LewAnka 20.10.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Właśnie jestem na etapie zamawiania kuchni Rust. Bardzo mi się podobają i po długich poszukiwaniach trafiłam w końcu na takie jakie mi pasują. Są extra- wyspa Torino pasuje akurat do mojej kuchni. Od początku z mężem mamy mieszane uczucia. Obsługa jest ok., projekt również. Tylko dlaczego przed poznaniem ceny mebli trzeba wpłacić 800 zł.!? Jeżeli zrezygnuję, bo cena jest za wysoka to te pieniadze przepadają. Pani powiedziała, że nie dają na meble rabatu w formie finansowej. Ewentualny rabat możemy dostać kupując u nich sprzęt, który jest o 30% drozszy niż np. w Saturnie. Jest to bardzo nieładny gest z ich strony, uważam że kupując meble za 70 tys. zł.mogliby sobie odpuścić zarabianie na sprzęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek187 20.10.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 za 70 tysięcy to chyba te meble ze złota a przynajmniej złote klamki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LewAnka 20.10.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Właśnie jestem na etapie zamawiania kuchni Rust. Bardzo mi się podobają i po długich poszukiwaniach trafiłam w końcu na takie jakie mi pasują. Są extra- wyspa Torino pasuje akurat do mojej kuchni. Od początku z mężem mamy mieszane uczucia. Obsługa jest ok., projekt również. Tylko dlaczego przed poznaniem ceny mebli trzeba wpłacić 800 zł.!? Jeżeli zrezygnuję, bo cena mebli jest za wysoka to te pieniadze przepadają. Pani powiedziała, że nie dają na meble rabatu w formie finansowej. Ewentualny rabat możemy dostać kupując u nich sprzęt, który jest o 30% drozszy niż np. w Saturnie. Jest to bardzo nieładny gest z ich strony, uważam że kupując meble za 70 tys. zł. mogliby sobie odpuścić zarabianie na sprzęcie.Jestem przed podpisaniem umowy ale ciągle mamy mieszane uczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LewAnka 20.10.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 nie do końca ze złota ale białe. Ile dokładnie będą kosztować będę wiedziała jutro, ale niech będzie nawet 50 tys. to i tak przesadzają. Mam dużą kuchnię z nowoczesną wyspą prostopadłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 20.10.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Czy wyście powariowali z tym Rustem? To jest forum budowlane nie marketingowcównie meblowenie kuchenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.10.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 no kongratulejszyn temat ma 2 lata, Autor jakąś flaszkę powinien postawić enickman jest na to miejsce - "wnętrza" czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.10.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 za 70 tysięcy to chyba te meble ze złota a przynajmniej złote klamki? Dla mnie to też jakaś abstrakcja . Materiały, okucia nawet na największą kuchnię nie powinny przekroczyć 15 tyś. (oczywiście raczej te z górnej półki) Sprzęt AGD niech będzie ze 30 tyś (też z tych droższych). Reszta za co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 20.10.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 jeśli chodzi o sprzęt i negocjacje ceny mebli, to miałam podobne odczucia co koleżanka powyżej widocznie nic się nie zmieniło w tej kwestii mail z M Rust brzmiał: "koszt zabudowy kuchni który pani podałem jest kosztem mebli, cen mebli nie wolno nam negocjować,są to ceny fabryczne. Zamawiając w naszej firmie meble ze sprzętem AGD, klient może uzyskać ceny promocyjne na sprzęt" a te promocyjne ceny były 50% wyższe niż gdzie indziej też nie rozumiem tej polityki wolą nie sprzedać wcale niż sprzedać po rynkowych cenach (czyt. średnich) opór materii nie zawsze popłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.10.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 jeśli chodzi o sprzęt i negocjacje ceny mebli, to miałam podobne odczucia co koleżanka powyżej widocznie nic się nie zmieniło w tej kwestii mail z M Rust brzmiał: "koszt zabudowy kuchni który pani podałem jest kosztem mebli, cen mebli nie wolno nam negocjować,są to ceny fabryczne. Zamawiając w naszej firmie meble ze sprzętem AGD, klient może uzyskać ceny promocyjne na sprzęt" a te promocyjne ceny były 50% wyższe niż gdzie indziej też nie rozumiem tej polityki wolą nie sprzedać wcale niż sprzedać po rynkowych cenach (czyt. średnich) opór materii nie zawsze popłaca Wszystko to wskazuje na firmę oferującą bardzo dobrej jakości towar, atrakcyjny pomimo wysokiej ceny ale z poważnymi niedociągnięciami w marketingu. Rozumiem że właściciel firmy może się na tym nie znać ale na pewnym etapie trzeba już zatrudnić specjalistów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.10.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 za 70 tysięcy to chyba te meble ze złota a przynajmniej złote klamki? Dla mnie to też jakaś abstrakcja . Materiały, okucia nawet na największą kuchnię nie powinny przekroczyć 15 tyś. (oczywiście raczej te z górnej półki) Sprzęt AGD niech będzie ze 30 tyś (też z tych droższych). Reszta za co? Jak to za co?????? Za obsługę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.10.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 za 70 tysięcy to chyba te meble ze złota a przynajmniej złote klamki? Dla mnie to też jakaś abstrakcja . Materiały, okucia nawet na największą kuchnię nie powinny przekroczyć 15 tyś. (oczywiście raczej te z górnej półki) Sprzęt AGD niech będzie ze 30 tyś (też z tych droższych). Reszta za co? Jak to za co?????? Za obsługę Wiadomo W biznesie wszystko się musi bilansować. Te salony kosztują, sprzedawcy też. Właściciel samochody dobre pewnie lubi jak każdy. Pytanie tylko czy to wszystko mimo takich cen faktycznie na siebie i na szefa zarabia no ale tego się pewnie nigdy nie dowiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.10.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Widzę, że kolejny wątek dot. firmy Rust tętni zyciem i zastanawiam się nad dwoma rzeczami: 1. Co jeszcze zrobią pracownicy firmy Rust, żeby jeszcze bardziej ośmieszyć się na FM i czy można bardziej? 2. Ile zarabiają pracownicy salonów, ze z taką pogardą traktują potencjalnych klientów nie wyglądających na takich co mają pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 20.10.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Wszystko to wskazuje na firmę oferującą bardzo dobrej jakości towar, atrakcyjny pomimo wysokiej ceny ale z poważnymi niedociągnięciami w marketingu. Rozumiem że właściciel firmy może się na tym nie znać ale na pewnym etapie trzeba już zatrudnić specjalistów. cały czas, czyli od ponad 2 lat o tym piszemy marketing i szacunek dla drugiego człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stefanko 22.10.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 hahahah, ale smieszności wypisujecie. Jak to możliwe, żeby producent mebli- nie producent sprzętu AGD nie narzucał marży na tymże właśnie sprzęcie?! Chyba Wam się coś pomieszało? Jaki sensowny powód miałby nimi kierować, żeby nie zarabiać na tym? Nie są żadnym sklepem ze sprzętem a biorą na siebie odpowiedzialność chociażby związaną z montażem tego sprzętu. Chyba to normalne, że przecież nie dla zasady ma się coś w ofercie tylko dla zarobku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 22.10.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 operatorzy komórkowi podpisując umowę z nowym klientem dają mu telefon nie tylko nie zarabiając na nim, ale dodatkowo go subsydiując Stefanko - idź żesz do salonu Plusa i powiedz im, że działają bez sensu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 22.10.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 hahahah, ale smieszności wypisujecie. Jak to możliwe, żeby producent mebli- nie producent sprzętu AGD nie narzucał marży na tymże właśnie sprzęcie?! Chyba Wam się coś pomieszało? Jaki sensowny powód miałby nimi kierować, żeby nie zarabiać na tym? Nie są żadnym sklepem ze sprzętem a biorą na siebie odpowiedzialność chociażby związaną z montażem tego sprzętu. Chyba to normalne, że przecież nie dla zasady ma się coś w ofercie tylko dla zarobku. Ignorować, ignorować! Nie dajmy się trollizmowi sterowanemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 22.10.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 hahahah, ale smieszności wypisujecie. Jak to możliwe, żeby producent mebli- nie producent sprzętu AGD nie narzucał marży na tymże właśnie sprzęcie?! Chyba Wam się coś pomieszało? Jaki sensowny powód miałby nimi kierować, żeby nie zarabiać na tym? a niech ma i 200% narzutu, ale zachwytów i braw za to nie zyska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stefanko 23.10.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 nie no jasne, że nie będzie zachwytu. Kwestia narzutu indywidualna sprawa- zależy od uznania i pewno innych kwestii (kosztowych rzecz jasna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 23.10.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 cena sprzętu to kolejny trick dla bogatego, mało świadomego klienta no ale przecież polowanie na jelenia to domena RUST ps. czy rust z ang to nie jest rdza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 23.10.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 nie no jasne, że nie będzie zachwytu. Kwestia narzutu indywidualna sprawa- zależy od uznania i pewno innych kwestii (kosztowych rzecz jasna) jeżeli jesteś pracownikiem firmy po powinni cię wyp... na zb.... p...sk z tej firmy za wk..... forumowiczów. Jak robisz to z własnej nieprzymuszonej woli to żal mi ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts