Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Układ wnętrza i błędy

maj1983

Recommended Posts

Nie było mnie to ponad miesiąc a tu ZUPEŁNIE inny domek :wink: Szczerze powiedziawszy to wersja z kominkiem pomiędzy kuchnią a salonem bardziej mi pasowała (bo sama tak bedę miała 8) ).... No ale teraz zrobiło się przestronniej, tylko ja chyba nie zdecydowałabym się na takie zupełne "otwarcie" tego pomieszczenia (chyba lenistwo i częste stosy garów by mi nie pozwoliły :oops: ). Poza tym ten kominek w jadalni :roll: . Ale duży plus za wyspę z "przyklejonym" stołem -moim zdaniem -lux! Co do okna w kuchni -moim zdaniem wystarczy tak jak jest na rysunku. kuchnia nie jest zbyt wielka -a dodatkowe okno -to automatycznie mniej górnych szafek -mi przynajmniej szafek zawsze brakuje!

• Odpowiedzi 163
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

lubię komentarze Zielonookiej -bez podtekstów, widać oko i zmysł przestrzeni architekta

:)

dla mnie kominek jest za duży jeśli już to malutki i nie narożny, a np przyklejony plecami do ściany z oknem tarasowym, w kuchni ścianę z kranem zabudowałabym do sufitu- może być obniżonego i nie robiłabym wiszących szafek na ścianie z płyta grzewczą- gaz?wyspę dokleiłabym do tej niskiej zabudowy i tam dołożyłabym stołeczki zamiast stołu do siedzenia w salonie; kuchnię widzę oddzielona od salonu ażurowa ściana z KG ; łazienki nie wiem co tam sa za sprzęty - urządzenia.

to tyle co mi przychodzi do głowy, front jak pisze Zielonooka tez wydaje mi sie jak "przybudówka" z malutkimi okienkami- troche dziwnie. czy ten dom stoi i go przerabiasz czy to plany projektowe, może faktycznie poszukaj projektu lepszego i do tego gotowego- bedzie taniej?

wooooowwww

dzięki za wyczerpujące informacje

wygląda na to, iż musze jeszcze przeanalizować swoją koncepcję

na kilka pytań czuję się w obowiązku odpowiedzieć

projekt jest już po adaptacji, mam pozwolenie na budowę, wykopane fundamenty, no i zmuszona jestem zrobić coś z tego co już jest

jedyny plus to fakt, iż za zmiany tzw. nieistotne nie będę płacić (uffff)

między wanną a toaletą jest kosz na bieliznę i szafka na ręczniki

a jak inaczej zaaranżować łazienkę?

wymiary mebli i reszty są proporcjonalne

no może poza kominkiem, bo nie wiem jaki będzie (chyba jego wielkość jest przerysowana)

kominek w salonie bardzo by go zmniejszył i utrudnił czyszczenie dokładanie itp.

pod schodami ciężko będzie coś wymyślić - chyba, że w ogóle zmienić układ schodów.. ??

(z tym mam największy problem)

no cóż..

trzeba jeszcze pokombinować

póki ścian i kominów jeszcze nie stawiają :)

z Waszą pomocą na pewno wyjdzie mi z tego coś dobrego :)