Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pomóżcie, doradźcie !!!

Ja już ku... nie wiem co kupić, gdzie nie pójdę, tam mówią co innego. Najpierw miał być junkers, ale okazało się, że w tym przypadku płaci się za markę i polecono mi imergas. Z tą firmą był jednak problem, bo podobno nie ma serwisu w okolicy i hydraulik zaproponował mi aristona. Gdy poszedłem do skelpu pytać się o cenę, to mi z kolei odradzili tę firmę, mówiąc o awaryjności jej wyrobów i tym samym polecili mi viessmana albo buderusa. Buderusa ma z kolei znajoma i jest z niego zadowolona. Gdy szukałem więc tańszych cen buderusa i viessmana, to jeden gościo zaczął mnie namawiać na junkersa i ulricha, mówiąc, że w viessmanie i buderusie płaci się za markę. Wtedy nie wiedziałem już o co w tym wszystkim chodzi. Gdy jeszcze raz zapytałem się hydraulika co sądzi o viessmanie i buderusie, to powiedział, że dlatego mnie w sklepie namawiają na te piece, bo nikt ich teraz nie kupuje i zalegają im na składzie i jak do tej pory montował aristony to „żaden nie nawalił”, a z kolei u jego sąsiada coś przecieka w junkersie. A więc teraz jestem skłonny na aristona i dlatego chciałbym zasięgnąć opinii jego użytkowników.

To jest właśnie mój dylemat.

https://forum.murator.pl/topic/89847-czy-kot%C5%82y-2-funkcyjne-ariston-to-badziewie/#findComment-2081253

pytanie jak długo montuje te aristony może pół roku

ja mam dwufunkcyjny sunier-duval (czy jakoś tak) 12 lat i nic sie z nim nie dzieje...

osobiście marka ariston kojarzy mi się z ardo (nie wiem czemu) i to by było na tyle...

https://forum.murator.pl/topic/89847-czy-kot%C5%82y-2-funkcyjne-ariston-to-badziewie/#findComment-2081274

Pomóżcie, doradźcie !!!

Ja już ku... nie wiem co kupić, gdzie nie pójdę, tam mówią co innego. Najpierw miał być junkers, ale okazało się, że w tym przypadku płaci się za markę i polecono mi imergas. Z tą firmą był jednak problem, bo podobno nie ma serwisu w okolicy i hydraulik zaproponował mi aristona. Gdy poszedłem do skelpu pytać się o cenę, to mi z kolei odradzili tę firmę, mówiąc o awaryjności jej wyrobów i tym samym polecili mi viessmana albo buderusa. Buderusa ma z kolei znajoma i jest z niego zadowolona. Gdy szukałem więc tańszych cen buderusa i viessmana, to jeden gościo zaczął mnie namawiać na junkersa i ulricha, mówiąc, że w viessmanie i buderusie płaci się za markę. Wtedy nie wiedziałem już o co w tym wszystkim chodzi. Gdy jeszcze raz zapytałem się hydraulika co sądzi o viessmanie i buderusie, to powiedział, że dlatego mnie w sklepie namawiają na te piece, bo nikt ich teraz nie kupuje i zalegają im na składzie i jak do tej pory montował aristony to „żaden nie nawalił”, a z kolei u jego sąsiada coś przecieka w junkersie. A więc teraz jestem skłonny na aristona i dlatego chciałbym zasięgnąć opinii jego użytkowników.

To jest właśnie mój dylemat.

A słyszałeś o marce Vaillant? 8)

https://forum.murator.pl/topic/89847-czy-kot%C5%82y-2-funkcyjne-ariston-to-badziewie/#findComment-2082066

dzięki za wszystkie informacje, ale na dzień dzisiejszy jestem skłonny zakupić aristona uno za cenę 2.400 zł. Mam jeszcze ofertę na saunier duval semia za 2.600 zł. i themaclassic za 3.100 zl. Do aristona przekonuje mnie jednak cena i zdanie hydraulika, który w przyszłości ewentualnie będzie go naprawiał, mam nadzieję tylko, że to będzie robił bardzo rzadko.
https://forum.murator.pl/topic/89847-czy-kot%C5%82y-2-funkcyjne-ariston-to-badziewie/#findComment-2087261