mosquito1 23.09.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Wydałaś stówę na samą kuchnię? , zazdroszczę Ci - ja tyle miałem na całe mieszkanie Możesz wkleić jakieś fotki? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 23.09.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Wydałaś stówę na samą kuchnię? , zazdroszczę Ci - ja tyle miałem na całe mieszkanie Możesz wkleić jakieś fotki? pzdr nie na kuchnię, tylko na meble, blaty i sprzęt sorry, ale" nie obnażam się" publicznie, więc zdjęć nie wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
królewna śnieżka1 23.09.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 http://img193.imageshack.us/img193/7118/dsc0359ui.th.jpg moja druga kuchnia powyżej, jak widać w pełnej eksploatacji tak naprawdę była kupiona jako pierwsza jakieś 3-4 lata temu, fotka jest z wczoraj; służy teraz mojej mamie a że mama dużo gotuje, zaprawia etc. meble poddawane są ciągłym zachlapaniom, zabrudzeniom, uderzeniom i innym siłom nienadprzyrodzonym jak dotąd meblom pod wpływem tych intensywnych działań nie stało się nic; dziś wyglądają tak samo jak w pierwszym dniu po montażu( z tą różnicą, że blat był nieco bardziej widoczny ) kuchnię wstawiałam do starej kamienicy co skutkowało totalną niemożliwością wykonania przeróbek gazowych i wod-kan; ktoś kto stawia wyzwanie starym murom wie, że ściany są krzywe ( odchył nawet 5 cm), że jak chce odnowić parkiet to okazuje się, że lepiej go zerwać i wymienić, że kable elektryczne w ścianach to aluminium i najlepiej pruć tynki itd. itd.itd.) tu remontowi podlegało całe mieszkanie i poza stolarzem ( poleconym i mega tanim), każda ekipa sprawiła się wyśmienicie; ze względu na krzywizny ścian i za nisko osadzone okno miałam obawy jak to zgram z kuchnią; najpierw brałam pod uwagę kuchnię Ikea - zniechęcili mnie ceną i brakiem elastyczności w wymiarach mebli ( niższe pod oknem), i "nietypowe" długości - chciałam maksymalnie wykorzystać nieduże pomieszczenie; zwiedziłam też parę studiów kuchennych zagranicznych firm i zawsze były jakieś ograniczenia ( głównie związane z wymiarami) po drodze trafiłam do Rusta ( reklama w gazecie) i zaczęłam od "najboleśniejszych" tematów czyli wymiary; jak się okazało nie był to problem, problemem nie był też montaż - kuchnia "siadła" w 1 dzień co nie wydawało mi się takie oczywiste przyjechali, zmontowali, podłączyli i wieczorem mogłam gotować ciepło myślę o Ruście, bo spełnili obietnice i działali szybko i sprawnie kontrastem w obsłudze i wykonaniu był pewien stolarz: jakiś czas później zamawiałam szafę wnękową u stolarza, który oczywiście wszystko wiedział najlepiej i był najmądrzejszy z mądrych, przyjechał, wymierzył i po 4 tygodniach (!) przyjechał z szafą, która nie mieściła się do wnęki a którą usilnie próbował do niej wsadzić niszcząc mi świeżo zrobione: gładzie ( zerwał kątownik), parkiet i drzwi wejściowe do domu; nie doprosiłam się zwrotu kosztów napraw, szafę porzuconą przez wykonawcę wystawiłam na śmietnik i przestałam brać pod uwagę okazyjnie tanie wykonanie ponieważ piszecie tu o kosztach: za tą kuchnię w Ruście zapłaciłam MNIEJ niż za wycenioną w Ikea; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
królewna śnieżka1 23.09.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Zdjęcia by Tom76: Powiem tak. Kuchnia jak kuchnia. Są rózne gusta ale na pewno jest to zwykły projekt, który na kolana nie powala. Taka nowoczesna sztampa którą można obejrzeć w salone BRW. W internecie nie da się pomacać więc co do jakości się nie wypowiadam. Nie rozumiem jednak jednego. Było bardzo dużo negatywnych opinii w internecie o firmie. Sprawa ucichła, częśc wątków umarło, częśc wycięła redakcja....Po jakiego diabła ktos kto jest odpowiedzialny za PR, marketing w tej firmie wyciąga trupa z szafy i w tak nachalny sposób próbuje robić firmie reklamę? Te wszystkie nowo utworzone konta, królewny śnieżki i wystawiane laurki. Ludzie - to jest niesmaczne. taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak, niesmaczne, tu się przecież neguje i krytykuje zadowoleni są nie na miejscu serdecznie Państwa przepraszam ps. tyle tylko, że to moje wypowiedzi są w temacie tego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 23.09.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak, niesmaczne, Widzę, że nie zrozumiałaś. Nie odnosze się do kuchni, cen, jakości. O gustach nie dyskutuję i napisałem tylko, że kuchnia na zdjęciu to nowowczesna sztampa. ALe jak komuś pasuje to ok. Niesmaczna jest za to taka reklama na siłę. Czy tak trudno zrozumieć, że jak ktoś kto ma 4 wypowiedzi an forum w tym dwie dwa lata temu i 100% z nich na temat kuchni tego samego producenta.....jest mało wiarygodny ? Czyli jest albo pracownikiem albo firma wybłagała go aby wlazł na forum, zalogował się i napisał laurkę albo to niesamowity zbieg okoliczności. A w zbiegi trudno uwierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
królewna śnieżka1 23.09.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 sorry, będę pisać i udzielać się w wątkach i na forach jakie sobie wybiorę, z taką częstotliwością na jaką będę mieć ochotę; i nic tego nie zmieni specjalnie dla CIEBIE: ps. w wątku sprzed dwóch lat wpisałam się bo moje doświadczenia z MR były inne od powszechnie tam wpisywanych - zostałam zakrzyczana, odbierano mi wiarygodność i przypisywano pracę w ruście, skapitulowałam bo nikogo nie skrzywdziłam a musiałam przepłynąć przez morze pomyj i udowadniać, że nie jestem tym za kogo się mnie podejrzewa; a moje kuchnie miały być świadectwem prawdy i tak negowanej; nie uważasz, że to bez sensu? tłumaczyć się z tego, że jest się zadowolonym? pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 23.09.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 sorry, będę pisać i udzielać się w wątkach i na forach jakie sobie wybiorę, z taką częstotliwością na jaką będę mieć ochotę; i nic tego nie zmieni specjalnie dla CIEBIE: ps. w wątku sprzed dwóch lat wpisałam się bo moje doświadczenia z MR były inne od powszechnie tam wpisywanych - zostałam zakrzyczana, odbierano mi wiarygodność i przypisywano pracę w ruście, skapitulowałam bo nikogo nie skrzywdziłam a musiałam przepłynąć przez morze pomyj i udowadniać, że nie jestem tym za kogo się mnie podejrzewa; a moje kuchnie miały być świadectwem prawdy i tak negowanej; a po dwóch latach nabrałaś sił i postanowiłaś spróbować jeszcze raz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
królewna śnieżka1 23.09.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 a po dwóch latach nabrałaś sił i postanowiłaś spróbować jeszcze raz ! nic tak nie wzrusza jak powroty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 23.09.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 królewno, zdradź nam jeszcze jak trafiłaś na to forum?? po co snuć domysły, lepiej przeczytać to od Ciebie a przecież prawdę nam napiszesz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 23.09.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 sorry, będę pisać i udzielać się w wątkach i na forach jakie sobie wybiorę, z taką częstotliwością na jaką będę mieć ochotę; Nikt Ci nie zabrania, wybierać, pisać i udzielać się. Ale Ty także nie zabronisz tego, że na chwilę obecną wiele osób uważa Ciebie i inne osoby zachwalające meble tej firmy za forumowiczów mało wiarygodnych. Tak czy inaczej celowo lub bardzo przypadkowo robisz tej firmie kręcią robotę....taki czarny marketing. Ja także cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 23.09.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 do Mebel RustNikt nie mówi w żadnym wątku o niskiej jakości mebli, całość wypowiedzi dotyczy nonszalancji i traktowaniu klientów jak głupków, Sami wykreowaliście markę pozycjonowana b. wysoko pod względem ceny. Po wprowadzeniu przez was mebli na rynek masowy pod inną marką zaczynacie dbać o opinię wśród klientów o małym portfelu. a na marginesie,Sam chcąc zostawić sporą kwotę za kuchnię zostaliśmy potraktowani jak szmaciarze a moja żona za plecami została określona jako : "hołota co im słoma z papci wychodzi, nie stać ich a chodzą i zawracają du...ę ". Pani oczywiście nie wiedziała ze żona wróciła się po katalogi .Oczywiście zadzwoniłem do Pldur i rozmawiałem z Panią Olą P. asystentką dyrhandlowego, opisałem zdarzenia ale czułem, że mnie zlewają. Zostawiłem numer telefonu do żony, do dnia dzisiejszego nikt nie przeprosił.Było to może 3 lata temu ale nadal marka rust dla nas jest synonimem najgorszego serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 23.09.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 weszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 23.09.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 z powodu cenzury wypowiem się w kilku postach, może się uda a więc wklejam po kawałku skoro wróciliśmy do dawnych czasów, to poszperałam w historii korespondencji i odnalazłam następującego maila z jednego z salonów MR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 23.09.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 "Szanowna PaniNasza firma oferuje meble kuchenne ukierunkowanena bardzo wysoką jakość.Montujemy w meble okucia i akcesoria najlepszychfirm światowych, są to technologie drogie, więc efektkońcowy nie może być tani.Nie wszyscy muszą jeździć "Mercedesami", są tańszesamochody i też dowiozą do celu.Z poważaniem.......... .............." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 23.09.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 ciekawe co piszący miał na myśli pod pojęciem "akcesoria najlepszych firm światowych"??czyżby Bluma??i jakież poszanowanie klienta .... nie stać cię babo na mercedesa, kup se maluchakorespondencja pochodzi z 2007 roku i jak widać w bełkocie reklamowym nic się nie zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 23.09.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 jak zauważył Rezi, MR od jakiegoś czasu proponuje klientom także maluchy no cóż, 2 lata zrobiły swoje potrzeba rynku spowodowała zmianę śpiewki widocznie słabo się sprzedawały te mercedesy .... stało się jasne dlaczego wklejane tu wyżej kuchnie są tak przeciętne, zupełnie nie w stylu tych prezentowanych w salonach R 2 lata temu i wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mebel RUST 24.09.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 nie na kuchnię, tylko na meble, blaty i sprzęt sorry, ale" nie obnażam się" publicznie, więc zdjęć nie wkleję Mieliśmy szereg wątpliwości czy inwestować czas na publiczną polemikę z osobami źle życzącymi nam i naszym klientom (odpowiedź dla wszystkich, którzy o to wielokrotnie pytali). Tom76 zachęcił nas aby stanąć w obronie naszych klientów. TERAZ CIESZYMY SIĘ (czytaj radość) bo dostarczyłaś wreszcie konkretu. Swoją wypowiedzią potwierdziłaś (100 tyś na meble, blat i sprzęty) naszą tezę, że jesteśmy bardzo tani – (Pani bibliotekarka zapłaciła kilkakrotnie mniej za kuchnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.09.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saper 24.09.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Bardzo pouczajacy watek.Dziekuje Meblu - juz wiem gdzie nie tracic czasu.Internet to potega. pozdrawiamsaper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 24.09.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Swoją wypowiedzią potwierdziłaś (100 tyś na meble, blat i sprzęty) naszą tezę, że jesteśmy bardzo tani – (Pani bibliotekarka zapłaciła kilkakrotnie mniej za kuchnie). porównujecie meble izat z jakościowo najwyższej półki z swoimi meblami WITT ? i na tej podstawie twierdzicie że jesteście tańsi ? WITT to wasza odpowiedź na dużą konkurencję na runku premium, ale Witt zawsze u was będzie za drogi. PS Proszę się odnieść do mojego postu, przedstawiłem konkretne zarzutu pod adresem Państwa pracowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts