prokopcio 25.10.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Witam... Byłem zmuszony wyrzucić majstrów i teraz robię wszystko samodzielnie (dzięki Bogu istnieje to forum). Jestem na etapie ocieplania poddasza (idzie nam z żonką nieźle) i doszedłem właśnie do pokoju z oknami dachowymi i nie wiem jak się zabrać za przygotowanie pod regipsy - nie mogę odnaleźć jakiś fotek jak to robią inni - w oknach są takie rowki (w ramie) w które chyba powinna wchodzić płyta KG ale nie wiem zbytnio jak przygotować stelaż (metalowy?). Proszę o pomoc w odnalezieniu jakiś fotek z etapów zabudowy okien dachowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 25.10.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 zabudowa_okna_dachowego.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokopcio 25.10.2007 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Wielkie dzięki !!! Super... Ja też mam Fakro jeśli to ma znaczenie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 26.10.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Warto pamiętać o właściwym zaizolowaniu termicznym (wełna) i wiatrowym (folia paroprzep.) glifów z G-K.Jeśli wiatr docierac będzie do wełny - to jej izolacyjność termiczna będzie niedostateczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zby5 28.10.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Jak by ci się udało zdoby Muratora nr 9, tam jest dokładnie rozpisane i rozrysowane. Ja z tego korzystałem i udało się, wprawdzie musiałem wprowadzi pewne modyfikacje ale miałem już podstawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 28.10.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 wazne jest wykonanie oslony ramy z folii paroprzepuszczalnej i izolacji przez dekarza ,moze od tego powinnismy zaczyc , od sprawdzenia , czy jest izolacja i oslona wartownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 07.07.2013 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 zabudowa_okna_dachowego.pdf Niestety ten link już nie działa. Ma ktoś to może i chciałby się podzielić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 13.08.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Ponieważ okna dachowe mam już zamontowane w dachu i jestem przed wykonaniem systemu suchej zabudowy uprzejmie proszę o informację w zakresie obróbki/montażu/mocowania płyt GK przy oknach dachowych, aby kąty były prawidłowe zarówno dla obiegu powietrza jak również doświetlenia.Chodzi mi tu o niezbędne minimum ustawienia płyt przy oknach (kątów po bokach okna oraz u góry i dołu). Za wszelkie informację w tym zakresie serdecznie dziękuję. Mile widziana grafika przedstawiająca zagadnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts