House 25.10.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 O tym To, co nad nami, wygląda klasycznie i można powiedzieć, że nawet powierzchnia idealnie zachmurzona. Wchodzimy przecież roztropniew otoczenie. Zobacz; ze mnie też wypływawisielcza konsystencja, a w twoim karku taka sama dziura, i nikt nie może zatamować. Stąd kadmowa purpura wszędzie, gdziedochodzi tupot bosych stóp i rzęsisty deszcz wypłukuje zachłyśniętą rzekę. I nie ma mowy o gaszeniu światła, kiedy przykładasz ucho i czujesz tętno wiedząc,że tak pulsuje ziemia – słuchaj. Słuchaj! o czym płoną miasta, kiedy wieżowcenakłuwają poczerniałą skórę. Nie myśl,że słońce da się wyłączyć ot tak, robiąc„pstryk”, i tym sposobem ukryć kształt powyginanych szyn i podwieszanychmostów, nawet gdy towarzyszy mgła i próbuje zmylić kierunek rozrzuconymkotwicząc cienie. Bo to jest – warujepodczepione do swoistego respiratora,rozciąga grzbiet. Kładzie się na zimnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.10.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Chyba nie wiem, co autor miał na myśli. Ale podoba mi sie sprawne żonglowanie słowem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 28.04.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Ja również Może autor wypowie sie, co podmiot liryczny ma na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 28.04.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Ja również Może autor wypowie się, co podmiot liryczny ma na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 28.04.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Niezła jestem, sama siebie zacytowałam (to chyba objaw megalomanii, co? ) A chciałam tylko poprawić literówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts