Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RUST meble kuchenne, kuchnie: opinie, uwagi, zdjęcia, inspiracje

akinom

Recommended Posts

królewno, skup się na temacie i wklej kolejne dwie SWOJE kuchnie, tak jak obiecałaś 2 lata temu :)

czekam na inspirację, bo ta kuchnia, a bardziej jej fragment, który zaprezentowałaś to zwykła sztampa

ale mam pytanie, zainwestowałaś w mdf 5 krotnie lakierowany, ten dla bogatych??

czy 2 krotnie, ten dla biednych??

Tom, nie trzymaj mnie w napięciu i wklejaj zdjęcia "po akcji" :D

czekam ;)

• Odpowiedzi 820
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Proponujemy Nefer abyś przeanalizował dokładnie naszą wypowiedź, my nie chcemy decydować kto może się wypowiadać, nie reklamujemy się, a dbamy jedynie aby nie obrażano naszych klientów. Prosimy zgodnie z regulaminem o nie używanie wulgaryzmów.

Aaaaaaaaa więc stoicie na staży porządku na Muratorze ?

Ale tutaj są Administratorzy :):) Wulgaryzmy ? Zadziwiające.

Dla mnie brakiem kultury jest pouczanie ludzi, którzy mają przeciwne zdanie i nie zachwycają się kuchniami Rust. Bo im wolno, prawda ?

I nie są w żaden sposób gorsi od tych, ktorzy takie kuchnie sobie kupili.

Ale jak widzę własnie tak dzielicie świat.

Szkoda, że nie bronicie tak uciśnionych na innych wątkach.

A Królewna sie już wyjątkowo skompromitowała.

Naprawdę uważacie, że na forum są ludzie sprawni umysłowo inaczej ?

No cóż ..

To nie jest forum REKLAMOWE Drogi Meblu. Już nawet zapominasz się na tyle, ze piszesz w liczbie mnogiej, my Mebel Rust :):) Żenua.

P.S. jestem dziewczynką :)

Jak widzisz, na Twoje ataki nie odpowiadamy atakiem. Jedynie zachęcamy Cię do zmiany postawy. Mamy inne wartości. Cieszymy się gdy świat zmienia się na lepsze i ludziom żyje się wygodniej, nawet jeśli Mebel RUST nie odegra dla danej osoby żadnej roli i dana osoba wykonała kuchnię w innej firmie. Nie jesteśmy jedyną firmą na rynku.

Szkoda, że nie bronicie tak uciśnionych na innych wątkach.

A Królewna sie już wyjątkowo skompromitowała.

Choć zdajemy sobie sprawę, że bezpodstawna krytyka może niektórych ludzi wprowadzić w błąd przy podjęciu wyboru, mamy tego przykłady. Mamy klienta, który od firmy polskiej (z 4-letnim doświadczeniem w kuchniach, który nie dysponuje technologią nowej generacji, jaką posiada Mebel RUST: z nowoczesnymi robotami lakierniczymi skanującymi powierzchnię i potem nanoszącymi odpowiednią ilość lakieru w każdym miejscu, czy też drogą technologią polerską) dostał wycenę o 19.000 zł droższą niż kuchnia wyceniona u nas.

Powód dla którego wcześniej poszedł do konkurencji i stracił czas był prosty: bał się przyjść do nas bo ktoś nas źle ocenił wprowadzając go w błąd mówiąc że jesteśmy drodzy.

To nie jest forum REKLAMOWE Drogi Meblu. Już nawet zapominasz się na tyle, ze piszesz w liczbie mnogiej, my Mebel Rust :):) Żenua.

Jak widzisz znamy cel tego forum – służy wymianie zdań, a Mebel Rust to nie jedna osoba. Cieszymy się, że to zauważyłeś. Liczymy, że choć trochę zaraziliśmy Cię pozytywizmem i poszanowaniem wypowiedzi innych i szacunkiem do nich

Mamy klienta, który od firmy polskiej (z 4-letnim doświadczeniem w kuchniach, który nie dysponuje technologią nowej generacji, jaką posiada Mebel RUST: z nowoczesnymi robotami lakierniczymi skanującymi powierzchnię i potem nanoszącymi odpowiednią ilość lakieru w każdym miejscu, czy też drogą technologią polerską) dostał wycenę o 19.000 zł droższą niż kuchnia wyceniona u nas.

skoro Mebel Rust dysponuje "nowoczesnymi robotami lakierniczymi ....", to dlaczego w swoich salonach wystawiacie mdf lakierowany "dla biednych" jak wyraził się pracownik salonu oraz mdf "dla bogatych"??

widać uderzacie też do mniej zasobnego klienta wciskając mu kity jak ten powyżej o "robotach", że jakby pana było stać .......

żenada

człowieku zrozum, że to nie chodzi o meble jakie produkuje polska firma MR, ale o wasze (czytaj: obsługi) podejście do klientów różnej maści) oraz o stosunek do krytyki, potwierdzonej zresztą wizytami klientów w różnych salonach w PL, a nie wyssanej z palca jak sądzicie

człowiek zasobny, ale świadomy tego co się dzieje na rynku mebli kuchennych, jak pójdzie do Mebel Rust, to się może tylko uśmiać :D

mało świadomy złapie się na te kity o technologiach lakierniczych itp

a mniej zasobny czuje się wręcz wyproszony z salonu tekstami obsługi, wbity w ziemię lub zdołowany, że na wiele go jeszcze nie stać

to ma być wasz PR??

kto was tego nauczył?

Jak widzisz znamy cel tego forum – służy wymianie zdań, a Mebel Rust to nie jedna osoba. Cieszymy się, że to zauważyłeś. Liczymy, że choć trochę zaraziliśmy Cię pozytywizmem i poszanowaniem wypowiedzi innych i szacunkiem do nich

ALE SYF !!!

Firmie, która próbuje tak mierną "reklamą" zdobyć klientów powinno się zamykać "z urzędu" :lol:

Laurkę firmie na pewno wystawią przyszli klienci, czy może raczej ich brak.

p.s.1 czyżby firma miała problem z pokazaniem jakichkolwiek realizacji? (czekamy na zdjęcia, coś chyba musieliście zrobić :lol: )

p.s.2 taka mała prośba do "Meble RUST" i klonów, nie róbcie z nas idiotów...

WM

ładna , ale nie zmienia to faktu że Rust jest cholernie drogi !!!!!

Dziękujemy za szczerość, spróbujemy tak to wyjaśnić abyś zrozumiał, że jesteś w błędzie. Mamy politykę cenową nastawioną na klienta „jedzenia małą łyżką a częściej”. Chcemy aby klient był szczęśliwy z faktu wykonania u nas kuchni. Tak pozycjonujemy ceny aby konkurencja jeżeli dałaby to samo, była droższa. Dlatego 40 lat jesteśmy na rynku i nasza pozycja rośnie.

Naszym produktem jest satysfakcja klienta z posiadania kuchni, a meble to tylko mała jej cząstka. To urządzenie przy współpracy z klientem części domu, w której będzie czuł, że jest wyjątkowy. Tak jak Pani bibliotekarka, nie dysponująca wysoką kwotą (którą prosimy o kontakt jeśli chce-pomożemy wkleić zdjęcia jej kuchni) może się cieszyć, że z nami wykonała swój remont.

Zrobić kuchnie z kimś kto się zna i umie to zrobić to wielka oszczędność pieniędzy, a przede wszystkim pewność uzyskania satysfakcji. Przygotować pomieszczenie kuchenne: ściany, ogrzewanie, instalacje, okładziny ścian i podłóg, okna, oświetlenie, AGD, wyposażenie to bardzo duży nakład finansowy przewyższający nawet kilkakrotnie wartość mebli.

Jeżeli zrobi się to z kimś, kto nie ma świadomości czego nie wie i nie umie to wielkie ryzyko. Może się okazać, że wszystko co wydał na meble nie pokryje nawet 25% wartości całej nowej inwestycji aby wnętrze mu służyło zgodnie z jego marzeniami. Co w 95% prowadzi do życia w rozwiązaniu niekorzystnym dla klienta.

Wniosek: zrobienie kuchni z Mebel RUST to bardzo tanie bo pewne rozwiązanie.

Panie Mebel, odnieś się Pan do mojego posta, bom ciekawa jaką wydumkę strzelisz

a to co napisałeś powyżej jedynie poświadcza, że robicie w konia nieświadomego klienta, bo na niczym się nie zna, a wy wspaniale zorganizujecie i wykonacie mu kuchnię, wzmocnicie jego ego posiadaniem "wyjątkowej kuchni", która realistycznie niczym się nie różni od wykonanej w innej firmie, z tych samych materiałów, na takim samym lub wyższym poziomie (morka na mdf jest waszą porażką totalną), ale za pół ceny

kolejna żenada te twoje wypociny panie Mebel

porządna firma, robi porządne meble za realistyczną kwotę, a nie to samo co inni producenci, ale z wciskaniem ciemnoty jaki to klient będzie wyjątkowy bo ma kuchnię z MR :D

no ale waszą specjalnością jest robienie z ludzi idiotów, zarówno w salonach jak i tu na forum

Polityka cenowa nastawiona na klienta

Chcemy aby klient był szczęśliwy

Nasza pozycja rośnie

Naszym produktem jest satysfakcja klienta

Zrobić kuchnie z kimś kto się zna i umie to zrobić to wielka oszczędność

Wnętrze służące zgodnie z marzeniami klienta

Zrobienie kuchni z Mebel RUST to bardzo tanie rozwiązanie

Bla, bla, bla... Bełkot reklamowy. Milusio i słodziusio, bita śmietana spływa z ekranu. Ale w tym wszystkim jest zdanie - klucz:

"Przygotować pomieszczenie kuchenne: ściany, ogrzewanie, instalacje, okładziny ścian i podłóg, okna, oświetlenie, AGD, wyposażenie to bardzo duży nakład finansowy przewyższający nawet kilkakrotnie wartość mebli."

Ja z ta firmą kuchni robić nie będę, gdyż nie lubię spamu i spamerów.Zwłaszcza takich, co się nie mogą zdecydować, czy robią drogo, czy tanio, a przy tym traktują ludzi jak półgłówków, którym da się każdy kit wcisnąć.

Zdjęcia by Tom76:

Powiem tak. Kuchnia jak kuchnia. Są rózne gusta ale na pewno jest to zwykły projekt, który na kolana nie powala. Taka nowoczesna sztampa którą można obejrzeć w salone BRW. W internecie nie da się pomacać więc co do jakości się nie wypowiadam.

Nie rozumiem jednak jednego. Było bardzo dużo negatywnych opinii w internecie o firmie. Sprawa ucichła, częśc wątków umarło, częśc wycięła redakcja....Po jakiego diabła ktos kto jest odpowiedzialny za PR, marketing w tej firmie wyciąga trupa z szafy i w tak nachalny sposób próbuje robić firmie reklamę? Te wszystkie nowo utworzone konta, królewny śnieżki i wystawiane laurki. Ludzie - to jest niesmaczne.

skoro Mebel Rust dysponuje "nowoczesnymi robotami lakierniczymi ....", to dlaczego w swoich salonach wystawiacie mdf lakierowany "dla biednych" jak wyraził się pracownik salonu oraz mdf "dla bogatych"??

Pani Izat

Już odpowiadamy specjalnie dla Ciebie– tylko prosimy abyś nie nazywała tego reklamą. Jesteśmy firmą, która ceni sobie klienta. Nie mamy polityki dzielenia klienta na biednych i bogatych. Każdy klient ma inne oczekiwania i wymagania i my dopasowujemy się do niego.

Jeden klient ma marznie mieć niezawodne, praktyczne i trwałe meble kuchenne np. na 20 lat za bardzo atrakcyjną cenę - tu mamy w swoich salonach markę WITT, meble kuchenne oparte głównie na typoszeregu szafek jak deklarują handlowcy zachodnich marek. Gdzie meble WITT-Kuchnie kosztują o kilkadziesiąt procent taniej.

Inny klient jest zorientowany na kompleksową aranżację wnętrza kuchennego (marka Mebel RUST) gdzie wymagania co do kuchni są zdecydowanie wyższe. Taka kuchnia musi mieć w sobie duszę to coś co cieszy oko i dopieszcza zmysły detalem. Pracuje się tu z innymi materiałami wykonanymi z użyciem zdecydowanie droższych środków: wykończenia ścian, podłóg, blatów, frontów, czy też bardzo ważna jest wymiana powietrza w kuchni i jakość światła. Dla przykładu cena samych mebli, tak naprawdę rzadko przekracza 25% całości inwestycji. Meble muszą być dopasowane do klienta często o nietypowej konstrukcji czy dopasowanym bardzo dokładnie kolorze. Często dla tych klientów ważne jest by mieć unikatowe rozwiązania.

Dla tych klientów cena też jest ważna – nie chcą wyrzucać nawet części pieniędzy w błoto oczywiście jest wyższa niż Witt-Kuchnie ale i tak niższa niż u firm konkurujących standardem mebla z Witt-Kuchnie.

człowieku zrozum, że to nie chodzi o meble jakie produkuje polska firma MR,

Dziękujemy, że nie podważasz jakości mebli.

Abyś nie podważała także jakości naszej wiedzy o wnętrzu kuchennym i jego roli zapraszamy Cię na spotkanie, na którym udowodnimy, że jesteś w błędzie. Możemy spotkać się w Warszawie.

Jeśli chcesz czepiać się konsultantów i szukać u nich błędów to odpowiemy Ci, że jak poszukasz to u każdego znajdziesz jakieś braki, zależy tylko od intencji. Jeśli skorzystasz z zaproszenia spotkania się z nami to gwarantujemy Ci, że znajdziemy min. 20 rzeczy, których możesz nie wiedzieć z dziedziny kuchni. Różnica jest taka, że my nie będziemy się wyśmiewać z Ciebie bo uważamy, że każdy człowiek uczy się przez całe życie.

Pozdrawiamy i wierzymy, że się nie przestraszysz i skorzystasz z zaproszenia

Panie Mebel,

cenicie to sobie portfel klienta, nic więcej

za zaproszenie dziękuję, nie skorzystam, bo kuchnię mam już od dawna, ale nie z MR na szczęście, choć byłam bardzo blisko jej realizacji z wami

chwała Bogu, że obsługa, kierownicy salonów itp skutecznie mnie zniechęcili swoimi postawami, tekstami i wciskaniem kitów

wyobrażasz pan sobie panie Mebel, że byłam tak zdeterminowana (czyt. głupia), że chciałam mieć waszą kuchnię w swoim domu i próbowałam szukać profesjonalnej obsługi w 3 waszych salonach??

w każdym salonie była totalna porażka i zawód

zmarnowałam sporo czasu na was

jestem szczęśliwa, że "pi razy oko" 100 tys na kuchnię zainwestowałam gdzie indziej i dałam zarobić solidnym, uczciwym ludziom, a nie bufonom z jakimi miałam do czynienia w salonach MB

i wyobraź pan sobie, że mam kuchnię z tego materiału dla najbogatszych, taki brązowy, pomarszczony, wiesz pan o który chodzi zapewne, wg waszej wiedzy wciskanej klientom dostępny tylko w Niemczech :D

sprzęt Miele też kupiłam przez salon, dałam ludziom zarobić

zadaj pan sobie pytanie czy strata takiego klienta nie przemawia za tym, żeby jednak coś zmienić w waszej firmie, bo jak widać nie każdy klient to idiota

i tak jak napisałeś człowiek uczy się całe życie, tyczy się to także was a nie tylko klientów, co miałeś na myśli w tekście do mnie

Panie Mebel, nie ma co podważać jakości mebli, bo nie w tym rzecz

a swoją drogą są tak samo przeciętne jak proponowane w innych firmach, pewnie nawet zaopatrujecie się w tych samych hurtowniach

i nie ma co piać o niemieckich standardach, które wam w głowach, niestety daleko wam do nich

w jednym z salonów usłyszałam nawet tekst, że MB to niemiecka firma :D

jakbyś pan czytał moje wypowiedzi, to wiedziałbyś pan o co "kaman"

no ale widać to za trudne czytać ze zrozumieniem

czy ja podważam waszą wiedzę o wnętrzu kuchennym??

w którym miejscu??

gwarantować to macie solidne meble z poszanowaniem klienta i jego ciężko zarobionych pieniędzy a nie "znajdować 20 rzeczy" jaki to klient jest głupi, nieświadomy, a wy tacy wszechwiedzący

ps. strach i ja to dwie sprzeczności :D

ps II. kuchnia Toma mi się nie podoba, nic nadzwyczajnego :( sorry Tom