maj1983 26.10.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Takie jest założenie - ma byc tani w budowie Co sądzicie o tym projekcie? http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=232&IdKolekcji= ZaKRES ZMIAN w celu obniżenia kosztów i poprawy funkcjonalności:1. nie będzie ganka (wewnatrz zrobię wiatrołap)2. usunę garderobę (10) przesunę schody i tym samym powiększę salon3. zamknę wejście do kuchni od strony korytarza i "wpechnę" kominek wgłąb kuchni, aby nie wadził w komunikacji4. kuchnię "otworzę" na jadalnię5. dodam okno w jadalni Nie wiem czy dodac okna połaciowe na górze? Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 26.10.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Ze mnie żaden znawca... Ale wg mnie wepchnięcie ganka nie jest dobrym pomysłem. I tak trzeba będzie jakoś zadaszyć wejście, więc od góry coś będzie musiało być. Ekonomicznie nieznacznie zyska się na dole, ale w zamian, po wyjściu z wiatrołapu wepchniętego wewnątrz będzie się niemal wchodziło na ścianę w kuchni - jakoś tak klaustrofobicznie i nieładnie. No i wówczas garderoba uchodzi z życiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 27.10.2007 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 tak, zamiast ganka przedłużenie dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.10.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Bryła budynku i dach są bardzo proste, że nie ma już z czego zrezygnować. Pozbywanie się wiatrołapu - wysoce niepraktyczne - zimą każde otwarcie drzwi będzie oznaczało spory napływ "świeżego" powietrza prosto do salonu. Nie rezygnuj też z garderoby na rzecz większego salonu. Przy tak małej powierzchni będzie problem z upchaniem rzeczy. Według mnie najsłabszym punktem tego projektu jest stosunkowo duża powierzchnia hallu na parterze. Tak swoją drogą, skoro jest na dole kominek dlaczego na piętrze nie ma przestrzeni zarezerwowanej na komin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 27.10.2007 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 ms. będzie wiatrołap (zrobiony wewnatrz domu, tam gdzie schody), a to własnie zmniejszy salon.. stąd pomysł na przesuniecie schodów wersja projektu w Muratorze nie jest doskonała, ma braki, w oryginalnym projekcie jest wrysowany kominek (tak jak na parterze na scianie kuchnio-jadalni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 29.10.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Odkryłam, że założyłaś podobny wątek. Wypowiadający sugerowali, żeby za dużo przy tym projekcie nie "majstrować". Zrobisz jak uważasz, ale nie przypadkiem wszyscy byli wyjątkowo zgodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts