kachna28 13.02.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Nie było mnie to ponad miesiąc a tu ZUPEŁNIE inny domek Szczerze powiedziawszy to wersja z kominkiem pomiędzy kuchnią a salonem bardziej mi pasowała (bo sama tak bedę miała ).... No ale teraz zrobiło się przestronniej, tylko ja chyba nie zdecydowałabym się na takie zupełne "otwarcie" tego pomieszczenia (chyba lenistwo i częste stosy garów by mi nie pozwoliły ). Poza tym ten kominek w jadalni . Ale duży plus za wyspę z "przyklejonym" stołem -moim zdaniem -lux! Co do okna w kuchni -moim zdaniem wystarczy tak jak jest na rysunku. kuchnia nie jest zbyt wielka -a dodatkowe okno -to automatycznie mniej górnych szafek -mi przynajmniej szafek zawsze brakuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 13.02.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 lubię komentarze Zielonookiej -bez podtekstów, widać oko i zmysł przestrzeni architekta dla mnie kominek jest za duży jeśli już to malutki i nie narożny, a np przyklejony plecami do ściany z oknem tarasowym, w kuchni ścianę z kranem zabudowałabym do sufitu- może być obniżonego i nie robiłabym wiszących szafek na ścianie z płyta grzewczą- gaz?wyspę dokleiłabym do tej niskiej zabudowy i tam dołożyłabym stołeczki zamiast stołu do siedzenia w salonie; kuchnię widzę oddzielona od salonu ażurowa ściana z KG ; łazienki nie wiem co tam sa za sprzęty - urządzenia. to tyle co mi przychodzi do głowy, front jak pisze Zielonooka tez wydaje mi sie jak "przybudówka" z malutkimi okienkami- troche dziwnie. czy ten dom stoi i go przerabiasz czy to plany projektowe, może faktycznie poszukaj projektu lepszego i do tego gotowego- bedzie taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 13.02.2008 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 wooooowwww dzięki za wyczerpujące informacje wygląda na to, iż musze jeszcze przeanalizować swoją koncepcję na kilka pytań czuję się w obowiązku odpowiedzieć projekt jest już po adaptacji, mam pozwolenie na budowę, wykopane fundamenty, no i zmuszona jestem zrobić coś z tego co już jest jedyny plus to fakt, iż za zmiany tzw. nieistotne nie będę płacić (uffff) między wanną a toaletą jest kosz na bieliznę i szafka na ręczniki a jak inaczej zaaranżować łazienkę? wymiary mebli i reszty są proporcjonalne no może poza kominkiem, bo nie wiem jaki będzie (chyba jego wielkość jest przerysowana) kominek w salonie bardzo by go zmniejszył i utrudnił czyszczenie dokładanie itp. pod schodami ciężko będzie coś wymyślić - chyba, że w ogóle zmienić układ schodów.. ?? (z tym mam największy problem) no cóż.. trzeba jeszcze pokombinować póki ścian i kominów jeszcze nie stawiają z Waszą pomocą na pewno wyjdzie mi z tego coś dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 14.02.2008 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Zielonooka wspomniała o zmianie układu łazienkijaka może być alternatywa do tego co mam? (bo od wczoraj próbuję coś wymodzić i nic mi nie wychodzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts