karol_410 25.10.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Szanowni Państwo,bardzo proszę o pomoc, jestem zainteresowany kupnem działki, jednak jest to narazie działka rolna w studium zagospodarowania z przeznaczeniem zabudowy jednorodzinnej, papiery są złożone do przekształcanie i z tego co sie dowiedziałem w gminie sprawa zostanie uregulowana na 100% na wiosne roku 2008. Zależy mi na miejscu, otoczeniu itp. Poza tym zasiegnąłem jezyka w banku i dowiedziałem sie ze na taki grunt dostane kredyt. Problem w tym ze nie jest to działka wydzielona jeszcze i tu pojawia sie problem. Czy ktoś z Państwa dokonał zakupu udziału (np.10ar) z działki rolnej(np. 1ha). Słyszałem, że jest taka możłiwość poprzez sporządzenia umowy przedwstepnej do czasu całkowitego przekształcenia, w postaciu aktu notarialnego. Jednak nie znam szczegółów. Zgóry dziekuje,pozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts