Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RUST meble kuchenne, kuchnie: opinie, uwagi, zdjęcia, inspiracje

akinom

Recommended Posts

Dołączam się do protestu przeciw usuwaniu krytycznych opinii o firmach.

Osoby które wypowiadają się na forum są na nim od jakiegos czasu i na podstawie ich wcześniejszych wypowiedzi można wnioskowac, że sa one wiarygodne, tym bardziej że wiele osob wypowiadało się negstywnie a nie jedna niezadowolona klientka. Rozglądam się za kuchną i po przeczytaniu wątku o firmie Rust przestałam brac ją pod uwage. Mam dosyc aroganckich wykonawców, ktore robia łąskę klientowi że się nim zajmują i po zainkasowaniu niezłej sumki najchętniej nie oglądaliby nas więcej.

W końcu mamy gospodarkę rynkową a to znaczy że klient powinien byc panem a nie na odwrót.

• Odpowiedzi 820
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak jak kilku przedpiszców nie miałam pojęcia o tym nieszczęsnym wątku na temat chamskich poczynań pracowników firmy RUST. Obecnie czyje się świetnie poinformowana kogo należy omijać. Tu już nawet nie chodzi o opisane (a nie przeczytane przeze mnie) perypetie różnych klientów, tylko o pożałowania godną interwencję w Muratorze. Za samo to skreślam tę firmę i już.

A redakcja? No cóż mam na jej temat swoją opinię i po takich akcjach coraz trudniej mi ją zmienić.

[dokładnie

nie zniżą się do poziomu samodzielnej ewentualnej obrony swoich interesów

no ale jak się bronić skoro argumentów brak??!!

nie ma to jak mieć plecy ....

myślę, że Redakcja nie będzie miała nic przeciwko jeśli wkleję korespondencję więc to zrobię

"Dostaliśmy pisemne żądanie od tej firmy. Nie mamy możliwości weryfikacji zarzutów wobec różnych firm, więc jako właściciel forum prowadzimy taką właśnie politykę.

Pozdrawiamy"

ja również pozdrawiam Redakcję :D

Szanowni Panstwo

Sam fakt pisemnego żądania usunięcia tamtego tematu od Redakcji Muratora swiadczy o arogancji RUST wobec nie tylko potencjalnych klientow ale i relkamodawców.

Moge tu zrozumieć intencje Redakcji wynikajace z dbałości o interesy Muratora, ale nie moge zrozumieć postawy firmy RUST , ktora zachowuje sie w taki sposob tzn. nonszalancko, butnie i niegodnie , zeby powiedziec niehonorowo.

Jesli czuja sie urazeni opiniami ludzi, ktorzy zetkneli sie z Nimi i sa niezadowoleni ze sposobu w jaki zostali potraktowani przez RUST, powinni osobiscie udzielic nam pisemnej odpowiedzi na stawiane im zarzuty i ustosunkować sie w ten sposob do krytyki jaka padła pod Ich adrsem, gdyż inaczej ich wizerunek jest jeszcze bardziej mizerny niz dotychczas.

Skoro mają czas i śledzą opinie jakie padaja o Nich na na forach, powinni mieć odrobine odwagi i czasu , zeby zabrac w tej sprawie glos.

Firma na poziomie /rownież odpowiednim poziomie kultury/, dbająca o swoj wizerunek zamiescilaby sprostowanie a nie stawiała Redakcję pod ścianą.

Nie mam ochoty pouczac i nie moj interes jak sie zachowuje firma, jest mi też obojętne czy sa profesjonalistami, czy zwyklymi bufonami /widac , ze w zadnym wyapdku nie są fachowcami a juz szczegolnie w dziedzinie marketingu/ w kazdym razie opinia poszła i pojdzie dalej.

Oprocz Was, zlekceważonych kolejny raz Forumowiczów - potencjalnych klientow, jest tu calkiem spora grupa ludzi czytajacych i poszukujących, majacych z kolei swoich znajomych, jest tu takze sporo architektow i projektantow, ktorzy szanuja swoj zawod i z pewnością nie polecą nikomu, nigdy uslug Rust.

pozdrawiam Redakcję i czytających z firmy Rust.

BRAWO Wojtku !

nic dodac nic ujac..

A ja i tak postawy Redakcji nie rozumiem. Czyżby Redakcja nie znała formuły "zamieszczone na forum poglądy nie są poglądami Redakcji i Redakcja za nie nie odpowiada"? W moim odczuciu wstydem jest, jeśli Redakcja poważnego czasopisma nie potrafi obronić swojej niezależności w obliczu żądań wszelakiej maści firm. A o RUST zdanie dzięki temu wątkowi mam już wyrobione. Nie omieszkam poinformować znajomych. 8)

kasa rządzi :(

Izat nie zawsze i nie wszystkimi. Nie czytałam usuniętego wątku, teraz żałuję ale ten rozwija się całkiem przyzwoicie. Jeśli firma Rust chciała aby sprawa przycichła, znikneła z forum to się grubo przeliczyli :D Myślę że gdyby chociaż troszeczkę szanowali swoich obecnych, niedoszłych czy potencjalnie przyszłych klientów mielii by odwagę napisać klika zdań. A tak tylko się ośmieszyli a przy okazji ośmieszyli redakcję muratora.

":to znaczy ze siedza na forum :o

i wiedza ze firma ma robione wokół piór :lol:"

Kurcze, mam nieodparete wrażenie ,że wyciągnełam kamyczek, który pociagnął lawinę..

Przeczytałam wątek o Rustcie akurat w dniu, kiedy jechałam podpisac z nimi umowę.. Przyznaję, że naprawdę zasiał on we mnie dużo niepokoju co do tego jak i u kogo wydaję swoje pieniążki w ilości , jak dla mnie, sporej. I gdyby pojawił sie o kilka dni wcześniej to wcale nie wiem , jak skończyła by się moja kilkunastomiesięczna przygoda z ta firmą. Co prawda mój salon( w osobie Pani Projektantki) nie wzbudził we mnie negatywnych emocji, ale mimo wszystko starsznie długo się wachałam, czy wydac u nich kasę.No i jak juz podjęłam decyzję ostateczna-wchodzę na formum, jak to robię juz od ok. roku i co czytam? No nic co by mnie utwierdziło w słuszności decyzji..No ,ale pojechałm, podpisałam , zapłaciłam i mówię do Pani Projektanki czy czyta czasem formu Moratora z racji wykonywanego zawodu, bo ja i owszem z racji wykonywania czynnosci inwestorskich:-)

Pani mówi, że nie , ale co tam piszą to jest bardzo ciekawa. Więc streściłam i zaprosiłam do lektury.. A tu trzech dniach-wątek saksowany. Przypadek??

Chyba nie....

A co do Rusta, to ja akurat miałam szczęście w obsłudze, bo była to koleżanka mojego męża ze studiów i była super miła:) Ale stwierdziłam, że za dużo mniejsze pieniądze mogę mieć taką samą kuchnię. Ale teraz po ich zachowaniu wobec forumowiczów już wiem, że nigdy bym u nich nic nie zamówiła:( Szkoda było kasy na PR?

A, muszę jeszcze dodać, bo tak ogólnie jest zachwalana firma Wrzosowa, znam paru pracowników i niestety, ale to jak są traktowani jak i to, jak są traktowane reklamacje odstręczyło mnie od tej firmy zdecydowanie. Ale widzę, że zauważyli swoje niedociągnięcia i zaczęli dbać o klienta:)

Wyjaśniamy: Nie mamy możliwości weryfikacji zarzutów wobec tej czy innej firmy na forum. Gdy zgłasza się firma i żąda usunięcia tematu, zawsze proponujemy podjęcie merytorycznej dyskusji z forumowiczami. W tym wypadku z naszej rady nie skorzystano. Usunęliśmy temat, zastrzegając, że jest to najgorszy sposób polemiki z niezadowolonymi klientami.

Pozdrawiamy

Nie za bardzo rozumiem o jaką weryfikację tutaj chodzi?

Przecież w tamtym wątku wyrażone były opinie ludzi, którzy zetknęli się z firmą RUST i mieli o niej takie, a nie inne zdanie.

Przecież to jest forum budowlane i tutaj dzielimy się doświadczeniami o wszystkim co dotyczy budowania, czyli o kuchniach i wyposażeniu wnętrz także.

Idąc tym tokiem myślenia to większość wątków należałoby pokasować, bo jednemu Beckers się łuszczy, innemu Creaton faluje, TEKA warczy itd.

Nie dajmy sobie wejść na głowę niekompetentnym firmom - patrz RUST, które przecież z nas żyją.

w sumie to się dziwię... bo na każdym forum jest dopisek, że żaden serwis przecież nie odpowiada za treści/poglądy pojawiające się na nim...

usuwane są tylko obraźliwe w tonie i wyrazie posty i to zrozumiałe...

ale co obraźliwego było w wątku w którym opisywane były prawdziwe przypadki niezbyt miłej obsługi przez firmę RUST ?

czytałam wątek wcześniej, nic mnie nie uderzyło

żadnych wyzwisk...

są wątki i posty dużo bardziej emocjonalnie podchodzące do wykonawstwa, obsługi i innych tym podobnych - a dotyczące bardzo wielu firm.

Oj dużo by trzeba było powycinać wątków

jeśli Redakcja szanowna na każde zdecydowane żądanie będzie usuwać... i usuwać... :)

Jeśli trzeba będzie "usuwać i usuwać", to byc może zweryfikujemy swoje podejście. Na razie takich żądań jest bardzo mało. Skutek radykalny - usunięcie tematu - jest jeszcze większą katastrofą dla firmy, która się usunięcia domagała, niż pozostawienie nieprzychylnych wypowiedzi. Wasze oburzenie jest tego dowodem. To się po prostu firmom nie opłaci.

Prosimy o zrozumienie.

Pytanie się nasuwa po czymś takim...

Czy Redakcja brała pod uwagę fakt utraty wiarygodności dla swoich czytelników?

jak można po czymś takim się nie zastanowić czy jesteście obiektywni?

czy np... skoro usuwacie niewygodne dla kogoś opinie na forum - to czy porady, ekspertyzy, artykuły nie są też w większym stopniu pisane tak jak pasuje jakiejś firmie, bo to co nie pasuje - na kategoryczne żądanie firmy usuniecie ładnie z artykułu, może przed przeczytaniem jeszcze go przez nas...

trochę pozostawia to niesmak.

ja myślę, że nawet nie trochę :roll: Powiem szczerze, chociaż może redakcję niewiele to obchodzi: PRZESTAJĘ KUPOWAĆ MURATORA. Straciliście po czymś takim wiarygodność. Akurat ta sprawa wypłynęła na wierzch, ale ile jest takich, o których my nie mamy pojęcia. Wciskanie kitu, że coś jest dobre, lepsze od czegoś innego. A potem na drugiej stronie wielka reklama jednej z zainteresowanych stron. Żenada.

ja myślę, że nawet nie trochę :roll: Powiem szczerze, chociaż może redakcję niewiele to obchodzi: PRZESTAJĘ KUPOWAĆ MURATORA. Straciliście po czymś takim wiarygodność. Akurat ta sprawa wypłynęła na wierzch, ale ile jest takich, o których my nie mamy pojęcia. Wciskanie kitu, że coś jest dobre, lepsze od czegoś innego. A potem na drugiej stronie wielka reklama jednej z zainteresowanych stron. Żenada.

Decyzja została podjęta, a zupełnie nie mam pojęcia czy RUST reklamuje się w "Muratorze". Dyskutujmy o zasadzie

Moderator