marekcmarecki 27.10.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Już mi się nie chce na ten temat dyskutować . Oddajmy się weselszym tematom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 27.10.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 No cóż nie od dzisiaj wiadomo, że kościół jakikolwiek to jedne z najlepiej działających organizacji gospodarczych i politycznych. Kościół katolicki jest najbogatszy. Czy to dobrze, że kościół w Polsce ma tzw swoje interesy ? Myslę, że tak bo koszta działalności są wysokie w stosunku do tacy czy różnych opłat pobieranych przy okazji - chrzest, komunia, pogrzeb itp.. Nie wiem dokładnie bo kościół jakikolwiek nie jest transparentny ale domyślam się patrząc na ilość kościołów czy innych obiektów sakralnych w jurysdykcji, że koszta mają olbrzymie !!! Czy to dobrze, że nie płaci podatku - nie dobrze. Jest to niesprawiedliwe. Jakikolwiek obrót pieniędzy to działalność gospodarcza od której trzeba płacić podatek. Prowadzenie się księży, ich szczególnie amoralność ( jakikolwiek sexualizm), epatowanie bogactwem czy niesprawiedliwe traktowanie wiernych jest w 100% naganne. Myślę też, że wielu ludziom do WIARY nie potrzebne jest sanktuarium czy obrzęd ale przeświadczenie, że 10 przykazań jest warte przestrzegania !!! Spada ilość wiernych odwiedzających regularnie kościoły i pewnie będzie tak jak w krajach starej unii - ja się tym zjawiskiem wogóle nie przejmuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 28.10.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Uwazam ze kosciol i domy pobliczne w polsce powinny placic podatki tak jak reszta spoleczenstwa AMEN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jose33 28.10.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Uwazam ze kosciol i domy pobliczne w polsce powinny placic podatki tak jak reszta spoleczenstwa AMEN Na Węgrzech niedawno zalegalizowano prostytucje ale u nas to nie przejdzie jeszcze długo,nie widzę partii politycznej która by sie nawet odważyła wysunąć taki projekt ustawy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 28.10.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 i tu masz racje ,ogromna kasa idzie bokiem a pielegniarki i lekarze wyjezdzaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts