Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RUST meble kuchenne, kuchnie: opinie, uwagi, zdjęcia, inspiracje

akinom

Recommended Posts

To w takim razie... jeśli dyskutujemy o zasadach...

pod jaki paragraf wpadł wątek o firmie RUST, że pozwoliliście sobie go poprostu wyciąć???

cytując:

"Wydawnictwo MURATOR sp. z o.o. nie redaguje wypowiedzi prezentowanych na Forum i Czacie, ale zastrzega sobie prawo do usuwania wypowiedzi lub zablokowania dostępu do Forum oraz Czatu użytkownikowi w przypadkach, gdy:

a) wypowiedzi naruszają prawo prasowe,

b) wypowiedzi naruszają dobra osobiste, dobre obyczaje, są w formie obraźliwej lub wulgarnej; atakują osobę a nie poglądy!

c) temat wątku jest niemerytoryczny, zaśmiecający FORUM,

d) uczestnik FORUM zamieszcza reklamy bądź inne materiały lub ogłoszenia o charakterze komercyjnym; jedno(!) ogłoszenie można zamieścić wyłącznie w dziale: "Ogłoszenia drobne" na FORUM,

e) uczestnik FORUM wykorzystuje je do agitacji politycznej, religijnej lub innej niezgodnej z tematyką MURATORA i duchem FORUM,

f) uczestnik FORUM (Czatu) notorycznie narusza regulamin, swą postawą zniechęcając innych użytkowników do korzystania z FORUM, a prośby moderatora o przestrzeganie regulaminu nie odnoszą skutku."

były obraźliwe te wypowiedzi?

niemerytoryczne?

wulgarne?

a może zostały potraktowane jako reklama?

o a może agitowały politycznie?

• Odpowiedzi 820
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tak się zastanawiam dlaczego np. Zielonooka czy Kuleczka nie mogły się doprosić, żeby redakcja zablokowała im skrzynkę PW, żeby nie dostawały wiadomości od danych forumowiczów, dlaczego Sebo8877 dostał bana niby to za reklamę? Ma w nosie forumowiczów, ale jak tylko zgłosi się jakaś firma to latają przy niej jakby niewiadomo co to było.

tak się zastanawiam dlaczego np. Zielonooka czy Kuleczka nie mogły się doprosić, żeby redakcja zablokowała im skrzynkę PW, żeby nie dostawały wiadomości od danych forumowiczów, dlaczego Sebo8877 dostał bana niby to za reklamę? Ma w nosie forumowiczów, ale jak tylko zgłosi się jakaś firma to latają przy niej jakby niewiadomo co to było.

Bo pieniążki z tego mają.

oczekujemy ze Firma RUST przyzna sie do błędu i wypowie się na forum

REDAKCJA wypowiedziala się na forum poniekąd przyznjąc do błędu i wyjaśniająć stanowisko a my "wieszamy na niej psy"

ne wiem o co chodzi

czy wiekszę "przestępstwo przeciw zasadom" popełniła firma Rust czy redakcja forum ?

czy redakcja nie zmyła plamy na honorze wypowiadjąc i tłumacząć się na forum

Rezi, a ja nie odniosłam wrażenia, że redakcja przyznaje się do błędu. Wręcz przeciwnie chyba nawet. Opowiedzi redakcji są chyba trochę aroganckie. Tak, bo tak.

A jeśli pytamy kto bardziej winien, to ja się poczułam bardziej dotknięta zachowaniem redakcji niż Rusta, z którym nie miałam i po tym wszystkim nie będę miała nic do czynienia.

......................Gdy zgłasza się firma i żąda usunięcia tematu, zawsze proponujemy podjęcie merytorycznej dyskusji z forumowiczami. W tym wypadku z naszej rady nie skorzystano. Usunęliśmy temat, zastrzegając, że jest to najgorszy sposób polemiki z niezadowolonymi klientami.

.................Prosimy o zrozumienie.

Redakcja chce byc poprostu bezstronna

ale

też mnie dziwi i oburza działanie redakcji ale wiem, że nikt z redakcji muratora nie podłozy się pod decyzję pozostawienia wątku, inczaej straiciliby większość reklamodawców - w takim przypadku poczta pantoflowa dziala a podejrzewam że Pani pracująca w dziale marketingu kiedys zmieni pracę i będzie dysponowała większym budzetem - wtedy może i muratorowi tez się coś dostanie.

ale

czy kasa rzadzi tym rynkiem - no cóz zawsze

wy tez chcecie płacic jak najmniej więc i wg tej zasady postępujecie

ale

jedna wazna rzecz .................. Firma "Mebel Rust .........." liczy się z siłą forum muratora :lol:

Bo pieniążki z tego mają.

hiehiehie :) jakbym wiedziala ze o to biega to bym byla nawet sklonna zaplacic :)

a co do Rusta - to jesli sie np. nie reklamuja - to juz kompletnie nie rozumiem czemu watek zostal usuniety ?

ciekawa jestem jak wygladala ta wiadomosc Rusta do Redakcji

chyba musiala byc strrrrrasznie grrrrrozna :wink: :lol:

A w ogole cala heca mi sie podoba i uwazam ze najwiekszego samoboja Rust wbil sami sobie :):):)

Przecież, to OCZYWISTE, każda z podobnych gazet,pisze o produktach czy technologiach, które tak naprawdę są " sponsorowane"

Ale to co się stało z usunięciem wątku tylko mnie w tym przekonaniu utwierdziło.

quote="Anoleiz"]Pytanie się nasuwa po czymś takim...

Czy Redakcja brała pod uwagę fakt utraty wiarygodności dla swoich czytelników?

jak można po czymś takim się nie zastanowić czy jesteście obiektywni?

czy np... skoro usuwacie niewygodne dla kogoś opinie na forum - to czy porady, ekspertyzy, artykuły nie są też w większym stopniu pisane tak jak pasuje jakiejś firmie, bo to co nie pasuje - na kategoryczne żądanie firmy usuniecie ładnie z artykułu, może przed przeczytaniem jeszcze go przez nas...

trochę pozostawia to niesmak.

Wyjaśniamy: Nie mamy możliwości weryfikacji zarzutów wobec tej czy innej firmy na forum. Gdy zgłasza się firma i żąda usunięcia tematu, zawsze proponujemy podjęcie merytorycznej dyskusji z forumowiczami. W tym wypadku z naszej rady nie skorzystano. Usunęliśmy temat, zastrzegając, że jest to najgorszy sposób polemiki z niezadowolonymi klientami.

Pozdrawiamy

Ehhhh Redakcja - to się nigdy nie nauczy

powiedzieć ..spierdalać :lol:

no chyba że Redakcja

jest cwańsza niż myslimy

i na boczku sobie persuaduje z pewną

Panią w krótkiej spódniczce z działu PR ....hę ?

ciekawy wątek..

chyba będzie mieć coraz więcej czytających..

I w ten sposób RUST stracił wielu potencjalnych klientów..

I jeszcze straci mam nadzieję :wink:

KOLINA, myślę, że to nie przypadek, ale dzięki Tobie przynajmniej każdy wie, jak sobie firma radzi...