Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Chciałabym przestrzec przed firmą Prodach producentem dachówek. Firma jest niesłowna i nieuczciwa. Zamówiłam dachówkę u pośrednika 4 lipca z okresem oczekiwanie 8 tygodni, wpłaciłam całość przy zamawianiu. Wszystko było ok do czasu transportu za któśy zapłaciłam wraz z dachówką. Transport był bezpośrednio z Prodachu. Pod koniec września dachówka powinna być już u mnie na placu, a nie było. W Prodachu powiedzieli że dachówka jest i czeka na transport i za 2 tyg będzie, mówię fajnie akurat wtedy będę ją potrzebować. Za 2 tyg dzwonie gdzie moja dachówka, oni że za tydzień będzie. Czekam dalej. Przyjechała ale bez 14 sztuk dachówki wentylacyjnej. Pan kierowca mówi że tak się zdarza przyślą DHLem, więc zadzwoniłam do sprzedawcy który obiecał sprawę załatwić. I tu się zaczął problem. Po 2 tyg sprzedawca mnie pokierował do przedstawiciele regionalnego, ten bezpośrednio do fabryki. W fabryce bardzo miła Pani mówi że nie wysyłają już kurierem bo dachówki przyjeżdzają popękane do klienta i przyedzie do mnie dahcówka z następnym transportem. Mówię super firma dba o klienta i 14 sztuk dachówki ekstra mi na plac przywiezie. Minęło 2 tyg a dachówki nie ma telefonów też nie. Dzwonię ta sama miła Pani mółi ze za 2 dni jest szykowany transport, grzecznie odpowiadam super dziękuję za załatwienie sprawy, przez następny tydzień to samo dachówki nie ma. Dzwonię Pani się wykręca popsutym samochodem i mówi ze jutro już będzie bo właśnie transport szykuje. (pomijam fakt że dekarze już dach kończą i nie chce im się przyjeżdżać drugi raz podmienić dachówki. Tego samego dnia Pani dzwoni do mojego męża żeby jutro rano wyjechał po dachówki 100 km dalej bo oni 14 sztuk ekstra nie przywiozą. Transport był opłacony ich problem że dachówka nie przyjechała kompletna na co Pani że nic nie poradzi trzeba po dachówkę jechać bo ona w koszty firmy wpędzać nie będzie nic w zamian nie zaoferuje bo nie musi. wyjechaliśmy bo dachówkę potrzebowaliśmy na już gdybyśmy mieli więcej czasu sprawa by się inaczej zakończyła. Rozmawiałam później z innym pośrednikiem firmy Prodach i mówił że takie sytuacje są niestety częste. Wniosek taki jeśli nie chcecie stracić nerwów i pieniędzy na dojazd i telefony omijajcie tą firmę.
https://forum.murator.pl/topic/89860-firma-prodach-kiepska-obs%C5%82uga-klienta/

A my jesteśmy zadowoleni z firmy. Może to zasługa przedstawiciela. Z dostawą żadnego problemu, rozładunek praktycznie tam gdzie chcieliśmy. W momencie gdy zabrakło np. dachówek krawędziowych dostaliśmy je od ręki. Gdy majstrom popękały dwa stopnie kominiarskie też nie było problemu. Przedstawiciel pomagał ze wszystkim. Jesteśmy niesamowicie zadowoleni. Teraz zostało nam sto dachówek podstawowych i też znikną nam z budowy po aktualnej cenie. Reasumując wszystko zależy od przedstawicieli firmy.
https://forum.murator.pl/topic/89860-firma-prodach-kiepska-obs%C5%82uga-klienta/#findComment-2081115

być może zależy od przedstawicieli my w takim razie trafiliśmy na kiepskich (wrocławski przedstawiciel) .

Tylko po co Pani z Prodachu przez cały miesiąc zwodziła nas i mówiła że wszystko dotrze na plac za chwilę. Za każdym razem jak dzwoniłam mówiłam że chodzi o 14 sztuk dachówki.

https://forum.murator.pl/topic/89860-firma-prodach-kiepska-obs%C5%82uga-klienta/#findComment-2081149