Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

piekarnik z funkcją kuchenki mikrofalowej - czy ktos ma?

KaPiWo

Recommended Posts

Bardzo prosze o pomoc i opinie.

Znalazłam SIEMENS HB 84K550 i siemens piekarnik HB 86Q560E.

Nie wiem który wybrać i czy jest sens. Słyszałam dobre opinie od 1 osoby, która ma ten drugi model, używa go od 2 mcy.

Czy ktoś ma taki piekarnik? Dzięki połączeniu 2 urządzeń w 1 miałąbym więcej miejsca w kuchni.

Będę wdzięczna za pomoc.

Co prawda nie mam Siemensa, ale też 2 w 1 , czyli mikrofala z piekarnikiem...Powiem tak - ma wszystkie funkcje mikrofali i bardzo okrojone piekarnika :

- mniejsza pojemność niż typowego piekarnika

- brak prowadnic teleskopowych

- brak katalizy/pirolizy

- brak rożna

- brak termoobiegu

- brak grzania góra/dół

...i jeszcze kilku innych funkcji...

Jeśli masz zamiar używać piekarnika okazjonalnie to z racji oszczędności miejsca wybór nie jest zły.

Nie należę do kobiet, które pół życia siedzą w kuchni, ale jednak kupiłam również "normalny" piekarnik do bardziej wyszukanych kulinarii...Fakt, że mam na to miejsce...

bardzo dziękuję za odpowiedź.

Waham się czy kupić kuchenkę mikrofalową i osobno piekarnik.

Z kuchenki korzystam raz -dwa razy w miesiącu, czasami częściej.

Czy piekarniik, który masz, spradza się jako mikrofalówka?

Tak, piekarnik sprawdza się, jako mikrofalówka, natomiast odwrotnie już niekoniecznie...Służy głównie ro rozmrażania i podgrzewania. Doskonale nadaje się na przygotowywanie szybkich dań, jak zapiekanki, tosty dzięki funkcji grilla czasem z jednoczesny załączeniem typowego grzania, jak w "normalnym" piekarniku...

Natomiast jestem zdania,jak pisałam wcześniej, że to tylko namiastka piekarnika...

Lepiej dodać troche grosza,i kupić obydwa urządzenia osobno.Jak wiadomo jak coś jest do wszystkiego to jest...

Jesli zepsuje sie tylko jedno z urzadzen,to z reguly drugie juz dobrze nie działa,albo nie działa wogóle.Zazwyczaj serwsi takich urzadzen tez jest drozszy niz innych.

To samo tyczy sie pralko-suszarek...