Gosia Łódź 25.10.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Witam Poszukuję dobrej jakości grzejniki, konwektory elektryczne.Z możliwością montowania na ścianie. Wytrzymałe ciągłe grzanie, koniecznie z termostatem z ustawianiem godziny i temperatury. Mają by używane jako jedyne ogrzewanie w starym budownictwie w mieszkaniu. Pomóżcie. Co jest dobre, nowe i sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMP 25.10.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Witam Poszukuję dobrej jakości grzejniki, konwektory elektryczne. Z możliwością montowania na ścianie. Wytrzymałe ciągłe grzanie, koniecznie z termostatem z ustawianiem godziny i temperatury. Mają by używane jako jedyne ogrzewanie w starym budownictwie w mieszkaniu. Pomóżcie. Co jest dobre, nowe i sprawdzone. W LeroyMerl.. coś tam mają bardzo dobre (produkowane przez Atlantic) dla tej sieci sklepów grzejnki o nazwie WELCOME - to po prostu Atlantic ale połowę tańszy (mam takie już 5 lat, spisują się rewelacyjnie, proste, ładne, montowane na ścianie) Co do regulacji czasowej to zakładasz zwykłe regulatory takie które włącza się przez gniazda (kontakty) Jeśli ma to być sterowane elektronicznie to już musi być Atlantic, Noirot (mają dodatkowy przewód to podłączenia sterowania); podobnie jeśli zależy Ci na tym jakie logo jest na obudowie to Atlantic lub Noirot - francuskie, bardzo dobre. (Noirot) http://www.bursa.pl (Atlantic) http://www.atlantic-polska.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 26.10.2007 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Witam Poszukuję dobrej jakości grzejniki, konwektory elektryczne. Z możliwością montowania na ścianie. Wytrzymałe ciągłe grzanie, koniecznie z termostatem z ustawianiem godziny i temperatury. Mają by używane jako jedyne ogrzewanie w starym budownictwie w mieszkaniu. Pomóżcie. Co jest dobre, nowe i sprawdzone. Atlantic, dimplex, noirot... Wszystkie z możliwością wykorzystania szerokiej gamy fabrycznych sterowników i programatorów. Licz się z ceną za szt. w okolicach 250-350zł (z elektronicznym termostatem i możliwością sterowania) + 200-600zł za programatory. Ten za 200 to do każdego grzejnika, ten za 500-600 to centralne, 4-strefowe sterowanie. Ceny oczywiście przykładowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_i_marek 26.10.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Mam Dimplex - chyba EPX. Każdy z programatorem. Każdy komplet kosztował około 350 złotych. Działają bez zarzutu. Jednak zastanów się czy jako jedyne źródło ogrzewania w starym budownictwie zdadzą egzamin. Mając na uwadze kubaturę pomieszczeń (pewnie są wysokie) oraz izolacyjność cieplną budynku będą musiały się sporo napracować. Każdy z moich ma 1500 W. Tak więc zastanów się czy koszty eksploatacyjne będą dla Ciebie akceptowalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 26.10.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Mam Dimplex - chyba EPX. Każdy z programatorem. Każdy komplet kosztował około 350 złotych. Działają bez zarzutu. Jednak zastanów się czy jako jedyne źródło ogrzewania w starym budownictwie zdadzą egzamin. Mając na uwadze kubaturę pomieszczeń (pewnie są wysokie) oraz izolacyjność cieplną budynku będą musiały się sporo napracować. Każdy z moich ma 1500 W. Tak więc zastanów się czy koszty eksploatacyjne będą dla Ciebie akceptowalne. Co do cen - to chyba dawno było Tydzień temu kupowałem m.in. EPX1500W po 350zł. Programator dodatkowo powyżej 200zł (dokładnie nie wiem, bo sam brałem centralny, 4-strefowy). Zgadzam się natomiast z tym, że w starym nie modernizowanym budownictwie ogrzewanie elektryczne może być drogie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_i_marek 26.10.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Mam Dimplex - chyba EPX. Każdy z programatorem. Każdy komplet kosztował około 350 złotych. Działają bez zarzutu. Jednak zastanów się czy jako jedyne źródło ogrzewania w starym budownictwie zdadzą egzamin. Mając na uwadze kubaturę pomieszczeń (pewnie są wysokie) oraz izolacyjność cieplną budynku będą musiały się sporo napracować. Każdy z moich ma 1500 W. Tak więc zastanów się czy koszty eksploatacyjne będą dla Ciebie akceptowalne. Co do cen - to chyba dawno było Tydzień temu kupowałem m.in. EPX1500W po 350zł. Programator dodatkowo powyżej 200zł (dokładnie nie wiem, bo sam brałem centralny, 4-strefowy). Zgadzam się natomiast z tym, że w starym nie modernizowanym budownictwie ogrzewanie elektryczne może być drogie... To prawda, podpisywałem umowę w październiku 2006 i obowiązywały mnie ceny z dnia podpisania umowy. Ale też przy większym zamówieniu miałem rabat. Tak więc w kwestii cen więcej się już nie wypowiadam. Jestem nieaktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makary 26.10.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Witam Poszukuję dobrej jakości grzejniki, konwektory elektryczne. Z możliwością montowania na ścianie. Wytrzymałe ciągłe grzanie, koniecznie z termostatem z ustawianiem godziny i temperatury. Mają by używane jako jedyne ogrzewanie w starym budownictwie w mieszkaniu. Pomóżcie. Co jest dobre, nowe i sprawdzone. a moze lepiej elektryczne piece akumulacyjne? z cala pewnoscia tansze w eksploatacji niz konwektory, bardzo ladne, montowane do sciany, wydajen, efektywne - super grzeja. polecam dimplex duoheat - nowoczesne,eleganckie piece, male wymiary (ciensze niz tradycyjny kaloryfer)moga byc sterowane programatorem - same w sobie maja czujniki zalaczajace dodatkowy promiennik w przypadku spadku temperatury ponizej zadanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_i_marek 26.10.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Witam Poszukuję dobrej jakości grzejniki, konwektory elektryczne. Z możliwością montowania na ścianie. Wytrzymałe ciągłe grzanie, koniecznie z termostatem z ustawianiem godziny i temperatury. Mają by używane jako jedyne ogrzewanie w starym budownictwie w mieszkaniu. Pomóżcie. Co jest dobre, nowe i sprawdzone. a moze lepiej elektryczne piece akumulacyjne? z cala pewnoscia tansze w eksploatacji niz konwektory, bardzo ladne, montowane do sciany, wydajen, efektywne - super grzeja. polecam dimplex duoheat - nowoczesne,eleganckie piece, male wymiary (ciensze niz tradycyjny kaloryfer)moga byc sterowane programatorem - same w sobie maja czujniki zalaczajace dodatkowy promiennik w przypadku spadku temperatury ponizej zadanej. Wszystko pięknie, tylko różnica w cenie znaczna. Wiem, bo Duoeat'y też mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 26.10.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Witajcie, mam pytanko co jest elementem grzewczym w dimplexach spirala czy inny niskotemperaturowy i jak maja się jakościowo do atlanticów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 27.10.2007 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Dzięki za rady. No cóż nie ma nowej instalacji więc konwektor ma mniejsza moc:) a Dimplexy? to tylko sprzedają przedstawiciele? Licze sie , ze koszt to duzo droższy niz najprostszy konwektor, ale własnie chodzi o wytrzymałoś, aby się nie przepalił za szybko i tfu tfu nie wzniecił pożaru. Pozdrawiam I czekam na ewentualne dalsze porady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 29.10.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Witajcie, mam pytanko co jest elementem grzewczym w dimplexach spirala czy inny niskotemperaturowy i jak maja się jakościowo do atlanticów Niskotemperaturowy element grzewczy z radiatorem. Dodam, że grzejnik jest w 100% bezgłośny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 02.11.2007 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 CZY ktoś z Was ma inne doświadczenia z konwektorami elektrycznymi? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMP 04.11.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 CZY ktoś z Was ma inne doświadczenia z konwektorami elektrycznymi? pozdrawiam Co znaczy inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inmud 04.11.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Atlantic wypuścił takie nowe coś seria "Solius" : Promiennik SOLIUS to wysokiej klasy urządzenie grzewcze wytwarzające ciepło zbliżone swym charakterem do promieniowania słonecznego. Ogromną zaletą tego urządzenia jest fakt, że ciepło wyprodukowane przez promiennik rozkłada się w pomieszczeniu bardzo precyzyjnie i równomiernie. Nie występuje tu zjawisko nadmiernego kompensowania się ciepła tuż pod sufitem, co z reguły powoduje przesunięcie się mas chłodnego powietrza w dolne jego strefy. Dzięki temu nasze urządzenie nie wysusza nadmiernie powietrza w pomieszczeniu, a jego praca powoduje jedynie minimalną jego cyrkulację" Ktoś może mi wytłumaczyć czym to się różni od zwykłego konwektora? Pozdrawiam, Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 05.11.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Ktoś może mi wytłumaczyć czym to się różni od zwykłego konwektora? Pozdrawiam, Filip Promiennik grzeje przedmioty w pomieszczeniu. Konwektor grzeje powietrze w pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inmud 05.11.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Ktoś ma doświadczenia z tym w budynku w technologii szkieletowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 05.11.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Ludzie jak macie grzac pradem to tylko piecami akumulacyjnymi ladowanymi w nocy.Mialem takie w mieszkaniu i zdawaly egzamin.Wszelkie konwektory elektryczne wykoncza was w przyszlosci finansowo.Nowoczesne piece akumulacyjne mozna tez montowac na scianie.Ich minusem sa koszty zakupu ale majac "taryfe nocna" koszty zwroca sie po kilku latach.Energia elektryczna tez osiagnie cene europejska. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 05.11.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Arol, zwróć uwagę na drobną róznicę w cenie, wynoszącą sporo ponad 1000 złotych pomiędzy najlepszym konwektorem a najprostszym dynamicznym piecem o tej samej mocy, do tego jeśli konwektory mają być w sypialni to pewno będą używane głównie w nocy... Gosia, osobistych doświadczeń nie posiadam, ale elektryk co mi doradza proponował Dimplexa albo Noirota. Jesli chodzi o nasze potrzeby, zwykły timer włączający i wyłączający o określonej godzinie jest zupełnie wystarczający, może być nawet pod postacią "wtyczki" z kółkiem z ząbkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonka79 26.05.2015 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 (edytowane) Witam Poszukuję dobrej jakości grzejniki, konwektory elektryczne. Z możliwością montowania na ścianie. Wytrzymałe ciągłe grzanie, koniecznie z termostatem z ustawianiem godziny i temperatury. Mają by używane jako jedyne ogrzewanie w starym budownictwie w mieszkaniu. Pomóżcie. Co jest dobre, nowe i sprawdzone. W wielkim skrócie - jak zostalo powiedziane - ATLANTIC:) Przy czym - jako centuś krakowski - szukałabym modeli już wycofanych. Bo dużo tańsze. A jakość dalej najwyższa. Niedawno widziałam na allegro fajne F18 w cenie około 250 zł. Co faktycznie jest ceną niską. Modell juz nie figurujacy w katalogu (jestem na etapie zmiany ogrzewania u siebie w mieszkaniu (stara kamienica) tez cos kolo 200 zł. http://allegro.pl/wyprzedaz-elektryczny-grzejnik-atlantic-f17-1-0-kw-i5393269674.html Edytowane 26 Maja 2015 przez zielonka79 literowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonka79 26.05.2015 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Przepraszam Cię - jeszcze przecież są grzejniki Stiebel-Eltron - tez wysmienitej jakosci.Tylko, ze w chalupie na wsi mam piece akumulacyjne tej firmy (sprawują się idealnie) i dopiero teraz zauwazylam ze maja tez grzejniki:) Proszę...http://grzejemy.pl/pl/c/Grzejniki-elektryczne-do-mieszkan%2C-biur-i-sklepow/80/2(Ja Ci jednak radze - poszukaj starszych modeli na Allegro - taniej, a tak samo nowe i z gwarancją) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts