Basiaw 30.10.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 przed tapetowaniem lepiejnie malowac ścian klej do tabet rozmięcza farbę i potrafi ona schodzic płatami, zwłaszcza farby lateksowe. ściana powinna byc zagruntowana dobrym gruntem budowlanym i najlepiej tapety kleić na kleje dyspersyjne ( gotowe kleje to tapet ciężkich ) Czyli wystarczy jak potraktuję ściany unigruntem i przez jakiś czas będę udawać, że nie widzę, że nie są najpiękniejsze? Czy używałeś kiedyś wspomnianej przeze mnie Optivy 2? Uszczęśliwiono mnie puchą 9 litrów a mialam kupić grunt tikkurili i zastanawiam się, czy w tej sytuacji potraktować nią ściany (kuchnię mam na mysli), czy jednak kupić grunt. Docelowa farba szorowalna czyli Optiva 20. pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 30.10.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 unigrunt czyli Ceresit CT 17 optiva 2 to farba akrylowa ( a tak chyba jest ale nie czytałem karty infor.) to mozesz zagruntowac ścianę ta farba najwyżej przed samym nałozeniem tapety przeciągniesz ściane gruntem gryntowliśmy ściany Tikurilla Grunt 2 x , pierwsze malowanie rozcieńczonym, drugie malowanie bez rozcieńczania nastepnie przemalowaliśmy ścianę śnieżka grunt która ukryła niedoskonałości ścian ( mamy okna w salonie z trzech stron, więc widac wszytko na ścianach)następnie tikurillk 5 ściany wyszło rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts