarki i garderoby A tak w ogole nie wiem czy pisalam (pewnie nie), że jakieś 2 km od nas stoi Wdzięczny, piekny ... ma idealnie wykonane wole oko ... mam fotkę, ale nie mam pozwolenia od właścicieli na publikację - musimi się się kiedyś tam wybrać i pogadać A może właściciele tu zaglądają - chatka stoi między Borzecinem D. a Ożarowem Maz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.01.2009 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Cześć Muleczka! Co tak rzadko zaglądasz? Jak widzisz od ostatniej Waszej wizyty, co nieco się zmieniło. Jakby co zapraszam ponownie. Kuchnia wciąż stoi w sypialni. W przyszłym tygodniu będą kłaśc dechy w salonie. Potem muszą one leżakować coś ok. 3 tyg., więc prawdopodobnie dopiero po tym terminie umówię się na montaż kuchni. Kupę kasy zaśpiewali za to przyłącze. A macie już mycenę na pompę? Jeśli chodzi o nowe projekty Wdzięcznego, to też obejrzałam tak tyle o ile. I jedna rzecz najbardziej mnie drażni, wyjście z wiatrołapu prosto do salonu. To mi zupełnie nie leży. Nad resztą nie zastanawiałam się za mocno. Qrcze...to sporo już tych Wdzięczniaków sie buduje. A Ci Państwo to już mieszkają? Z kilkoma Wdzięczniakami koresponduję mailem, ale nie wiem skąd oni są. Widziałam jeszcze, zupełnie przypadkowo, jednego Wdzięcznego w Gołkowie koło Piaseczna. Też miał "wole oczko". Niestety nie rozmawialiśmy z właścicielami, bo jechaliśmy na imprezkę. Trzymam kciuki za rychłe przybycie wiosny i rozpoczęcie prac. Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 10.01.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 dobry wieczór wdzięcznisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUlka 10.01.2009 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Oj Edmar rzadko zaglądam bo by mi serce z zazdrości pękło po kazdej wizycie jest bezsenna noc pełna nowych pomyslow na aranżacje wnętrz Hmmm jesli chodzi o pompe nie mamy jeszcze konkretnej wyceny - Rafał twierdzi że z 35 tys pójdzie (bez instalacji podłogówki) czyli pompa, zasobnik, ryry w ziemi ... no ale trzeba będzie więcej zainwestować w porządne ocieplenie , okna itp - optymista z niego Nie wiem czy "Ci Państwo" juz mieszkają - nie mielismy okazji porozmawiać, ale w oknach wisiały jeszcze jakies szmaty więc chyba nie - ale to było trochę przed świętami - może jutro się przejedziemy ... Co do tych nowych projektów - wejście od razu do salonu - to tak chyba na amerykański styl ja tam uważam, że nasz projekt jest super i wpasował sie w moje oczekiwania ... chłop trochę miałczy na mały garaż - no ale przeciez wiecznie dużego auta nie będziemy mieć No a z zaproszenia na pewno skorzystamy - nie mowie kiedy - ale chyba juz na kawkę w nowej kuchni dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 12.01.2009 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Mulka, to do rychłego zobaczenia. Coś mi się niedobrego porobiło z moim kamiuszczkiem....buuuuu..... Po zaimpregnowaniu zmienił kolor na taki stalowy, nawet fajny, ale jest ale... powyłaziły jakieć plamy. Wygląda to fatalnie. Byc może kamien nie równo wchłania impregnat i dlatego miejscami jest ciemny a miejscami zupełnie jasny. W jażdym bądź razie dzisiaj gruntuje sie po raz drugi i zobaczymy jak teraz będzie się zachowywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 12.01.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Edyś trzymam kciuki by wyszło wszystko dobrze.... może to to co mówisz - nierównomierne wchłanianie impregnatu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 12.01.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 O jejku ale namachałyście. Dawno mnie tu chyba nie było. A co do Wyngla to dokładnie tak leciało: – Przywieźli wyngiel! Wyngiel!! Wyngiel je we wiosce! – Wojna będzie... Przed wojną tyz był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 12.01.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 No i co z tym kamieniem Kochana Wyrównał się ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 12.01.2009 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 No i co z tym kamieniem Kochana Wyrównał się ???? Ten kamień to jakiś dziwny jest. Po drugim zaimpregnowaniu, znów zrobił się corny jak święta ziemia. Tylko w bardzo nielicznych miejscach wyszły plamki, choc minęło już prawie 10 godz. od mazania. Wychodzi na to, że kamień już lepiej zaczął wchłaniać impregnat. Tam gdzie jest jeszcze jakaś plama, maźnie się jeszcze raz. No dobra, może jednak lepiej poczekać do jutra, niż się tak za wczasu podniecać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 13.01.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 noooo to dobrze..... ja coś czuję że u mnie bedzie ten sam nerw bo kominek o którym sie tyle mówi jest z piaskowa, i ma być przez pana kominkowego zaimpregnowany i pan powiedział, żeby sie nie przejmować i nie denerwować jak dostanie plam czy cós... że to normalne i się z czasem wyrówna... i będzie śliczny jasny kamień..... a co na to moja druga połowica.... da to pan na piśmie i nie będziemy sie denerwować se myślę noooo w końcu jakaś asertywność się w nim obudziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 13.01.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 NItusia , przy Tobie to i w kamieniu się asertywność obudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 13.01.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 NItusia , przy Tobie to i w kamieniu się asertywność obudzi no dziękuję bardzo..... dostałam próbki tego piaskowa, i powiem, że podoba mi się ten kamień, tyle że ja się bojam o jego czyszczenie.... bo piaskowiec chcąc odnowić się piaskuje pan powiedział, że po prostu pociera jednym kawałkiem piaskowa o drugi i tyle.... ale jakoś mi to za pięknie brzmi . A Wam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 13.01.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 chybabym się bała,że coś uszkodze przy takim piaskowaniu... A jak często trzeba się bawić w coś takiego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 13.01.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 raz na parę lat.... w zależności jak szybko się zakurzy, bo to jest kwestia kurzu właśnie.... bo kamien jest porowaty.... pocieszam się, że w razie W to za 500 zł to oni przyjeżdżają i to czyszczą i impegnują.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 13.01.2009 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 cześć dziewuszki! Moje nerwy jakby trochę sie uspokoiły, bo od wczoraj na kamieniu nie wyskoczyły nowe plamy. Te co wyszły maźnie sie jeszcze raz. Nituś, kiedy zamawiałam kamień do kominka, to pan powiedział mi, że są specjalne impregnaty do kamieni, które mogą zmieniać kolor kamienia (czyt: przyciemniać), bądź nie. To zależy jaki efekt chcemy osiągnąć. A do każdego czyszczenie to bym kamieniarza wołała. W końcu profesjonalista, nieee... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 13.01.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 no niby tak ino czy ta firma za 5 lat jeszcze będzie na świecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts