MI1719502487 27.10.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Witam Zamierzamy z mężem wybudować dom wg projektu Sybilla z Archetonu Chciałam zapytać czy jest ktoś kto budował ten domek, buduje lub tak jak my zamierza wybudować ??? A tu można zobaczyć projekt http://www.archeton.pl/ proszę wybrać Sybilla Pozdrawiam wszystkich budujących i zamierzających budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulka 01.01.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Cześć,ja mam Sybillę - trochę zmodyfikowaną - na dole wydzieliłam mały gabinet i między jadalnią i kuchnią zrobiłam ścianę z normalnymi drzwiami. WC na dole nieco powiększyłam kosztem przedpokoju i mam tu rowniez prysznic.Jestem zadowolona.Trzeba zwrócić uwagę na wykop - ja mam posadowiony bardzo nisko- wygląda jakby nie było w ogóle piwnicy. Niedaleko mnie jest inna Sybilla- z wysoką podmurówką i wygląda zdecydowanie gorzej.Powodzenia!Ulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719502487 02.01.2008 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Cześć Ulka! Nareszcie jest ktoś kto ma ten domek i odezwał się na forum. Czy masz może jakiś internetowy album gdzie mogłabym zobaczyć twój domek?? My chcemy zrobić wyższe piwnice aby były okienka... widzieliśmy taką Sybillę "wyższą" i wygląda nieźle ale nie mamy jej z czym porównać... my mamy zamiar dać garaż do piwnicy a w miejsce garażu zrobic pokój... ale mój mąż zastanawia się także aby zrobić pokój tak jak jest w Sybilla-2, tzn. w salonie są dwa okna i on chce połączyć jadalnię z salonem, tak że z jadalni będzie wyjście na taras i jedno okno salonu, potem ścianka i pokój z oknem (te drugie z salonu) ale ja się obawiam że ten pokoik będzie bardzo wąski i przez to nieustawny a salon się bardzo zmniejszy i nie bedzie już wyodrębnionej jadalni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulka 02.01.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Cześć, nie mam niestety aparatu cyfrowego - normalne zdjęcia mam do każdego etapu budowy. U mnie właśnie z salonu wydzieliłam maleńki pokoik graniczący z garażem - rzeczywiście jest jak w bloku - ok. 10-11 m2, miał to być mój gabinet do pracy. Salon razem z jadalnią ma 30 m2 - w sumie wystarczy, ale oczywiście przestrzeń 40 m2 byłaby lepsza. Taras zrobiłam z wyjściem z jadalni- od strony ogrodu mam więc od prawej strony drzwi tarasowe a dalej dwa okna. Ta druga Sybilla niedaleko mnie ma tylko dwa okna, bez drzwi tarasowych i wygląda kiepsko.Czy aż tak bardzo potrzebny Ci jest dodatkowy pokój zamiast garażu? Znam już dwa przypadki garażu w piwnicy. Efekt jest taki, że jedni znajomi po niedługim czasie dobudowali garaż obok domu (dodatkowe plany - dodatkowe koszty), drudzy zbudowali wiatę a do garażu w piwnicy wjeżdżają tylko czasami i to nie zimą - bo ślisko. Okienka w piwnicy też mam - w szachtach - jest wystarczająco widno.PozdrawiamUlka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719502487 02.01.2008 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Ten pokój zamiast garażu ma być dla moich rodziców... nie mam rodzeństwa i muszę zapewnić im opiekę na starość na razie mieszkają w małym mieszkanku w bloku na 3 piętrze i póki mogą to mieszkają sami - a ten pokój miałby przecież 17m2 a więc sporo miejsca, a raczej pokój dla nich powinien być na dole... a jak tylko wyodrębnimy ten z salonu to chyba będzie za mały pokój dla 2 osob?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulka 02.01.2008 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Czyli mówisz o pokoju ZAMIAST garażu? Bo ten, który ja zrobiłam kosztem salonu ma ok. 10 m - to za mało dla 2 osób. Chyba, że bardziej zmniejszysz salon, ale w domu salon chyba nie powinien być miniejszy niż 30 m.Czy dobrze Cię zrozumiałam?Pozdrawiam.Ulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719502487 03.01.2008 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Tak pokój dla moich rodziców miałby być zamiast garażu a garaż pod spodem w piwnicy... Tyle że mój mąż dodatkowo swierdził że jadalnia z salonem tak jak jest w projekcie to za duża otwarta przestrzeń i on chciałby jeszcze zrobić właśnie ten mały pokój jak ty masz - ja już za tym pokikiem nie jestem bo uważam że nie będzie on nam potrzebny a mi marzy się właśnie salonz ładnym kominkiem i jadalnia gdzie będę mogła postawić stół na ok 16 osób... a obawiam się że jak zmniejszę salon i połączę z jadalnią to miejsca już nie będzie na taki stół... a powiedz zostawilaś ten wykusz w jadalni?? Bo ta Sybilla którą my widzieliśmy z tą podniesioną piwnicą nie ma tego wykuszu?? Szkoda że nie masz zdjęć które byś mogła tu zamieścić... a nie masz możliwości ich zeskanować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulka 07.01.2008 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Cześć, chwilowo nie działa mi skaner. Jak będę mogła, zeskanuję, albo może pożyczę aparat i zrobię zdjęcia - chociaż teraz nie jest najlepsza pora. Moj dom zdecydowanie lepiej prezentuje się w zieleni. Ulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719502487 08.01.2008 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Czekam z niecierpliwością na zdjęcia A jak rozwiązałaś połączenie kuchni i jadalni?? Masz tam jakąś ściankę czy łuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulka 10.01.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Cześć,między kuchnią a jadalnią zrobiłam po prostu normalną ścianę z drzwiami. Nie chciałam połączonych pomieszczeń bo: - w kuchni na szafkach osiada tłuszcz - nie chciałam go w pokoju na meblach- zawsze jak są goście, w kuchni "brakuje dziada i baby" - nie chcę ich (gości)narażać na widok porozstawianych garnków, garnuszków, misek, miseczek itd.Ewentualnym wyjściem są tu jakieś duże przesuwane drzwi, które można odsunąć lub zasunąć w miarę potrzeby - ale to koszty. Pozdrawiam - Ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719502487 13.01.2008 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 A ty budowałaś ta podstawową Sybillę prawda?Bo jest jeszcze Sybilla-2 ale na pierwszy rzut oka to ona jest mniejsza a podają że ma więcej m2? Dziwne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Roman 14.01.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Kliknięcie na obrazek otwiera opis:Sybillahttp://www.archeton.net/RESOURCES/WIDOKI/sybilla/sybilla-390-a0-p.jpg Sybilla-2http://www.archeton.net/RESOURCES/WIDOKI/sybilla2/sybilla2-390-a0-p.jpg Sybilla-3http://www.archeton.net/RESOURCES/WIDOKI/sybilla3/sybilla3-390-a0-p.jpg PozdrawiamPR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulka 15.01.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Cześć, mam Sybillę 1 - tę podstawową. Też jest tak głęboko wkopana - jak na tym zdjęciu. Napiszcie mi jak wklejać zdjęcia - nie mogę sobie poradzić Ulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719502487 18.01.2008 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Ja jeszcze tu zdjęć nie wklejałam...Robiłam to na innym forum i robiłam to tak, że najpierw np na onecie założyłam sobie fotoalbum gdzie zamieściłam zdjęcia i jak w tym fotoalbumie klikam na zdjęcie które chcę zamieścić na forum i kopiuję adres obraka... a potem w poście na forumrobię tak: .... w miejsce kropek wklejam adres zdjęcia Spróbuj może się uda Witam Panie Romanie - czy Pan też buduje Sibillę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719502487 11.02.2008 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Hallo!! Ulka co u Ciebie? Właśnie zauważyłam że archeton dał na stronce nową wycenę budowy domu na IV kwartał 2007 - 440 505,09zł cena z jakąś wykończeniówką w śroku.Nie przyglądałam się zbytnio ale cena powaliła mnie z nóg A Ciebie ile wyniosła budowa i w którym to było roku?? I z czego budowałaś? My zastanawiamy sie nad zwykłymi pustakami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena 19.04.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 WitamMieszkamy w Sybilli 2 od 10 mcy (jeszcze nie wszystko zrobione do końca).Projekt jak każdy inny ma oczyiście + i -.Zbudowany został z porothermu , ocieplony wełną, dachówka.W kuchni wg projektu jest małe okienko( zlikwidowaliśmy ). Zrezygnowaliśmy z tego małego pokoju na dole( w miejcsu gdzie jest okno są drzwi balkonowe,a więc jedno okno zlikwidowaliśmy) i jest salon z wykuszem 41 m2.Jestem bardzo zadowolona z tej decyzji, bo jest bardziej ustawnie, przestronnie, widno i naprawdę robi wrażenie. Kuchnia otwarta tzn. oddzielona barkiem od salonu, w wykuszu jadalnia ( drugi raz zrobiłabym tak samo). Łazienka na dole wystarczająca, sedes, normalna umywalka i kabina.Szeroka funkcjonalna klatka schodowa. Beznadziejnie mały "przedsionek-wiatrołap", można z niego zrezygnować w sumie.U nas jakby jeszcze zmnieszony, za to korytarz większy. Piwnica( u nas częściowo podpiwniczony budynek) jest ok. Jedno okienko w piwnicy.Góra podniesiona o dwa pustaki , tez dobra decyzja.Budowa trwała 5 lat, budowliśmy systemem gospodarczym.Minus w tej chwili.... to pojedyńczy garaż, mamy dwa samochody. Niestety nie wszystko można przewidzieć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719502487 14.05.2008 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Witaj Marlena! Mogłabyś wkleić jakieś zdjęcia? Chętnie bym poogladała!My wybieramy Sybillę -1 i na dole dodajemy pokój taki jak jest w 2. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719502487 01.06.2008 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 W piątek kupiliśmy projekt Sybilla. zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze zajrzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts