maj1983 19.01.2008 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 No to sobie wyobraź takie dwa wielkie lustra na przeciwko siebie otoczone lampeczkami, albo po dwie spore ładne lampy po bokach, i to wszystko odbija się w nieskończoność Przekonałaś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.01.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 No to sobie wyobraź takie dwa wielkie lustra na przeciwko siebie otoczone lampeczkami, albo po dwie spore ładne lampy po bokach, i to wszystko odbija się w nieskończoność Przekonałaś mnie Ma się te argumenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 19.01.2008 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Czy w tym projekcie można jeszcze jakoś uciąć koszta realizacji??Wjazd jest od północy, taras od południa (bo wiem, że to istotne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.01.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 A wrzuć jeszcze pięterko.Ja bym jeszcze pokombinowała z tą kotłownią (bo to kotłownia obok większej sypialni?) i klatką schodową, ale to zależy, jak jest na górze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 19.01.2008 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Tak obok sypialni jest kotłownia (jej istnienie i długość warunkuje linia zabudowy) Piętro http://images24.fotosik.pl/144/ce9400743f37cf5b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.01.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 A czemu nie dać tej długości całemu domowi? To przecież już żaden koszt - dach jak rozumiej jest dwuspadowy, więc nawet prostszy by się zrobił, a wszędzie więcej miejsca. Wtedy kotłownia tam gdzie teraz schody, schody się odsuwają. Na górze kuchnia obok łazienki, antresolkę można zrobić dalej. Dojdzie na górze jeden pokój, na dole też - albo dwa się powiększą. Będzie mniej instalacji do ciągnięcia z kotłowni, bo teraz to wszystko jest daleko od siebie - na parterze i na piętrze. Koszty mogą być porównywalne, a na pewno lepsze wykorzystanie energii w przyszłości. To tak na bardzo szybko, więc czegoś mogłam nie dopatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 19.01.2008 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 ok - gdyby to było mozliwe to jak najbardziej.. ale niestety kształt działki na to nie pozwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.01.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Tak myślałam, że o czymś nie wiem W każdym razie na górze kuchnia i tak koło łazienki - nawet jak nie Wy wykańczacie, to są to mniejsze koszty już na etapie budowy - jedne piony. Nad resztą trzeba pomyśleć, może jednak da się tą kotłownię bliżej odbiorników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 19.01.2008 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 góra jest jeszcze do modyfikacji kotłownię bliżej? tylko gdzie? (musi być dostępna dla obu rodzin) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.01.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Hmm, trzeba by pomyśleć i porysować Może być, że się nie da - ale spróbować warto moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 27.01.2008 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Gdyby udało mi się dokonac pewnych zmian konstrukcyjnych - mogłoby być tak: większa jadalnia, salon, pokój..wątpliwości mam do okien w salonie i ustawienia mebli w saloniei do szerokości korytarza - 1,30 - nie za wąsko?? http://images33.fotosik.pl/122/c17924fc6b433595.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.01.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Wg mnie, w poprzedniej wersji okna w salonie były lepiej - tak jak teraz to gwarantowane problemy z tv, chyba że okna zasłonięte na czarno W sypialni od strony salonu drzwi bardziej na środku ściany - lepsze miejsce na szafę za drzwiami, na krótszej ścianie, nie robi się kiszka. Te drzwi otwierają się do pokoju, więc nie będą przeszkadzać na węższym kawałku korytarza, a mogą go nawet troszeczkę "rozbić" optycznie. Stół w jadalni raczej równolegle do okien tarasowych, będzie więcej miejsca. Ale to w każdej chwili można przestawić Brakuje Ci jakiejś szafy, wieszaka przy wejściu Poważna sprawa Gdzie kurtki, płaszcze, buty itp?? Przedtem była szafa na klatce... To tak na pierwszy rzut oka. Za to fajnie się ten mały pokój powiększył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.01.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Ja już ślepa jestem Dalej jest tam szafa Patrzyłam, patrzyłam i nie widziałam... Sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 27.01.2008 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 pokombinuję jeszcze drzwi w sypialni 1 to wynik korytarzowego układu, ale dla funkcjonalności pokoju układ ten moge zburzyć nekają mnie okna w salonie - bo mysle tez o wyglądzie elewacji i tu zonk - jak usprawnię wnętrze straci "zewnętrze".. i odwrotnie jak tu znaleźć złoty środek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.01.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Złoty środek, to cel, do którego się dąży, ale czy on istnieje?? Tak myślałam z tymi drzwiami, ale one naprawdę mogą poprawić ten korytarzyk Nie będzie takich dwóch monotonnych ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 04.02.2008 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 a to najnowsza wersja Proszę o opinie. http://images30.fotosik.pl/152/7bb615bd68e53ab6.jpg czy zrobić kuchnię otwartą? http://images31.fotosik.pl/131/c91fb9146148f976.jpg http://images27.fotosik.pl/152/1cef10f07eb6dd6b.jpg czy zamkniętą? http://images31.fotosik.pl/131/bf1b37a30915f211.jpg http://images33.fotosik.pl/131/fc0d05365b8a218c.jpg http://images32.fotosik.pl/130/fa4da927404c67a3.jpg - czy łazienka nie jest za duża? - czy przy kuchni zamkniętej nie będzie ciasno w jadalni? i czy brak okna będzie problemem? - czy 110 szer. korytarza to nie za wąsko? - czy tv może tak byc obok kominka? i co jest jeszcze nie tak czego nie widzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 04.02.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Witam, ale pracowita z Ciebie dziewczyna Moje spostrzeżenia: 1. Tylko Ty możesz zdecydować, czy kuchnia otwarta, czy zamknięta, bo to się wiąże ze zbyt wieloma czynnikami, przyzwyczajeniem itp. Ja bym ją zamknęła tylko od strony salonu - tzn. nie ścianką narożną, tylko prostą, tam gdzie był kominek - kominka nie ma, więc ściana zasłonia kuchnię od salonu, a nie zajmuje dużo miejsca. Światło z jadalni. W wersji zamkniętej jak na rys. masz ślepą kuchnię w zasadzie bez dostępu światła. Szafki od góry do dołu, ale proste - dużo wygodniejsze niż narożne. Dobra komunikacja z jadalnią. Jednocześnie taki układ nie zmniejsza ani jadalni, ani kuchni. Ta pionowa szafka na ściance od salonu będzie tylko stanowiła granicę między pomieszczeniami - a może przeszklona witryna na zastawę - byłoby wygodnie w tym miejscu. 2. Łazienka Faktycznie, patrząc na proporcje kuchni i łazienki, to są trochę przestawione. Ja mam w mieszkanku łazienkę 2,5m i kuchnię 10m. I o ile łazienka przydałaby się "ciut" większa, to nie oddałabym na ten cel ani centymetra kuchni. Ale znowu - to Ty musisz zdecydować, co wolisz. Bo jeśli więcej czasu spędzacie w łazience niż w kuchni, to zostaw, jak jest 3. Może można zmniejszyć łazienkę i to w obu kierunkach. Tzn. poszerzyć korytarz (może również kosztem kuchni) - chociaż o 10-20 cm i przedłużyć kuchnię. Albo jedno z dwojga - tylko poszerzyć korytarz, kuchnię zostawić jak jest, będzie tylko jedno przewężenie Ja bym chyba zrobiła oba - niedużo, ale bym uszczknęła 4. Telewizor koło kominka widywałam na forum i nie zauważyłam specjalnych skarg na takie rozwiązanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 04.02.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Jak widze mialas juz sporo pomyslow na te wnetrza-tez tak mialam : architekt nawet wnosil zmiany w czasie budowy. Wiele rzeczy na papierze wyglada calkiem inaczej a rzeczywistosc jest calkiem inna. Zastanow sie co DLA CIEBIE jest wazne, Ty bedziesz tam mieszkac i Tobie musi sie podobac.Dla mnie np. elewacja byla bardzo wazna , a korytarz chcialam zredukowac do miniumum, bo tam sie tylko "przechodzi" lepiej te centymetry podarowac np wiekszej kuchni czy lazience.Co do Twojego projektu Drzwi na srodku sciany w sypialni wydaja mi sie lepszym rozwiazaniem, bo wtedy pokoj jest ustawniejszy.Mialas tez juz bardzo ladny projekt kuchni: ten z polwyspem od strony jadalni i sciana od salonu. Zanim sie poraz kolejny napracujesz napisz sobie na czym Ci zalezy i sie tego trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 04.02.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Myślę, że z tym napisaniem, to święta racja Koniecznie lista warunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 12.02.2008 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 No to ja juz tradycyjnie ostatnia z wersji wygląda tak otwarta na salon ale siedzący w salonie nie widzą kuchni natomiast ci w kuchni widzą i TV i jadalnię mozna korzystać z kuchni i nie przeszkadzać siedzącym w salonie wentylacja jak widać + okno widok na taras z okien tarasowych tylko jeden minus - osoby, które idą do salonu/jadalni/kominka widzą kuchnie i cały ewentualny bałagan myslę o jakmś parawaniku/drzwi przesuwnych od strony korytarza - a co Wy sądzicie? nadal wątpliwości co do szerokości korytarza (125) i wielkości salonu http://images29.fotosik.pl/157/5364e26cb7bc8994.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts