caty 21.11.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 maj mam pewien pomysł co do twojego (i swojego też ) wnętrza, ale musze najpierw to rozrysować, bo słownie to nie dam rady , zrobię jakąś wizualizację i ci pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 23.11.2007 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 każdy pomysł na wagę złota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 19.01.2008 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Po długich rozmowach z moją p. architekt nastąpiła zmiana wejścia do domu (wejście jest teraz od frontu) Straciłam podział na strefy - dla domowników i gościnną, ale zyskałam funkcjonalnośc na działce co nie było bez znaczenia przy dwurodzinnym domie Połączyłam toaletę z łazienką - co dało przestrzenność i mniejsze koszta wykończenia (jedno wc i umywalka) Poszerzyłam korytarz - do 120 cm (i tak nie wiem czy nie będzie za wąsko..) Salon i kuchnia w wersji pierwotnej z przesuwnymi drzwiami Moje wątpliwości dotyczą: 1. drzwi do pokoi - czy tak może być czy może przesuwne? (ale te z kolei drogie, a mi zalezy na najtańszej opcji wykończenia wnętrza) 2. bardzo mała sypialnia 268x335 może jakoś inaczej ją ustawić?? No i pozostałe rzeczy, których nie zauważam - co jest nie tak? rysunek post niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 19.01.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 witam, tez mam maly domek wiec wiem,ze kazdy centymetr jets na wage zlota Co mi sie podoba: - zagospodarowanie salonu, kuchni i jadalni -twoje rozwiazanie jest optymalne, najlepiej nic nie zmieniaj! ( jedyne co ja bym zmienila to wstawila do jadalni lawke, moze byc narozna- jestem fanka lawek -jest to swietne rozwiazanie szeczegolnie w malych pomieszczeniach, robi sie bardzo przytulnie.Taka Wohnkueche, w ktorej sie zakochalam i ktora bedzie tez u mnie) - polaczenie lazienki z toaleta i to ze WC jest " za rogiem" i po przypadkowym otwarciu drzwi nie widzi sie osoby ktora na nim siedzi, miedzy kominem a wanna mozna zrobic jakas zabudowana szafe, gdzie sie schowa mnostwo rzeczy np. reczniki, proszki, kosz z bielizna, suszarke itp-BARDZO PRAKTYCZNE jedyny malutki minusik jest to, ze drzwi do sypialni otwieraja sie na zewnatrz Jakie wymiary maja te sypialnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 19.01.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 PSewentualnie w miejsce gdzie masz umywalke przenies wanne a po przeciwnej stronie, na scianie z kominem wstaw umywalke, pralke, szafke czy jakies polkiNapewno optycznie zrobi sie lazienka wieksza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.01.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Drzwi przesuwne do sypialni to zły pomysł - po pierwsze drogie, po drugie są mniej szczelne i dźwiękoszczelne.9 m2 to bardzo mała sypialnia na dwie osoby. Nie da rady zamienić - w tej większej zrobić małżeńską? Wtedy dużo problemów się rozwiązuje... W tej większej łóżko można do wnęki (gdzie szafa), a i na szafy miejsce się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 19.01.2008 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 zamienione sypialnie http://images25.fotosik.pl/142/2cce2f2616394579.jpg dużo funkcjonalniej (i tv mozna wstawić i toaletkę ale.. dziecku (bez względu jak długo z nami będzie mieszkac ) zostawiam 9 m2.. i sąsiedztwo salonu z jednej strony a sypialni z drugiej.. troszkę ciasno.. może szafa za duża? (dałam 270x60) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.01.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Dziecko będzie jedno w swojej sypialni (przynajmniej jeszcze długo ), dla jednej osoby to jest nieduże pomieszczenie, ale dla dwóch po prostu będzie duszno (połowa kubatury na łba). A bliskość salonu ma swoje zalety, także póki dziecko małe - siedząc w salonie masz do niego bliżej, słyszysz co się dzieje i możesz mieć oko na pokój. A jak dziecko śpi, to i tak się raczej gości pilnuje (albo sami się pilnują), żeby cicho było Sąsiedztwo sypialni i tak by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 19.01.2008 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 pomyślałam jeszcze, że jak dziecko wyfrunie z gniazdka to ten mniejszy pokój będzie można usunąc lub zmniejszyć i zrobi się większy salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.01.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Albo większa toaletka z dużą garderobą dla Pani Domu Tak akurat vis a vis łazienki A dziecko w jakim wieku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 19.01.2008 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 3 lata I tak na szybkiego wizualka (jeszcze wersji 1) http://images31.fotosik.pl/113/a18e26dc2e69bb87.jpg boję się tylko o ten wąski korytarz (ma 1,20) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 19.01.2008 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.01.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Szybka jesteś Tego wąskiego korytarza jest tylko kawałek. Nie powinno to za bardzo przeszkadzać. A układ rzeczywiście teraz jest bardzo dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 19.01.2008 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.01.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Wrzuć duże lustra na te ściany w wąskim korytarzyku Przynajmniej na jedną, a jak dasz na obie, to będzie niezły odpał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 19.01.2008 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Szybka jesteś Tego wąskiego korytarza jest tylko kawałek. Nie powinno to za bardzo przeszkadzać. A układ rzeczywiście teraz jest bardzo dobry Bazę miałam już z poprzednich moich działań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 19.01.2008 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Wrzuć duże lustra na te ściany w wąskim korytarzyku Przynajmniej na jedną, a jak dasz na obie, to będzie niezły odpał lustra wskazane, uwielbiam lustra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 19.01.2008 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 http://images34.fotosik.pl/113/d3bc5d99f507b700.jpg to z wersją pokoju dziecka na 9m2 w programie nie ma dziecięcych mebelków zastanawiam się czy mi tam łózko wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.01.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 No to sobie wyobraź takie dwa wielkie lustra na przeciwko siebie otoczone lampeczkami, albo po dwie spore ładne lampy po bokach, i to wszystko odbija się w nieskończoność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.01.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 A łóżko dla dziecka wejdzie na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts