Trociu 26.11.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Mam folię Tyvek wysokoparoprzepuszczalną i bedę mieć 3cm szczeliny (18cm krokwi - 15 cm wełny). Zalecenie wykonawcy. I akurat tutaj się z nim zgodzę. A stosujesz dylatację między folię a wełnę, czy tylko wkładasz cieńszą wełnę? Jak na to zapatruje się Twój wykonawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 26.11.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Mam folię Tyvek wysokoparoprzepuszczalną i bedę mieć 3cm szczeliny (18cm krokwi - 15 cm wełny). Zalecenie wykonawcy. I akurat tutaj się z nim zgodzę. A stosujesz dylatację między folię a wełnę, czy tylko wkładasz cieńszą wełnę? Jak na to zapatruje się Twój wykonawca? Wełna grubości 15cm będzie od wewnątrz na równo z krokwiami 18-tkami, od zewnątrz zostanie 3 cm szczelina = od strony folii, która jest przypięta do krokwi. Wełna bedzie cieńsza niż krokwie. Oczywiście od wewnątrz, na krokwie pójdzie co najmniej 5cm wełny w drugiej warstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 05.12.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Krokwie - 18 cm. Wełna między krokwiami 15 cm plus 10 cm. Pełne deskowanie. Wełna rockwool toprock i superrock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milkesz 28.06.2017 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Krokwie - 18 cm. Wełna między krokwiami 15 cm plus 10 cm. Pełne deskowanie. Wełna rockwool planie toprock i superrock Można jeszcze inaczej, krokwie 18cm sznurkowanie pod membraną 2-3cm i wełna 18cm też będzie ok, zwłaszcza przy Unimacie ułoży się i git będzie Ja mam w planie 18cm krokwie i 18cm wełna ale że architekt się sugerował nie wiedzą fachową a danymi producenta a ja kupiłem zgodnie wełnę 18cm więc trzeba się było poradzić jak wybrnąć z tej opresji i sznurkuje jak spece nakazali ,sznurki jak struny w gitarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts