malgos75 26.10.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Okna drewniane meranti sosnowe założyłam w 2004,a w tym roku zauważyłam dziurki po kornikach.Czy gwarancja obejmuje takie okna?Czy nalezy mi sie wymana,czy eliminacja korników.Czy ktos wie coś na ten temat,zwłasza że okna kosztowały mnie majatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 27.10.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Meranti to rodzaj drewna, więc albo meranti albo sosna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 27.10.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Ale meranti to sosna, tyle że egzotyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 27.10.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Korniki nie żerują w oknach - meblach itp . Jeżeli są dziurki to w oknach są nasze poczciwe kołatki . Jednak tak szybkie zasiedlenie okien przez kołatki mogło by nastąpić gdybyś miała w domu zarobaczone inne okna lub meble .Poza tym kołatki opanowują szybciej drewno nie lakierowane . Jeżeli okna były lakierowane fabrycznie to znaczy , że owady już w nich były . Teraz nasuwa się pytanie co to za owad - turysta . Najskuteczniejsza walka z kołatkami to całe okno wyjąć i wstawić na parę dni do komory z gazem trującym . Tak się poddaje renowacji np stare meble . Można także truć owady środkami owadobójczymi (insektycydami) za pomocą strzykawki i wosku (wosk do zatykania otworów) . Ale to jest praca benedyktyńska i często nieskuteczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.10.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 A otworki w oknach są okrągłe czy podłużne? Czy zauważyłaś może świeże trociny przy otworach? Wszystkie okna masz zaatakowane czy tylko te od południa (strony najbardziej nasłonecznionej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 27.10.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 powiem tak - masz kurde pecha. Reklamuj i to natychmiast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zgrocca 15.04.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 w materiałach o konserwacji drewna znalazłem że chemia może pomóc ale nie musi ... sposób jaki podawał jakiś konserwator mebli to TEMPERATURA .. 30 do 60 min w temperaturze 60-70 stopni w komorze zabija wszystko potem zakroplenie mieszanki wosku pszczelego i kalafonii do otworów tak to dla mebli podają ... nie wiadomo jak szyba zespolona się zachowa, pozostaje na gorąco załatwiać ...reklamację a jak nie ...to na gorąco....szkodniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts