Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RUST meble kuchenne, kuchnie: opinie, uwagi, zdjęcia, inspiracje

akinom

Recommended Posts

byłam kilka tygodni temu w RUST na Targówku w Warszawie. Niestety moje spostrzeżenia w wiekszym stopniu splatają się z ogólną opinią prezentowaną przez Was w tym wątku.

Po 15 min. raczył do mnie podejśc jakiś mocno otyły Pan, z jego czoła lał się strużkami pot... koszula rozwierała mu się na brzuchu... i nic nie mam zupełnie do otyłych panów... ale ten nieciekawy wygląd mnie odstraszył...

ten oto ociekający mało-luksusowy Pan zaczyna mi strzelać nawijkę o luksusowych kuchniach RUST.

Zaczął tak: "Wie Pani, u nas się to odbywa tak: przychodzi klient i mówi : mam 40 tys na kuchnię i my mu przygotowujemy projekt."

No ale spojrzał na mnie i zobaczył mało wylansowaną osobę - po chwili dodał: "no wie Pani, ale jak ktoś przyjdzie i powie, że ma 20 tys..noo to teeż zrobimy" ...nie wiedziałam czy smiać się czy płakać... Pomyślałam sobie: a co jak ja mam "tylko" 15 tysi :)

Stracił do mnie cierpliwość, gdy oznajmiłam mu, że szukam tylko inspiracji :) i takie same meble mogę skomponować mi w stolarni za rogiem. Poza tym pełno było niespójności w tym, co mówił..najpierw cos zachwalał, później to samo krytykował, bo już próbował wcisnąć droższą opcję...

jednym słowem żenła...

• Odpowiedzi 820
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

xmonixxx, ten pan jeszcze jakis czas temu pracował w jankach. jestem pewna ze ten sam, bo te same teksty.

na powiedział ze mają kuchnie dla bogatych, ale (spojrzawszy na nas) powiedział ze ostatnio wprowadzili tez oferte dla biednych klientów :lol:

rzecz jasna nie kupiliśmy RUSTA. pomoglismy finansowo dla HTH ;-)

• 3 weeks później...

Odwiedziłam ten wątek ponieważ także jestem zainteresowana meblami firmy Rust.

Dzisiaj udałam się do salonu Rust przy trasie Toruńskiej w Warszawie i muszę przyznac ,ze było całkiem przyjemnie.Pani miło nas obsługiwała.Moja znajoma także zamówiła kuchnie w tej firmie i również nie miała wiekszych zastrzeżeń.

Nie wiem czy się na tą firmę zdecyduję,ale uważam,ze nie mozna tak bardzo generalizować bo nie wszystkie salony są takie same.

Cieszę się że na mojej drodze pojawiła się firma Mebel Rust. Sytuacja była zabawna, gdyż zanim wprowadziłem się do nowego domu wraz z żoną skupiliśmy się na stworzeniu koncepcji układu otoczenia i wnętrza domu na miarę naszych możliwości finansowych, gdyż to co zastaliśmy zupełnie nie spełniało potrzeb mojej czteroosobowej rodziny. Gdy miałem już projekt całości wnętrza włącznie z kuchnią przystąpiliśmy do remontu. Spotkałem znajomego pracującego w Mebel Rust, który gdy dowiedział się że się przeprowadzam powiedział „ zajrzę do was zobaczę czy wszystko jest ok.” Pojawił się dzień po tym jak jedna ściana miedzy pokojem, a przedpokojem poleciała.

Pomierzył podumał, popytał gdzie jest wschód i gdzie zachód (był wieczór), zapoznał się z koncepcją remontu i powywracał mi w głowie wszystko do góry nogami. Pokazał mi perspektywę każdej osoby, która przychodzi do domu, czy bardziej będę się dobrze czuł, gdy mój 9 letni syn przyprowadzać będzie za kilka lat kolegów i od razu siedząc na kanapie będę widoczny – wyjaśniając, że czasami może to być dyskomfort szczególnie gdy będę skąpo odziany. Ponadto pokazał, że w zaplanowanym układzie ścian przedpokój będzie ciemny w godzinach południowych i popołudniowych, a kuchnia będzie jak tramwaj: wąska i długa, a lodówka z bokiem widocznym jeszcze tą sytuacje pogorszy. Ponadto pierwsze wrażenie kuchni otwartej będzie nie reprezentacyjne. Pokazał zalety: otwarta kuchnia będzie miała miejsce do przyrządzania posiłków tak usytuowane, aby użytkownik stał twarzą do siedzących przy stole. Sam stół poprzez usuniecie nowej ściany postawił tak komfortowo i wskazał wiele innych funkcjonalnych rzeczy, że nie pozostawił nam wyboru. Poszedłem do żony i zdecydowaliśmy się na koncepcję Mebel Rust i postawienie zburzonej ścianki ponownie, a rozburzenie innej . Zwłaszcza dla tego, że nie szaleliśmy z sprzętami AGD i blatami kamiennymi cena całości okazała się przystępna. Serwisanci zadziwili mnie perfekcją i fachowością zwłaszcza, że mamy blat z zlewem wchodzący w okno zamiast parapetu.

Teraz po trzech latach użytkowania doceniam co to znaczy zaprojektować i wykonać całą kuchnię z firmą, która ma systemy szkoleniowe, technologię, bogate doświadczenie i szereg specjalistów, wierzę że w Polsce nie tylko są takie firmy w tematyce wnętrz kuchennych, ale i w innych dziedzinach i życzę wszystkim dobrego wyboru, bo ryzyko jest bardzo duże, nawet nie zdawałem sobie jakie. Bo wydać na cały remont wnętrza domu kilkadziesiąt tysięcy i nie być zadowolonym to przy moich finansach byłaby jedna z większych przegranych w życiu.

Założyłem ten temat, bo rozmawiałem z osobą, która projektowała moją kuchnię i dowiedziałem się, że inni szkalują tą firmę, a wszyscy zadowoleni klienci albo nie mają czasu albo boją się wpisywać swoje opinie w obawie przed krytyką osób, które szkalują wszystkich, którzy są zadowoleni z kompetencji i usługi Mebel Rust. Nie piszę tylko z wdzięczności ale wierzę bo mam przekonanie jako nauczyciel, że my Polacy możemy nie tylko krytykować, ale i okazywać szacunek za profesjonalizm i kompetencje. Przestrzegam przed projektantami, którzy projektują kuchnie lub wnętrza, a są schematyczni, bez wyobraźni. Zdjęcia niebawem (tylko się douczę jak się wkleja). Zaręczam będzie ciekawie.[/img]

Instrukcja "wklejania" zdjęcia do posta:

1. Wejdź na http://imageshack.us/

2. Klikamy "Browse" i wskazujemy plik który chcemy "wkleić"

3. Następnie klikamy "Start Upload"

4. Wykazujemy się cierpliwością

5. Naszym oczętom ukaże się strona z zestawem linków

6. Do posta na forum najprzydatniejszy będzie kod opisany jako "Thumbnail for forums (1)" (czwarty link w liście od góry) czyli np.

[img=http://img17.imageshack.us/img17/7540/umbrellap.th.jpg]

7. Ten kod wklejamy prosto w naszego posta

Oto efekt (można kliknąć aby powiększyć itp.):

http://img17.imageshack.us/img17/7540/umbrellap.th.jpg

Niezamaco

O proszę jakie towarzystwo wzajemnej adoracji...

hehe

wiecej takich znajdziesz tu:

A najlepszych wątków i tak nie znajdziecie bo na prośbę MebR redakcja (MR reklamuje się w Muratorze lub/i Dobrym Domu) usunęła parę ciekawych wpisów. I chcąc robiąc sobie nachalną reklamę znowu wyciągnęli kupę z dna szuflady.

Cieszę się że na mojej drodze pojawiła się firma Mebel Rust....

Mnie natomiast bardzo bawią pojawiające się najczęsciej w wątkach z opiniami o firmach - tego typu wpisy, przeważnie nowych użytkowników, którzy rejestrują się na formum po to by zaraz potem, w swoich pierwszych i jednocześnie ostatnich kilku postach, podzielić się wielką radością z niezmąconej niczym współpracy z firmą xyz. IMHO to jest tak tendencyjny i prymitywny sposób robienia piaru... że też ciekawe, że komuś się chce to uprawiać :) Mnie zniechęca totalnie

dołączam do Toma 76 :D

mam kuchnię z Mebel Rust od dwóch lat, zajrzałam do ich salonu skuszona reklamami w poczytnych gazetach wnętrzarskich ale też z przekory by przekonać się czy to co czytam min. na forum muratora to prawda :evil:

chciałam coś nowoczesnego i odwracającego uwagę od koszmarnych kafli jakie zastałam w nowym domu a których z różnych względów nie chciałam już skuwać; nie miałam pojęcia jaki chcę kolor i materiał - miało być ładnie!

miałam też kłopot bo kuchnia duża nie jest i na dodatek otwarta na salon;

po dwóch obfitujących w ustalenia spotkaniach projekt był gotowy i po miesiącu kuchnia stanęła w moim domu :D

na żadnym etapie współpracy z MRust nie spotkałam się z zarzucanymi im zachowaniami, byli rzetelni, konkretni, terminowi i profesjonalni;

doradzono mi takie rozwiązania z których cieszę się do dziś :)

POLECAM

a firmie życzę wyłącznie sukcesów :D

Ludzie!!! Ratunku!!! Co wy piszecie?? Tym razem na forum żona Toma76. O czym wy piszecie? Jakie towarzystwo wzajemnej adoracji?? O co w ogóle chodzi?? Rzeczywiście tylko Polak może szkalować Polaka i być tak nieuprzejmy dla bliźniego. Jestem bibliotekarką, mój mąż także pracuje w budżetówce, uciółaliśmy trochę kasy żeby zrobić sobie fajne mieszkanie, chcemy pokazać innym, że można nie tragicznie drogo, ale profesjonalnie zrobić kuchnię, a tu jakiś atak na nas. W ogóle nie wiem o co chodzi!

Dziękuję za instrukcje wklejania zdjęć, ale coś mi nie wchodzą, może kogoś poproszę żeby mi pomógł. Jestem przekonana do firmy Rust, bo zrobili nam świetną kuchnię (tak jak napisaliśmy), chcęmy pokazać, że warto było ich wybrać.

Jeszcze mam pytanie do wszystkich: czy wszyscy jesteście na bezrobotnym, czy pracujecie jako stróże nocni, bo wszystkie posty pisane były w czasie, kiedy większość Polaków ciężko pracuje. Ktoś tam pisał coś o pustym salonie... Mój "salon" - biblioteka jest zawsze pełen ludzi więc czytam i piszę wieczorem. Życzliwych pozdrawiam. I Rusta też.

dołączam do Toma 76 :D

.....na żadnym etapie współpracy z MRust nie spotkałam się z zarzucanymi im zachowaniami, byli rzetelni, konkretni, terminowi i profesjonalni;

Co musiało się takiego strasznego stać, że ten wątek wyrwał królewnę z "dwuletniego snu", że zdecydowała się ponownie zawitać na to forum i to ponownie jako piewca firmy?

http://forum.muratordom.pl/search.php?search_author=kr%F3lewna+%B6nie%BFka1

Nie no normalnie profesjonalnie po prostu że hoho :D