Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

To witaj w klubie. Po przerobieniu kuchni z wieloma otwartymi półkami, mam na nie alergię i w moim nowym domu bedę zabudowywać co tylko się da :) Dotyczy to również kuchni. W meblach rust podpatrzyłam fajną zabudowaną krajalnicę do schowania w szufladzie. Mój stolarz wycenił sobie to cudo na jakies 1000 zł więc jak dla mnie cena do przełknięcia. Kupie równiez ekspres do zabudowy i chowam robot za żaluzjową szafką - będzie się wysuwał kiedy będzie potrzebny.
  • Odpowiedzi 820
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

takie to jest sprytne, że go nie widać w blacie. Opary z gotowania wlatują tak na prawdę w blat- to prześwietnie wygląda. Włącza się go i wtedy się otwierają skrzydełka. Kiedy jest już niepotrzebny to się zamyka. Znalazłem coś takiego w necie.

Wygląd i zastosowanie interesujące. Nie widziałem niczego podobnego wcześniej. Nie lubię okapów- mam wrażenie, że zbierają oprócz pary kurz i tłuszcz. A to coś fenomen. A z tym ukrywaniem wszystkiego to podstawa, nie wyobrażam sobie inaczej. Krajalnica ??? hmmm, muszę poszukać- pomysł fajny.

takie to jest sprytne, że go nie widać w blacie. Opary z gotowania wlatują tak na prawdę w blat- to prześwietnie wygląda. Włącza się go i wtedy się otwierają skrzydełka. Kiedy jest już niepotrzebny to się zamyka. Znalazłem coś takiego w necie.

Wygląd i zastosowanie interesujące. Nie widziałem niczego podobnego wcześniej. Nie lubię okapów- mam wrażenie, że zbierają oprócz pary kurz i tłuszcz.

to chyba dobrze..... wolalbyś, żeby papka z tluszczu i kurzu zbierala się na suficie ?

Hmmm. Ale jak gotuję to para leci w górę, taka już jej natura ;) Czy ten okap nablatowy ją jakoś "przekierowuje" i zasysa na boki? Może to głupie pytanie ale nie widziałam jeszcze czegoś takiego. Acha! A jaka jest cena tego cuda?
Właśnie o to chodzi, że tak. Para nie leci do góry, jak to normalnie bywa- ale zasysana jest do dołu, i rozchodzi się na boki- tak jakby wlatywała do blatu koło płyty grzewczej. Ja też to u Rusta po raz pierwszy widziałem, wcześniej nie miałem pojęcia, że coś takiego istnieje :) Ceny jeszcze nie znam, ale to raczej nowość więc wiadomo jak będzie. Jak dostane wycenę to podzielę się informacją.Najbardziej podoba mi się to, że nie zabiera to dużo miejsca, jest w blacie i jest schowane.
  • 2 weeks później...
Z tego co mi wiadomo takie okapy to nowość, niewiele firm ma coś takiego, wiem na pewno, że Gaggenau ma takowe w ofercie, listkowe. Bardzo mi się ten wynalazek podoba. Jak coś wiecie więcej w tym temacie, dopraszam się o newsy ;) czy tylko Rust ma te okapy w ofercie?
Ten co ja go będę miał właśnie jest z Gaggenaua, listkowy. Ale ostatnio, zupełnie przy okazji widziałem inne wynalazki. Taki okap co też jest w blacie, ale się wysuwa. Oczywiście u Rusta- można na nich polegać jeśli chodzi o wykorzystywanie nowości. Zawsze na czasie.
odnośnie rzeczy, które w kuchni można ukryć/ schować przypomniała mi się jeszcze jedna fajna rzecz, którą widziałem tez u Rusta. Była w fajnej beżowej kuchni z elementami drewna, nie pamiętam jak się nazywa- była tam kawiarka, którą można zasłonić przesuwnymi drzwiami- kiedy się z niej korzysta to wiadomo drzwi są odsunięte, a kiedy nie jest potrzebna to można ją ukryć za drzwiami. Ta kuchnia tak naprawdę nadaje się do pomieszczenia będącego salono- kuchnią, stąd pomysł zasłaniania sprzetów. Całośc prezentuje się niebywale wytwornie i elegancko.
  • 2 weeks później...

Spotkałam się z p. Dyrektorem z Rust. I rozumiem już o czym pisał Rezi - faktycznie chyba staliśmy się narzędziem. Ja w każdym razie nieźle dałam się sporowokować.

Ale co wynika ze spotkania : Dyrektor jest niezwykłym człowiekiem. Dziwne ? Otóż jest to człowiek z pasją. Jak on mówi o meblach, o technologiach ... to nie jest przedstawienie - to się czuje. Pojechał też do swoich salonów i był konsultantem - sam sprawdza jak wygląda obsługa, sprzedaje, słucha Klientów i wyciąga wnioski. I za to ogromny szacunek. To nie jest zwykła rzecz - dobrze o tym wiem. NIe każdemu się chce.

Dowiedziałam się mnóstwo ciekawych rzeczy o meblach, o firmie , a co najważniejsze - poznałam kilka osób i jestem pod ogromnym wrażeniem - oni po prostu bardzo lubią swoją pracę.

Dlatego wiem, że dałam się wkręcić, sprowokować i dlatego wyedytuję swoje posty - bo Ci ludzie nie zasługują na taką ocenę jak przedstawiłam.

Wiem , że firma to ludzie. W obie strony. I wiem, że pewnie uwagi na temat obsługi w salonach w części były realne. Ale wiem też, że komuś bardzo zależy na popsuciu wizerunku firmy Rust. A w to nie zamierzam grać i w tym nie zamierzam uczestniczyć.

Bardzo dziękuję za czas i spotkanie - to była prawdziwa przyjemność spotkać zapaleńców :)

W poszukiwaniu okapów, których nie ma (ukrytych w baltach) zgodnie z poradą Dextera trafiłem do salonu Rust. Moim oczom ukazały się piękne i nowoczesne meble. Zauważalna precyzja w najdrobniejszych szczegółach i idealne wyczucie smaku. Podobają mi się przedstawiane przez nich rozwiązania- wypatrzyłem okap, za sprawą którego zorganizowana została ta wyprawa. Jestem zachwycony. Okap, o który mi chodziło prezentują akurat w kuchni Torino- unikat. Ale nie do końca o tym chciałem… Podczas „zwiedzania” zagadnął mnie pewien pan, na początku myślałem, że sprzedawca z salonu, dopiero po trwającej pół godziny rozmowie okazało się, że to wspomniany wyżej p. Dyrektor. Bardzo rzeczowo i za pasją opowiedział mi o ich projektach, podsunął kilka pomysłów i kipiał pasją- czego byłem pod wrażeniem. Okazało się, że jest w salonie i osobiście nadzoruje budowę nowej ekspozycji, widząc moje zaciekawienie okapem- postanowił mi pomóc. Faktycznie widać, że wkładają w te meble wiele czasu, energii i poświęcenia. Zaciekawiony jego opowieściami bliżej przyglądam się teraz propozycjom Rusta i zupełnie inaczej traktuję ich ofertę.
W poszukiwaniu okapów, których nie ma (ukrytych w baltach) zgodnie z poradą Dextera trafiłem do salonu Rust. Moim oczom ukazały się piękne i nowoczesne meble. Zauważalna precyzja w najdrobniejszych szczegółach i idealne wyczucie smaku. Podobają mi się przedstawiane przez nich rozwiązania- wypatrzyłem okap, za sprawą którego zorganizowana została ta wyprawa. Jestem zachwycony. Okap, o który mi chodziło prezentują akurat w kuchni Torino- unikat. Ale nie do końca o tym chciałem… Podczas „zwiedzania” zagadnął mnie pewien pan, na początku myślałem, że sprzedawca z salonu, dopiero po trwającej pół godziny rozmowie okazało się, że to wspomniany wyżej p. Dyrektor. Bardzo rzeczowo i za pasją opowiedział mi o ich projektach, podsunął kilka pomysłów i kipiał pasją- czego byłem pod wrażeniem. Okazało się, że jest w salonie i osobiście nadzoruje budowę nowej ekspozycji, widząc moje zaciekawienie okapem- postanowił mi pomóc. Faktycznie widać, że wkładają w te meble wiele czasu, energii i poświęcenia. Zaciekawiony jego opowieściami bliżej przyglądam się teraz propozycjom Rusta i zupełnie inaczej traktuję ich ofertę.

dobre.... :lol:

bardziej wazeliniarskiego tekstu dawno nie czytałem.....

.....

dobre.... :lol:

bardziej wazeliniarskiego tekstu dawno nie czytałem.....

nie wierzysz w ludzi z pasją :-?

znaczy się adama_mk też traktujesz jak pop....

Czytam, czytam ..... i szczerze mówiąc nie wiem co o tym myśleć .... sytuacja się obróciła o 180st :o

Znam Nefer i wiem, że nieprzekupna gadzina .... więc to co pisze musi być prawdą ..... chyba że przystawili jej klamkę do łba i kazali pisać :lol: :roll:

A jeśli to prawda , co pisze Nefer - to konkurencji bardzo zależy na zepsuciu wizerunku Mebli Rust .

Natomiast kilku forumowiczów pisało z tego co pamiętam o fatalnej obsłudze .... i tak se myślę .... że wszędzie można trafić na niedouczonego nieuprzejmego doradcę .... albo na takiego który ma akurat zły dzień bo mu w nocy żona nie dała na ten przykład .... to są tylko ludzie ....

Tak mi sie zdo ......