anfield 27.10.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 I chyba niestety nic nie wyrośnie na wiosne. Posadziłam sporo cebul narcyzwów, tulipanów, krokusów i chyba właśnie te ostatnie wykiełkowały. Czy powinnam te cebulki wykopać i wsadzić do doniczek i trzymać w domu??czy co zrobić z tym fantem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 27.10.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 To nic nie szkodzi Jak ziemia zamarznie to możesz rzuć na nie parę galązek z iglaków (najlepiej z jałowca). .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 27.10.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 u mnie trzy wyrosły, więc w te pędy przesadziłam je do donniczki dzis zauwazyłam czwarty... coś rzucę nań.... moje dyletanctwo w sprawach ogrodniczych sięga zenitu ale czytam....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 27.10.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Nad Rabą widziałam dziś 2 kwitnące kaczeńce i geranium... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 29.10.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Wiele roślinek kwitnących wczesną wiosną, jesienią przygotowuje się do tego kwitnienia. Odkryłem kiedyś późną jesienią grupę przebiśniegów, wszystko wyglądało jakby kwiaty były prawie wykształcone na krótkich łodyżkach. Wiosną tylko troszkę podrastają i otwierają kwiaty, ale wszystko jest przygotowane jesienią. To normalne zachowanie.A te podkiełkowane cebulki trzeba szybko posadzić tak żeby znalazły się całe z kiełkami pod ziemią inaczej zmarzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 31.10.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 A ja w sierpniu kupiłam w ogrodniku cebulki krokusów, które miały kwitnąć jesienią (tak powiedział sprzedawca). Wprawdzie pierwszy raz w życiu o takich słyszałam, ale trzy dni temu właśnie zakwitły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevageivi 31.10.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 to pewnie nie krokusy, tylko zimowity http://www.ogrody.jpg.pl/?226024,1491,24835 http://pl.wikipedia.org/wiki/Zimowit_jesienny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 31.10.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 to pewnie nie krokusy, tylko zimowity http://www.ogrody.jpg.pl/?226024,1491,24835 http://pl.wikipedia.org/wiki/Zimowit_jesienny Być może Też tak podejrzewałam. Ważne, że wyglądąją bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 31.10.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Licho wie co to wykiełkowało! W październiku w górach były przymrozki, a teraz...nad Rabą wierzby mają bazie, kwitną pojedyncze gerania i kaczeńce, świerki znów maja przyrosty, a powojnik niemal łysy- pąki.., które powinny nabrzmiewać dopiero w IV ! Rh Grandiflorum wypuścił nowe liście, które zwarzył przymrozek. Szaleństwo pogodowe jakieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anfield 01.11.2007 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Licho wie co to wykiełkowało! W październiku w górach były przymrozki, a teraz...nad Rabą wierzby mają bazie, kwitną pojedyncze gerania i kaczeńce, świerki znów maja przyrosty, a powojnik niemal łysy- pąki.., które powinny nabrzmiewać dopiero w IV ! Rh Grandiflorum wypuścił nowe liście, które zwarzył przymrozek. Szaleństwo pogodowe jakieś Najdziwniejsze w tej porucie "wiosennej" ze pogoda wcale nie taka znowu ładna.Powiedziałabym, że mamy raczej normalną jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts