Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szlifierka oscylacyjna do gładzi? czy to zda egzamin?

Recommended Posts

przed tapetowaniem lepiejnie malowac ścian

klej do tabet rozmięcza farbę i potrafi ona schodzic płatami, zwłaszcza farby lateksowe.

ściana powinna byc zagruntowana dobrym gruntem budowlanym i najlepiej tapety kleić na kleje dyspersyjne ( gotowe kleje to tapet ciężkich )

Czyli wystarczy jak potraktuję ściany unigruntem i przez jakiś czas będę udawać, że nie widzę, że nie są najpiękniejsze?;-)

Czy używałeś kiedyś wspomnianej przeze mnie Optivy 2? Uszczęśliwiono mnie puchą 9 litrów a mialam kupić grunt tikkurili i zastanawiam się, czy w tej sytuacji potraktować nią ściany (kuchnię mam na mysli), czy jednak kupić grunt. Docelowa farba szorowalna czyli Optiva 20.

pozdrawiam

Basia

unigrunt czyli Ceresit CT 17

optiva 2 to farba akrylowa ( a tak chyba jest ale nie czytałem karty infor.)

to mozesz zagruntowac ścianę ta farba

najwyżej przed samym nałozeniem tapety przeciągniesz ściane gruntem

gryntowliśmy ściany Tikurilla Grunt 2 x , pierwsze malowanie rozcieńczonym, drugie malowanie bez rozcieńczania

nastepnie przemalowaliśmy ścianę śnieżka grunt która ukryła niedoskonałości ścian ( mamy okna w salonie z trzech stron, więc widac wszytko na ścianach)

następnie tikurillk 5 ściany

wyszło rewelacyjnie